Ispiši ovu stranicu

HNK Mitnica ugostio nogometnu selekciju Roma

Zajedno promicali toleranciju Zajedno promicali toleranciju Snimak: Marija Molnar

Pod sloganom loptom protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva u Vukovaru je između domaćina HNK Mitnica i selekcije Roma Hrvatske odigrana prijateljska nogometna utakmica humanitarnoga karaktera. Konačni rezultat ovog zanimljivog i dinamičnog susreta 2:2 manje je važan od poruke koju su igrači obje ekipe poslali iz Vukovara o tome da je nužno boriti se protiv negativnih pojava u društvu.

Za ekipu Mitnice zaigrao je ovom prigodom i velečasni Robert Čibarić, a za romsku selekciju utemeljitelj i predsjednik Hrvatske nogometne reprezentacije Roma od 2003. godine Tofko Dedić Toti.  Inače romsku selekciju vodi Ivica Grnja i po njegovim riječima do sada su odigrali 37 utakmica humanitarnoga karaktera, promičući  toleranciju i poštivanje ljudskih prava.

Prihod od  utakmice namijenjen je  za školu nogometa pri HNK Mitnica, a predsjednik kluba Dejan Marošićević ističe kako su u klubu ponosni što mogu sudjelovati u jednom ovakvom događaju i zajednički raditi na razvoju tolerantnijeg društva. 

Pročitano 1843 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar