Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Mišić: Provodimo humanitarnu akciju „Vukovar živi 365 dana“

Humanitarna akcija „Vukovar živi 365 dana“ Humanitarna akcija „Vukovar živi 365 dana“ Foto: Oskar Šarunić

Hrvatski branitelji na području cijele hrvatske ponovno su se ujedinili kako bi pomogli potrebitim obiteljima s područja grada Vukovara. 

Akcija je potekla od Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja grada Solina. Iz udruge navode da već imaju iskustva u humanitarnom djelovanju,  jedna od većih provedenih akcija je "Za djecu doma Maestral" u Splitu u kojoj su u 20-ak dana uspjeli prikupiti 240.590,00 kuna. Ova nova akcija nosi naziv „Vukovar živi 365 dana“, a posvećena je gradu Vukovaru jer organizatori smatraju da je situacija loša u cijeloj Republici Hrvatskoj, a herojskom gradu pomoć je najpotrebnija. Akcija će trajati od 10. siječnja do 10. travnja 2017. godine.

- Cilj akcije je pomoći potrebitim obiteljima. U Vukovaru je 527 obitelji koje žive na rubu egzistencije među kojima ima i obitelji hrvatskih branitelja. Nažalost takvih obitelji ima i u cijeloj Hrvatskoj. U akciju je uključen velik broj braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske - rekao je za HRV Predrag Mišić, vukovarski branitelj i koordinator humanitarne akcije.

Branitelji imaju namjeru prikupljati odjeću, hranu, higijenske potrepštine i novac. U idućih nekoliko dana bit će objavljen i žiro račun na koji će se moći uplatiti novčana sredstva za potrebite obitelji. Mišić je za kraj dodao kako će se sva prikupljena roba popisati, a popis o tome predati uredu državne uprave, dok će same donacije po završetku akcije biti predane udruzi Djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja koji će to proslijediti do krajnjih korisnika.

Za one koji se žele organizirati u svojim gradovima glavne organizatore mogu kontaktirati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojeve mobitela:

Momir Stojanac predsjednik UHBLPTSP Solin 092/160-2626

Predrag Mišić glavni koordinator 098/907-6582.

Pročitano 4314 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI