Ispiši ovu stranicu

Borna Radić državni prvak u kategoriji do 12 godina

U Vinkovcima je 27. i 28. studenog 2021. g. održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu gdje je nastupalo 12 članova Šahovskog kluba „Slaven“ iz Vukovara. Kadeti do 14 godina uz pratnju trenera Zorana Ljikara nastupali su u kategorijama do 8, 10, 12, i 14 godina te kroz devet kola u dva dana ostvarili sljedeće rezultate: u kategoriji kadetkinja do 12 godina Tena Babić osvojila je 9. mjesto, Dunja Uzelac 10. te Lorena Roša 13. mjesto. U kategoriji kadetkinja do 14 godina Monika Babić osvojila je 11. mjesto.

U kategoriji kadeta do 8 godina Filip Jonjić osvojio je 12., a Alek Stanivuković 16.mjesto. Petar Marušić osvojio je 27.mjesto u kategoriji do 10 godina, Boško Cvetojević 34. , a Miran Kovač 35.mjesto. U kategoriji kadeta do 12 godina Borna Radić osvojio je 1.mjesto u konkurenciji od 27 natjecatelja, dok je Matko Špehar zauzeo 19.mjesto. U kategoriji do 14 godina Nikola Konjević zauzeo je 17.mjesto.

Petar Kovač, Nikola Konjević, Borna Radić i Petar Ristanić plasirali su se na finale kadetske lige Hrvatske koje će se održat u Crikvenici od 17. do 21.prosinca ove godine u organizaciji Hrvatskoga šahovskog saveza.

Uz pojedinačne rezultate, kadeti su i na ovom natjecanju pokazali duh zajedništva, potpore i podrške te pravi timski rad i to je njihova vrlina na koju su klubu posebno ponosni i što je za Klub također jedan od najvećih uspjeha.

U malo više od godinu dana od reaktiviranja, klub ima oko 40 upisane djece, podjednako djevojčica i dječaka, a broj upisanih se redovno povećava. Na svim lokalnih, regionalnih, a i državnim natjecanjima djeca postižu izvanredne rezultate što je klubu još veći motiv i poticaj za daljnji rad i razvoj kako bi djeca imala optimalne uvjete za napredak u ovoj drevnoj plemenitoj igri.

Pročitano 764 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI