NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

KSO Vukovar drugi na turniru u Zadru

KSO Vukovar u Zadru KSO Vukovar u Zadru Foto: KSO Vukovar

Klub sjedeće odbojke Vukovar nastupio je na jakom međunarodnom turniru u Zadru, 11. turnir „Maslenica 93 – Memorijal Ivica Kapetanović“, gdje je u konkurenciji jakih klubova iz hrvatske lige i jednim iz lige BiH, osvojeno drugo mjesto. Na turniru u skupini s OKI Split, POK Marsonia i muškom reprezentacijom Hrvatske, osvojeno je prvo mjesto s dvije pobjede i jednim porazom, te je finale odigrano s klubom KSO ISKRA Bugojno (BiH), gdje je klub iz Bugojna bio ovoga puta bolji. Ujedno su na turniru u Zadru kompletirane medalje, od 2020. do 2024. osvojene su zlatna, srebrna i brončana medalja.

Vukovar je započeo 28. listopada prošle godine nastup u Hrvatskoj ligi sjedeće odbojke, gdje je u skupini SJEVER s momčadima POK Marsonia - S.Brod , OK OSI Zrinski – Nuštar, ŠIOK HVIDRA Osijek – Osijek, OKI Novska – Novska tražio mjesto u top tri za ulazak u ligu za prvaka koja se nastavlja 2024. godine. Skupinu JUG čine IOK Zagreb, KSO Knin 95, OKI Zadar, KISO Hrabri – Zagreb, OKI Split i Ženska reprezentacija RH.

Kroz odigrana četiri kola (gdje se u svakom kolu odigraju po dvije utakmice) i ukupno odigranih osam utakmica, KSO Vukovar zauzeo je treće mjesto u skupini SJEVER te se tim rezultatom plasirao u ligu za prvaka s klubovima POK Marsonia i ŠIOK HVIDRA Osijek iz skupine SJEVER, te iz skupine JUG klubovi IOK Zagreb, KSO Knin 95 i POK Zadar.KSO 2

KSO Vukovar sudjelovao je i na 17.memorijalnom kupu hrvatske u sjedećoj odbojci, odigranom od 25. do 26. studenoga 2023. u Solinu, te je osvojeno peto mjesto u konkurenciji 10 klubova.

3. prosinca prošle godine KSO Vukovar je pozvan na jak turnir u grad Breza (BiH), i u konkurenciji jakih Bosansko hercegovačkih klubova zauzeo je drugo mjesto, izgubivši u finalu od domaćina OKI Breza. Poznavatelji ovoga sporta znaju koliko je jaka liga sjedeće odbojke BiH, a i rezultati reprezentacije BiH to potvrđuju (višestruki prvaci svijeta, Europe, olimpijski prvaci na paraolimpijskim igrama). Time osvajanje drugog mjesta u konkurenciji s klubovima iz BiH još više vrijedi.

Na proljeće KSO Vukovar očekuje nastavak prvenstva u ligi za prvaka, kao i organizacija tradicionalnog turnira u Vukovaru.

Pročitano 419 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija