Ispiši ovu stranicu

Rusija porazila Hrvatsku

Hrvatska reprezentacija u problemima Hrvatska reprezentacija u problemima Foto: Press centar KK Vinkovci

Na Europskom prvenstvu za košarkašice u 3. kolu Grupe B u Vinkovcima snage su odmjerile reprezentacije Republike Rusije i Hrvatske.

Hrvatska reprezentacija je pretrpjela poraz, a rezultat utakmice je Rusija – Hrvatska 62 – 42 (14-9, 16-10, 15-7, 17-16)

Hrvatska je u ovu utakmicu ušla s određenim hendikepom jer osim što je nekolicina naših igračica igralo s povišenom temperaturom, izbornik Braslav Turić nije mogao koristiti znanje Klaudije Periša koja je u dvoboju s Engleskom ozlijedila ruku, te joj je stavljena longeta. Isto tako, hrvatska reprezentacija nije mogla računati niti na pomoć Helene Pračuk kojoj se ukliještio živac u koljenu.

Prvo i jedino vodstvo od 6-5 na utakmici Hrvatska je imala u 3. minuti, a o snazi protivnica najbolje govori činjenica kako smo kakav-takav priključak utakmici imali još 2 minute i potom je ovaj dvoboj išao u samo jednom smjeru. Možda je najveća prednost Rusije u ovom susretu bila na centarskoj poziciji. Naime, od prvih hrvatskih 8 koševa, 6 je postigla Chiabov, no agresivnijom igrom pod košem Ruskinje su preuzele dominaciju i u tom dijelu igre. U hrvatskoj vrsti najučinkovitija je bila Chiabov s 14 koševa, dok kor Rusije prvo ime susreta Komarova sa 12 koševa.

- Žao mi je što smo bili hendikepirani u ovoj utakmici iz razloga što nisam mogao računati na 2 igračice, dok su još dvije igrale pod temperaturom i jednostavno nismo mogli više. Imam dojam da je Rusija bila zrela da večeras izgubi, ali mi na žalost nismo igrali u najjačem sastavu. Sad se formira nova grupa za koju bih rekao da je puno lakša od ove iza nas, jer nema Španjolske i Rusije. Protiv Turske, Češke, ali i Nizozemske imamo svoje šanse – rekao je hrvatski izbornik Braslav Turić.

Pročitano 1742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac