Ispiši ovu stranicu

Juniori Cibalije vratili se u Prvu ligu

Igrači kod gradeonačelnika Igrači kod gradeonačelnika GV

U Velikoj vijećnici u Vinkovcima upriličen je prijem juniora Cibalije koji su se, pod vodstvom trenera Petra Tomića, pridružili pionirima i kadetima u Prvoj ligi.

Plasman u najviši rang izborili su kroz kvalifikacije pobjedama protiv Zadra (3:0) i Hrvatskog dragovoljaca u raspucavanju jedanaesteraca.

Tako će Cibalia u natjecateljskoj sezoni 2022./2023. imat sve selekcije škole nogometa u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić ugostio je igrače i trenera kako bi im čestitao na postignutom uspjehu.

„Uvijek mi je drago primiti djecu koja se bave sportom. Naravno da je važno napredovati kada se bavite nekim sportom i da budete u eliti, ali puno je važnije da na taj način populariziramo sport među djecom i da nogomet kao najvažnije sporedna stvar na svijetu zaokupi što više mladih koji će se htjeti baviti sportom jer današnji tempo života zahtjeva da sva djeca i svi mi odrasli budemo što više uključeni u fizičke aktivnosti. Način života je specifičan, puno sjedimo i puno manje imamo aktivnosti, a kroz ovakve prijeme cilj je taj da se i druga djeca zaljube u sport. Našim juniorima čestitam jer povratak u Prvu ligu izvrstan je uspjeh i za to je zaslužan rad njih i njihovih trenera i želja nam je da imamo što više ovakvih uspjeha u životu grada”, rekao je Bosančić. Gradonačelnik je napomenuo kako bi teren su umjetnom travom trebao biti gotov do jeseni. Teren će rad cjelokupnog kluba podignuti na razinu više jer će sve selekcije omladinskog pogona, ali i seniori, imati uvjete kakvi dolikuju klubu kao što je Cibalia. S dobrom infrastrukturom doći i će dobri rezultati.

„Nakon tri do četiri godine izbivanja juniorske selekcije iz prve lige i s obzirom na uvjete u kojima se radi povratak je dobra vijest. Elitni rang će biti dodatni impuls, ne samo trenerima nego i djeci jer je ljepše igrati protiv Dinama i Hajduka, tako da im je to zasigurno dodatan motiv za rad”,  istaknuo je trener juniorske momčadi Petar Tomić.

Pripreme bi trebale biti zakazane između 5. i 15. srpnja kada će se okupiti tri igrača godišta 2003. te generacije 2004./5.

Kapetan momčadi Karlo Miljanić udarni je igrač seniorske momčadi što je igrama potvrdio prošle sezone.

„Za Cibaliju je to veliki uspjeh jer nakon treće sezone izbivanja vratili smo klub i grad tamo gdje i pripada. Možemo biti promotori Cibalije i Vinkovaca kako bi se mladi priključili i nadam se da će igrači doći iz okolnih sela i drugih gradova jer ovo sada je ipak prva liga. Želimo nastaviti dalje jednakim tempom i želimo ostati u eliti”, navodi Miljanić.

Pročitano 104 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun