Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Potpisan ugovor za sanciju ulice Vile Velebita

Potpis ugovora za sanciju ulice Vile Velebita Potpis ugovora za sanciju ulice Vile Velebita Foto: Vedran Vuleta

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara potpisan je Ugovor o izvođenju radova na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste, dio Ulice Vile Velebita.

Ugovor je s direktorom tvrtke Gravia Antom Hercegom potpisao gradonačelnik Ivan Penava.

- Najvažnije za istaknuti i s čim se možemo pohvaliti je to da u Vukovaru imamo 5 tisuća metara novih prometnica uz 11 tisuća metara novih nogostupa. Za grad veličine Vukovara to je impozantan podatak. Sanacijom ulice Vile Velebita nastavljamo mijenjati lice na grada na bolje, a sve kako bi naši sugrađani u njemu mogli normalno živjeti i uživati. Paralelno s tim, ono što nas očekuje, rezimirat ćemo na gospodarskom planu – rekao je Penava i naglasio da je od novih prometnica važnija priča o gospodarstvu, a o planovima će nas upoznati u kratkom roku.

Projektom je predviđena sanacija ceste sa novim postrojem gornjeg dijela kolničke konstrukcije, novim sustavom otvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Ukupna površina koja se uređuje i koju grad sufinancira iznosi 2410 metara kvadratnih, dužina sanirane prometnice iznosi 343 metara. Ugovorna cijena zajedno s PDV-om iznosi  424.289,21 kn.

- Sezona građevinskih radova u Vukovaru uistinu traje dvanaesti mjeseci. Prošle godine uoči Božića otvorili smo zadnju obnovljenu prometnicu, a sad uči nove godine potpisali smo ugovor o sanaciji još jedne. U 2016. godini  na području grada sanirano je 27 prometnica. Za siječanj najavljujem otvorenje 5 novo saniranih u Sotinu, na Lipovači, Buđaku i Trokutu. To je samo dokaz da na dobrobit građana mijenjamo vizuru grada u pozitivnom smislu – rekao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček i dodao kako je za 2017. godinu predviđeno za sanaciju cesta oko 10 milijuna kuna, a za sanaciju nogostupa 5 milijuna kuna.

Dodajmo kako je sanacijom ulice predviđena i obnova dva parkirališta.

Pročitano 2011 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI