Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Arlović: MCDRV je rasadnik mira

Predavanje u sklopu Škole mira Predavanje u sklopu Škole mira Foto: Vedran Vuleta

U Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar , održano je predavanje učenicima osmih razreda u sklopu sata Škole mira, a isto je održao Mato Arlović, sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske. Arlović je na početku rekao kako mu je čast da može održati ovakvo predavanje, a pogotovo u centru koji vode ljudi koji znaju što znači imati pa izgubiti mir i što znači mir za ostvarivanje ljudskih prava i sloboda. 

- Zahvaljujući kolegi Šangutu obnovio se ovaj centar, a iz centra koji je nekada ugrožavao mir i sigurnost postao je rasadnik ideja mladim ljudima koji se trebaju boriti za mir, sigurnost i stabilnost kao opći preduvjet društvenog razvitka i razvoja ljudskog dostojanstva i ljudske osobnosti svakog čovjeka, a to je ipak najveća vrijednost – rekao je Arlović.
MATO ARLOVIĆ I ŠANGUT

Ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut najavio je i skoro gostovanje Aleksandra Stankovića , brojnih  ministra i saborskih zastupnika te dodao kako bi gostovanje Ustavnih sudaca u Memorijalnom centru trebala postati praksa.

- Velika nam je čast i zadovoljstvo što gospodin Mato Arlović, kao vrhunski poznavatelj ustavnog prava, može ovdje govoriti o ženevskim konvencijama, Povelji ujedinjenih naroda i svim drugim međunarodnim dokumentima koji se zalažu za mir – kazao je Šangut.

Kroz Memorijalni centar od 5. rujana je prošlo oko 10 tisuća osmaša, a do kraja godine proći će ih ukupno 19 tisuća, odnosno ukupno ove godine blizu 30 tisuća djece imat će predavanje na školi mira.

Pročitano 1241 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI