Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Više od 23 tisuće turista s kruzera u Vukovaru ove godine

193. kruzer stigao u Vukovar 193. kruzer stigao u Vukovar Foto: Vedran Vuleta

U Vukovaru je pristao 193. turistički, riječni kruzer ove godine. Nove su turiste, prije njihovog obilaska grada, dočekali vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić i direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Jasna Babić, te tako putnicima poželjeli dobrodošlicu u naš grad.

Posjetiteljima je predstavljena etno-gastronomska ponuda grada Vukovara, tradicijska kultura i suveniri. Bilo je tu raznih vrsta vina, likera, rakija, langošica, domaćeg pekmeza, kulena i šunke, a pravi mamac za turiste bili su tamburaši koji su slavonskim i šokačkim pjesmama dodatno obogatili ovaj topli doček.

Gradonačelnik Penava kaže da je ovo rekordna godina po broju pristajanja kruzera u gradu Vukovaru i dodaje: - Moram reći da je ovo mali iskorak i promjena cjelokupne slike i pristupa turizmu u Vukovaru, a današnji doček turista je samo najava onoga što planiramo iduće godine. Mnogo toga se čini kako bi Vukovar ,gradski ugostitelji i svi oni koji se bave turizmom imali neke koristi od ovako velikog broja dolazaka. Paleta od 15 mjera koje Grad Vukovar daje kao poticaje poduzetnicima, gospodarstvenicima dodatno će se razraditi i obogatiti kako bi te mjere bile još učinkovitije. Siguran sam da će se novim pristupom doći do boljih rezultata – rekao je Penava.

DOČEK TURISTA 2

Do 10. listopada ove godine u Vukovar je pristalo 193 plovila od očekivanih 221, s 23.931 putnikom. U najvećem broju dolazili su Amerikanci i Nijemci, a u porastu je i broj Francuza koji nas posjećuju. Zadnji pristanak kruzera u ovoj godini očekuje se 17. studenoga.

- Ove smo godine napravili određene pomake u vidu razvoja ovog segmenta turizma, izradili smo nove brošure o gradu Vukovaru te turistima nudimo sve gradske proizvode, a koje do sada nisu imali prilike otkriti. Ovdje smo organizirali dobrodošlicu za turiste koji dolaze s kruzera, ponudili smo im gastronomske proizvode, predstavili smo suvenire koje proizvodimo odnosno sve što karakterizira ovo područje – rekla vidno zadovoljna pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić te dodala kako u studenom Grad Vukovar svoju turističku ponudu prezentira na sajmu u njemačkom Nürnbergu kako bi se Vukovar uvrstio u ponudu turoperatora.

DOČEK TURISTA 3

Jasna Babić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara kaže da je svaka destinacija lijepa te kako se trudi naš grad prikazati u što boljem svjetlu. Prema njenim riječima Vukovar je bogat turističkom ponudom, a poruka turistima je da bez obzira na kišu i vremenske uvijete uvijek nam dođite.  

Pročitano 1972 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI