Ispiši ovu stranicu

6. Memorijalni turnir u boćanju u spomen žrtvama Sotina iz Domovinskog rata

Gradonačelnik Ivan Penava pozdravio je okupljene u Sotinu Gradonačelnik Ivan Penava pozdravio je okupljene u Sotinu Foto: Klaudija Gojani

Svečano otvoren 6. memorijalni turnir u boćanju u spomen žrtvama Sotina iz Domovinskog rata

Prije prigodnog programa gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, njegov zamjenik  Marijan Pavliček te predstavnice Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Sotin položili su vijence na groblju u Sotinu. Na boćarskom igralištu u Sotinu 6. memorijalni turnir u boćanju na spomen žrtvama Sotina iz Domovinskog rata službeno je otvorila predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Sotin, Biserka Ljubić.

Nazočne je pozdravio gradonačelnik Penava uz riječi kako svake godine dolazi na turnir koji je u sportskom duhu, ali prije svega s uspomenom i žalom za svim poginulim i nestalim braniteljima iz Sotina u Domovinskom ratu. Naglasio je kako se kroz ovakve akcije njeguju vrijednosti i sjećanja na Domovinski rat te da je grad Vukovar dužan pratiti ovakve događaje koji su u svakom segmentu pozitivni. Sav prihod koji se prikupi s današnjeg turnira ići će za obnovu vukovarskog Vodotornja, tom prigodom gradonačelnik Penava zahvalio se organizatorima u ime svih građana što su se odlučili na ovakav potez.

Organizator turnira i predsjednik udruge boćarskog kluba Sotin, Stipe Rogić istaknuo je kako se turnir održava u kolovozu jer je u tom mjesecu 1991. poginuo prvi mještanin Sotina (Dražen Luketić) i od tada su krenule sve muke Sotina. Rogić je naglasio kako financijski nisu u najboljoj situaciji, ali su se unatoč tome odlučili kako će sva sredstva prikupljena od turnira biti uplaćena za obnovu vukovarskog Vodotornja.

Na turniru sudjeluje 11 ekipa: Dunav iz Sotina, Mitnica, Borovo, Trpinjska cesta iz Vukovara, Lapovci, Lokomotiva, Novoselac iz Vinkovaca, Ivankovo iz Ivankova, Đakovo iz Đakova, Jozef iz Jarmine i Sv. Vid iz B.Manastira.

 

 

 

 

 

Pročitano 2181 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI