Ispiši ovu stranicu

Božićna priredba u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovaru

Profesorica Kata Lenđel, gimnazijalci i ravnatelj škole Davor Šijanović Profesorica Kata Lenđel, gimnazijalci i ravnatelj škole Davor Šijanović Foto: Gimnazija Vukovar

Zajedničkom božićnom priredbom koja se već tradicionalno održava u predbožićno vrijeme u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovaru, učenici Gimnazije Vukovar u suradnji s djelatnicima i korisnicima Doma najavili su nadolazeći blagdan Božića kao blagdan mira, suradnje, ljubavi i uzajamnog poštovanja.

Uz sudjelovanje starije generacije koja je svoj kreativni izraz našla u plesu, pjevanju i recitiranju, vukovarski su gimnazijalci kao vrsni glumci sebe našli u likovima anđela, pastira i ponekog novinara.

Gimnazija-Priredba-2
Sudionici priredbe s dijelom školskog tamburaškog orkestra

- Sve je to lijepo zaokružila glazbeno-instrumentalna podrška dijela školskog tamburaškog orkestra. U monologu anđela glumila je Katarina Bataković iz 1c. Četiri pastira glumili su Matilda Sabljak 3c, Andrej Vladimir Bučko 3c, Sara Bošnjak 1c i Marko Macura 1c. Novinarku u igrokazu Intervju s pastirima glumila je Marta Šota 3c - objasnio je ravnatelj Gimnazije Vukovar Davor Šijanović.

Gimnazija-Priredba-3
Prisutne je pozdravila Ana Živanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara

Dodao je kako su trojica tamburaša vjerno povezivala dijelove programa prigodnim božićnim temama – to su: Luka Farkaš 3a, Filip Glavašić 2b i Dario Palijan 3c.

Gimnazija-Priredba-4
Sudionici priredbe

Ravnatelj je zahvalio svim učenicima na izvrsnoj izvedbi božićnog programa što su svi nazočni popratili velikim pljeskom, ali i širokim osmjesima. Posebne zahvale uputio je profesorici Kati Lenđel koja je osmislila program i koja nesebično već dugi niz godina surađuje s ustanovom "Dom za starije i nemoćne osobe" u Vukovaru, te na ovakav plemeniti način uveseljava korisnike doma.

Pročitano 2644 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac