Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Donacija 240 tisuća kuna za rad Pučke kuhinje Vukovar

Pučka kuhinja Vukovar Pučka kuhinja Vukovar Foto: Vedran Vuleta

Potpisan je Ugovor o donaciji novčanih sredstava koja će biti utrošena u svrhu financiranja rada Pučke kuhinje Vukovar

Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Uprave tvrtke Pevec Jurica Lovrinčević. Vrijednost donacije iznosi 20 tisuća kuna mjesečno odnosno 240 tisuća kuna godišnje. Gradskim proračunom za 2017. godinu za rad Pučke kuhinje osigurano je 350 tisuća kuna, a tim iznosom pokrivaju se troškovi poput najma prostora i režija, doznajemo od Penave.

- U trenutku pokretanja projekta, misao vodilja bila nam je kako nitko u gradu Vukovaru ne smije biti gladan. Otvaranjem Pučke kuhinje osigurali smo barem jedan topli obrok dnevno za sve građane, a zahvaljujući Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije i tvrtki Pevec, koja nas prati od samog početka ovog projekta. Oni na ovaj način pomažu i Gradu Vukovaru i njegovim građanima, stoga im od srca hvala – rekao je Penava.
pučka kuhinja pevec 1

Ugovor supa na snagu 01. siječnja 2017. godine te traje do 31. prosinca uz mogućnost produljenja. 

- Na sudjelovanje u ovom projektu smo se odlučili prije nekoliko godina. Moram reći da je gospodin Penava prvi gradonačelnik Grada Vukovara koji je pristao na to da zajedno radimo na ovom projektu i da napravimo da Vukovar ne bude jedini grad u Hrvatskoj bez pučke kuhinje i koji nema zbrinute ljude. Suradnju smo nudili i prijašnjim gradonačelnicima ali nas nitko nije htio podržati, a gospodin Penava je prvi gradonačelnik koji je na svojim leđima iznio projekt osnivanja pučke kuhinje i da ne bude gladnih ljudi u Vukovaru – kazao je Lovrinčević.

Pučka kuhinja Vukovar je četvrta po redu otvorena pučka kuhinja na području Đakovačko osječke nadbiskupije. Započela je s radom u srpnju prošle godine te trenutno hrani 90 korisnika , od kojih 50 financira Grad Vukovar, a 40 Caritas Đakovačko-osiječke nadbiskupije.
pučka kuhinja pevec 2

Pročitano 1177 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI