Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

Održan radni sastanak o zdravstvenom sustavu na području Vukovarsko – srijemske županije

U Vukovaru je održan radni sastanak na temu stanja i razvoja zdravstvenog sustava na području Vukovarsko-srijemske županije.

Župan Božo Galić, istaknuo je kako je zadovoljan organizacijom zdravstva, ali kako jedan od najvećih problema, taj što i dalje velik broj liječnika odlazi. Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić, navela je kako se veliki napori ulažu upravo u osiguravanje kvalitetnih ljudskih potencijala jer su oni osnova kvalitetne zdravstvene zaštite.

Unatoč svim poteškoćama, pojedini segmenti zdravstva u našoj županiji, na visokoj  su razini i mogu biti primjer drugim ustanovama na području Hrvatske, a tome u prilog  ide i to što su neke od ustanova za javno zdravstvo, dobile priznanje od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za najbolje zdravstvene ustanove u 2015. godini. – rekla je Krešić.

Krešić dodaje i da organizacija primarne zdravstvene zaštite na području Vukovarsko – srijemske županije, zadovoljava sve kriterije javnoga zdravstva, a to su sveobuhvatnost i podjednaka dostupnost svim stanovnicima te da je za razvoj javnog zdravstva ključno da se mreža zdravstvene zaštite, ovakva kakva je sada, održi i dalje jer se pokazala iznimno učinkovitom.

Vukovarska bolnica je dobro opremljena, a zdravstvena zaštita je jako dobro organizirana, istaknula je ravnateljica bolnice, Vesna Bosanac te  najavila novi projekt za poboljšanje dnevne bolnice i dnevne kirurgije, vrijedan 49 milijuna kuna,financiran iz EU fondova.

 

Pročitano 2775 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI