NAJNOVIJE
Održan Europski odbor regija pod nazivom Političko predstavljanje RegHub 2.0

Putem mrežnih aplikacija održan je Europski odbor regija pod nazivom Političko predstavljanje RegHUb 2.0. Vukovarsko-srijemska županija od početka ove godine članica je RegHub 2.0. mreže regionalnih središta za preispitivanje provedbe politika Europske unije. 

Riječ je o platformi Europskog odbora regija putem koje lokalne i regionalne vlasti imaju izravniju ulogu u provedbi politika EU-a.Mreža regionalnih središta RegHub sastoji se od 46 europskih regija i gradova koji ocjenjuju provedbenu politiku EU. 

Hrvatska ima 5 članova RegHub-a među kojima je i Vukovarsko-srijemska županija. Sudionicima događaja uvodno su se obratili predsjednik Europskog odbora regija Apostolos Tzitzikostas te potpredsjednik Europske komisije za Međuinstitucionalne odnose i predviđanja Maroš Šefčovič.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 14:57)
Vukovarsko-srijemska županija priprema donaciju uzgojno vrijednih grla svinjogojcima na potresom pogođenom području

Nakon učestale komunikacije sa Stožerom civilne zaštite koji je zadužen za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, te dodijeljenih donacija stočne hrane, Vukovarsko-srijemska županija odazvala se zamolbi gradonačelnika Gline Stjepana Kostanjevića i započeti su dogovori o pomoći obnove svinjogojstva donacijom umatičenih grla.

Donacija će biti namijenjena obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na širem području Gline. O tome su na sastanku Stožera za otklanjanje posljedica potresa, izvijestili državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić.

O donaciji obiteljskim gospodarstvima koja se bave svinjogojstvom razgovaralo se i na radnom sastanku u Gradu Glini. Na sastanku su se gradonačelnik Kostanjević, pročelnik Matić i članovi Stožera suglasili o koracima koje valja poduzeti da se unaprijedi svinjogojska proizvodnja na širem glinskom području, a to je po stavovima stručnjaka najbolje učiniti s genetski vrijednim životinjama, kako zbog boljih proizvodnih rezultata, tako i zbog lakšega trženja i boljih cijena.

Upravo se definira uzgojni program za reprodukciju svinja na jednoj ili dvjema matičnim farmama kojima će se donirati 20 suprasnih nazimica u dva navrata po 10, i tako osigurati učestalost prasenja kako bi se u razdoblju od jedne i pol do dvije godine reprodukcijom dobilo 500-tinjak grla svinjskog podmlatka namijenjenog daljem rasplodu te oko 1.000 grla za tov. Povrh toga, donacija predviđa dodatnih 50-tak suprasnih nazimica za uzgoj tovnog reprodukcijskog materijala na gospodarstvima koja su posebno usredotočena na svinjogojstvo.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 14:34)
Ponovno raste broj zaraženih koronom

Imamo 747 novih slučajeva zaraze korona virusom u Hrvatskoj, a preminulo je sedam osoba, priopćeno je iz Nacionalnoga stožera civilne zaštite.  

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 12:02)
Teže ozlijeđen biciklist u prometnoj nesreći koju je sam prouzročio

Vukovarsko-srijemska policija je izvijestila o dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe ozlijeđene.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 10:39)
U susjednoj županiji 33 nova slučaja korone

Od 379 uzoraka obrađenih u posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, 33 su pozitivna na koronavirus, priopćeno je iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite.  Na području Osijeka novozaraženo je 11 osoba, po četiri u Našicama i Valopovu, po dvije u Belišću, Belom Manastiru i Đakovu te po jedna osoba u Čepinu, Dardi, Erdutu, Kneževim Vinogradima, Magadenovcu, Petrijevacima, Strizivojni i Vladislavcima.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 10:36)
Preminula je jedna osoba, imamo 24 nova slučaja korone, u Vukovaru sedam

Prema podatcima pristiglima jutros do 8 sati, na području naše županije evidentirana su 24 nova slučaja zaraze korona virusom, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.  U Vukovaru je sedam slučajeva, u Vinkovcima četiri, po tri u Jarmini i Ceriću, dva u Nijemcima te po jedan u Županji, Borovu, Iloku, Opatovcu i Starim Jankovcima.  Na PCR testiranju bile su pozitivne 23 osobe, a jedna na antigenskom testu.  Preminula je jedna osoba.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 10:25)
Vratio brojčanik na vodomjeru kako bi umanjio račun za vodu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana je jedna teška krađa provaljivanjem i dvije krađe.

(Srijeda, 03 Ožujak 2021 10:24)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Utorak, 02 Ožujak 2021 12:28

Nakon što je Gradski prijevoz u Vukovaru još 31. siječnja počeo obavljati novi koncesionar,  Slavonija Bus d.o.o. iz Nove Kopanice, koji je na natječaju Grada Vukovara za dodjelu koncesije  imao najpovoljniju ponudu, i dalje je na prometnicama u gradu vidljiv i bivši prijevoznik Čazmatrans Vukovar d.o.o.. Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček smatra kako se time krši Odluka o komunalnom redu Grada Vukovara.

Utorak, 02 Ožujak 2021 10:52

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 394 nova slučaja zaraze koronavirusom na više od 7000 testiranih, a umrlo je 11 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Utorak, 02 Ožujak 2021 10:26

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 287 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus.

Utorak, 02 Ožujak 2021 10:16

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 13 je novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih su svi pozitivni na PCR testiranju. Tri novooboljele osobe su iz Vukovara, po dvije iz Iloka i Otoka te po jedna iz Donjeg Novog Sela, Jarmine, Novih Mikanovaca, Starih Mikanovaca, Vinkovaca, i Vođinaca. Preminulih osoba nema.

Ponedjeljak, 01 Ožujak 2021 12:49

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara gradonačelnik Ivan Penava, njegovi zamjenici i suradnici predstavili su na konferenciji za novinare novu mjeru pod nazivom „GRAD KOJI BRINE“. Riječ je o jednokratnoj novčanoj pomoći u okviru koje će Grad, sukladno svojim mogućnostima,  jednom godišnje osigurati 500 kuna za sve umirovljenike s prebivalištem na području Grada s mirovinama do 2.500 kuna.

Petak, 26 Veljača 2021 19:30

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara predstavila rezultate projekta Pomoć u kući hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata
Održana završna konferencija EU projekta Briga o hrvatskim braniteljima Vukovara
Ministarstvo hrvatskih branitelja poziva sve srednjoškolce u Republici Hrvatskoj da se prijave na Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu

Emisiju Braniteljski info uređuje i vodi Vlerija Lozančić

Petak, 26 Veljača 2021 18:03

Na području VSŽ već treći tjedan u ordinacijama obiteljske medicine traje cijepljenje starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika, a uvjetovano je dinamikom pristizanja novih količina cjepiva.

Petak, 26 Veljača 2021 17:14

Država će i dalje potporama pratiti gospodarstvo u borbi s posljedicama pandemije covida-19 te se nastavlja potpora od 4.000 kuna za plaće radnika kao i ona za pokriće fiksnih troškova, izvijestio je premijer Andrej Plenković u petak na konferenciji za novinare, a prenosi Hina.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija