NAJNOVIJE
Vinkovačkoj bolnici predan aparat za praćenje stanja oboljelih od dijabetesa 1

Na inicijativu Udruge djece i mladih oboljelih od dijabetesa „InŽulini” Županja, Vukovarsko-srijemska županija osigurala je financijska sredstva u iznosu od 2,187,50 eura kojima je kupljen aparat za određivanje HbA1c iz kapilarne krvi za potrebe Odjela za pedijatriju Opće županijske bolnice Vinkovci.

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 14:13)
Kod Vukovarca pronađeni kokain, speed i kreatin, a maloljetnik iz Vinkovaca prodavao marihuanu

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, jučer, 27. ožujka, policija je temeljem sudskoga naloga, pretražila dva doma i druge prostorije u Vukovaru i Vinkovcima. 

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 12:50)
Potreba za udomiteljima sve veća

U Vukovarsko srijemskoj županiji ukupno je 110 udomiteljskih obitelji, od toga je u Vukovaru 35. Potreba za udomiteljima je sve veća.

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 12:41)
Na Izvještajno radnom Saboru UDVDR-a predstavljena aktivnost županijske podružnice

Sinoć je u Domu hrvatskih branitelja u Vinkovcima održan Izvještajni radni Sabor Udruge dragovoljaca Domovinskoga rata podružnice Vukovarsko-srijemske županije. Izvješće o radu u protekloj godini podnio je Milan Draženović, predsjednik županijskog UDVDR-a.

- Kao predsjednik najbrojnije udruge naše županije, moram se pohvaliti da smo imali puno događanja u protekloj godini. Zadnja akcija koju smo imali bila je pošumljavanje hrasta lužnjaka, u dogovoru s Hrvatskim šumama. Tijekom godine odlazili smo na razna obilježavanja, podijelili smo osam laptopa studentima naših branitelja i četiri računala našim ograncima koji imaju prostorije, a nisu imali zadovoljavajuću elektroniku - rekao je Draženović dodajući kako udruga usmjerava branitelje veteranskim centrima, a također organizira i sistematske preglede branitelja u Vinkovcima i Vukovaru.

Udruga trenutno broji više od 3.000 članova, a djeluje u svim općinama i gradovima županije.
-U ogranku u Nuštru organizirana su Grahijada i razna sportska natjecanja na kojima je bilo oko 1000 sudionika. Ogranak u Jankovcima pravi spomenik za dva poginula hrvatska branitelja u šumi između Cerića i Vinkovaca. Također, održali smo po prvi puta Hod za mir u Vinkovcima, a ove godine ćemo održati i Križni put - dodaje Draženović.

Udruga svake godine organizira i Županijske sportske igre, a ovogodišnjima će domaćin biti Općina Nijemci 25. svibnja. Na igre se odazove oko 400 do 500 članova, a postižu se i zavidni rezultati na državnoj razini. Naime, zadnje dvije godine članovi UDVDR naše županije osvajali su prvo mjesto na državnoj razini, a ako i ove godine budu najbolji na natjecanju u Varaždinskoj županiji, pehar pobjednika ostat će im u tajnom vlasništvu.

Izvještajnom radnom Saboru nazočio je i župan Damir Dekanić.
-Udruga ima pregršt aktivnosti tijekom godine i puno humanitarnih akcija. Samo pozicioniranje čelnika udruge županijske razine na mjestu potpredsjednika državne razine dovoljno govori o aktivnosti i ugledu ljudi koje vode županijsku udrugu - zaključio je Dekanić.

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 09:13)
Završena obnova vinkovačkoga gradskoga kazališta

Obnovljeno i preuređeno vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića gledateljima će vrata otvoriti 4. travnja premijernom izvedbom komedije Pouzdani sastanak Joze Ivakića u režiji Vladimira Andrića, najavljeno je na konferenciji za novinare u kazalištu.

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 09:03)
MOŽEMO I MI III - Prvenstvo Hrvatske u bowllingu za osobe s intelektualnim oštećenjima, 2024

Korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u okviru programa „Možemo i mi III“ uz pratnju voditelja sudjelovali su na Prvenstvu Hrvatske u bowllingu koje je održano u Zagrebu u Bowling Clubu dana 26. i 27. ožujka 2024. godine u organizaciji Športskog društva Specijalni športovi "Luč" pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske.

Prvoga dana održale su se kvalifikacije, a veliko finale održano je drugi dan. U ženskoj kategoriji sudjelovale su korisnice I.G. i S.D. U 6. skupini korisnica I.G. zasluženo je osvojila prvo mjesto, dok je u 3. skupini ženske kategorije S.D. osvojila drugo mjesto.

U muškoj kategoriji sudjelovali su korisnici D.A., S.M. i M.I. U 5. skupini D.A. osvojio je treće mjesto, u 7. skupini S.M. osvojio je također treće mjesto, dok je u 9. skupini M.I. osvojio četvrto mjesto.

Ekipa Golubice opet je pokazala da se uz trud i rad postižu vrlo dobri rezultati. Kući su se svi vratili s velikim osmijehom na licu bogatiji za još jednu medalju u nizu ali i za još jedno iskustvo, uspomene i zajedničko druženje.

 

 

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 08:53)
Orijent i Vukovar 1991 odigrali 0:0

Jučer je odigrana prva utakmica 24. kola SuperSport Prve nogometne lige. Orijent i Vukovar 1991 podijelili su bodove, odigrali su bez pogodaka 0:0. Danas igraju BSK Bijelo Brdo – Sesvete i Dugopolje – Dubrava Tim kabel, sutra će igrati Cibalia – Zrinski Osječko i Solin – Jarun, dok će Croatia Zmijavci i Šibenik igrati 2. travnja.

Poredak:

1. Zrinski Osječko 1664 54

2. Šibenik 52

3. Vukovar 1991 46

4. Sesvete 32

5. Jarun 30

6. Dugopolje 28

7. Dubrava Tim kabel 26

8. Cibalia 26

9. Croatia Zmijavci 25

10. Orijent 22

11. BSK Bijelo Brdo 20

12. Solin 17

(Četvrtak, 28 Ožujak 2024 08:38)

Zlatna i srebrna odličja kadeta HVK Vukovar s 39. prvenstva RH

Hrvatski veslački klub Vukovar u Zagrebu Hrvatski veslački klub Vukovar u Zagrebu Foto: HVK Vukovar

Od 1. do 3. srpnja na Jarunu u Zagrebu, održano je 39 prvenstvo RH za kadete i juniore.
Hrvatski veslački klub nastupio je sa 16 veslačica i veslača u 6 disciplina u dobnim skupinama kadeti A i B te juniori A.
U kadetima su osvojili dva prva mjesta i jedno drugo te u juniorskoj kategoriji jedno četvrto, šesto i deseto mjesto. U ukupnom poretku klub je zauzeo trinaesto mjesto.
Prvi dan natjecanja po izuzetno vrućem i sparnom vremenu vozile su se eliminacijske utrke.
Kadetske posade u disciplinama KŽA 4x i KMB 4x +GIG osvojili su prva mjesta i izravan plasman u A finale i to u jakoj konkurenciji jedanaest posada. Postignutim vremenima nagovijestili su i sjajne rezultate u A finalu.
Juniorski laki samac trećim mjestom plasirao se u B finale.
Drugog dana natjecanja nastupile su dvije juniorske posade.
Domagoj Drobac u disciplini LJMA 1x u B finalu stigao je četvrti, ukupno deseti u konkurenciji osamnaest samaca a posada JMA 2- u sastavu Matej Maljak i Ivan Hardi šesta. Daljnjim upornim treniranjem imaju perspektivu u sljedećoj godini polučiti bolje rezultate.
Nedjelja je bila sjajna za vukovarske veslačice i veslače.
Započela je pobjedom i zlatnim odličjem kadetkinja u disciplini KŽB 4x+GIG . Od prvog zaveslaja povele su utrku te skladnim zaveslajima povećavale svoju prednost da bi uvjerljivo prve prošle ciljem.
Prvo je to zlatno odličje na prvenstvu RH za naše kadetkinje Taru Ostojić, Katju Štalmajer, Leonu Kerek, Miu Smolčić i kormilara Josipa Šeremeta.
Pobjedom je nastavila i posada KŽA 4x. U finale su se izravno plasirale prvim mjestom u kvalifikacijama. Finalna utrka bila je vrlo napeta ali posada HVK Vukovar svojom borbenošću i tehnički dobrim zaveslajima uspijeva odbiti sve napade posade iz Rijeke, te prve prolaze ciljem s prednošću od dvije sekunde.
Posada KŽA 4x veslala je u sastavu Marija Ivković, Ivana Građanski, Laura Kerek i Ema Tomić.HVK 2
Drugim mjestom i srebrnim odličjem razveseli su nas i kadeti Ilija Sabljić, Ivan Bella Janković, Mato Novak, Josip Šeremet s kormilarkom Tarom Ostojić u disciplini KMB 4x+GIG. Oni su u dosadašnjim regatama redovito pobjeđivali suparnike ali su zbog prevelike želje za pobjedom „izgorjeli“ te stigli drugi što je veliki uspjeh ove perspektivne posade.
Četverac bez za juniore A u sastavu Domagoj Drobac, Erik Balog Širić, Matej Maljak i Ivan Hardi u JMA 4- stigli su četvrti. U ovoj jakoj konkurenciji nisu imali šanse za ostvarenje boljeg rezultata tim više što su bili i najmlađa posada, dvojica su prva godina juniora A, a dvojica mlađi juniori.
Posade kadeta trenirao je Krešimir Džalto a juniora Damir Barišić koji su ujedno uz stručno vodstvo svojih posada iste prevozili kao i čamce.
Čestitke veslačicama, veslačima i njihovim trenerima na postignutim rezultatima.
Na regati su sudili i suci našeg kluba Tomislav Baumgertner, Berislav Vrančić i Božo Dinješ.HVK 3

Pregled posada i rezultata

KŽB-4X GIG – prvo mjesto
Tara Ostojić, Katja Štalmajer, Leona Kerek Mia Smolčić, korm Josip Šeremet

KŽA 4x – prvo mjesto
Marija Ivković, Ivana Građanski, Laura Kerek, Ema Tomić

KMB 4x+GIG – drugo mjesto
Ilija Sabljić, Ivan Bella Janković, Mato Novak, Josip Šeremet korm. Tara Ostojić

JMA 4- - četvrto mjesto
Domagoj Drobac, Erik Balog Širić, Matej Maljak, Ivan Hardi

JMA 2- - šesto mjesto
Matej Maljak, Ivan Hardi

LJMA 1x – deseto mjesto
Domagoj Drobac

Pročitano 646 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija