Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Prije tri godine preminuo Stipo Pole

Odane počasti za Stipu Poleta Odane počasti za Stipu Poleta Foto: Vedran Vuleta

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, obilježena je treća godišnjica od smrti Stipe Poleta, ratnog načelnika Policijske uprave Vukovar. Kao ratni policijski načelnik, uz ispomoć kolega iz više policijskih uprava, dragovoljaca iz Vukovara i drugih gradova Hrvatske, Pole je među prvima organizirano obranu grada. Surađivao je s poginulim general bojnikom Blagom Zadrom, povjerenikom Vlade Republike Hrvatske Marinom Vidićem Bilim te zapovjednicima 204. vukovarske brigade Milom Dedakovićem Jastrebom i Brankom Borkovićem Mladim jastrebom.

- Bio je naš ratni načelnik. Posebno je brinuo o svojim suborcima i to od onog da tako kažem najmanjeg policajca s prve crte do sebi prvog podređenog. Uvijek nam je govorio da se čuvamo i da ne srljamo glavom bez obzira. Bio je skroman čovjek, stoga mu na ovaj skroman način odajemo počast, a to kanimo činiti i narednih godina - rekao je Mato Dudić, predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar.
STIPO POLE

U izjavama za medije Pole je uvijek isticao ulogu policije u obrani Vukovara i Domovinskom ratu uopće. Podsjećao je i kako je sve vrijeme policija imala dvostruku ulogu, odnosno, bili su angažirani na prvoj crti bojišnice ali su i istovremeno obnašali i temeljne policijske dužnosti.

Stipo Pole prvi i posljednji načelnik Policijske uprave Vukovar, nakon kratke i teške bolesti, preminuo je u 69. godini života.

Uz obitelj Pole, vijence je položilo i svijeće upalilo izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na čelu s zamjenikom župana Željkom Cirbom, izaslanstvo Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovar, Udruga HOS-a Vukovar te brojni prijatelji i suborci. Molitvu je predvodio fra Ivica Jagodić, župnik i gvardijan Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća u crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa zadušnica.

Pročitano 2230 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI