NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Odličan nastup naših plivača na Prvenstvu regije 4. u Sisku

Odličan nastup naših plivača na Prvenstvu regije 4. u Sisku Foto: Plivački klub Vukovar

Članovi Plivačkoga kluba Vukovar nastupili su protekloga vikenda na Prvenstvu regije 4. za kategorije početnika, mlađih kadeta i kadeta u Sisku. Nastupilo je više od 350 natjecatelja, među njima i 14 naših natjecatelja iz Vukovara,  odnosno pet dječaka i devet djevojčica s trenericom Jelenom Stojadinović.

Iz kluba su priopćili da su posebno uspješni bili plivači koji su prvi puta isplivali limite za pravo nastupa na Kadetskom Prvenstvu Hrvatske koje ih očekuje u Zadru sredinom veljače, a to su Sergej Skenderija (400m slobodno) i Roko Tišov (400m slobodno i 200m mješovito).

Istaknula se i Lena Rajak koja je u disciplini 25m prsno osvojila treće mjesto. Kadeti su ukupno osvojili devet individualnih medalja.

Najuspješniji među njima bio je Lovro Brođanac s četiri zlatne medalje u disciplinama 400m slobodno, 100m delfin, 200m mix i 100m slobodno. Stefan Tintor osvojio je jednu srebrnu i tri brončane medalje u disciplinama 100m leđno, 200m mix, 100m delfin i 400m slobodno, a od djevojaka najuspješnija je bila Marta Žuvić s jednom srebrnom medaljom u disciplini 100m delfin.

Nastupili su i u tri kadetske štafete te u prvoj disciplini 4 x 50m mješovito osvojili treće mjesto, a u štafeti 4 x 50m slobodno drugo mjesto. U sastavu obiju štafeta bili su Roko Tišov, Sergej Skenderija, Stefan Tintor i Lovro Brođanac. Sastav štafete 4x100 slobodno - Ivana Kosanović, Marta Žuvić, Stefan Tintor i Lovro Brođanac zauzeo je prvo mjesto u kategoriji kadeta.

Uz nabrojane osvajače medalja, osobne rekorde i puno novog iskustva iz Siska ponijeli su Adrian Koruga, Ivana Kosanović, Lorena Pančić, Minja Radojčić, Milica Rajak, Anja Urisk, Teona Arsenović i Ena Bosić.

 

 

Pročitano 581 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija