NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

Borna Radić državni prvak u kategoriji do 12 godina

U Vinkovcima je 27. i 28. studenog 2021. g. održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu gdje je nastupalo 12 članova Šahovskog kluba „Slaven“ iz Vukovara. Kadeti do 14 godina uz pratnju trenera Zorana Ljikara nastupali su u kategorijama do 8, 10, 12, i 14 godina te kroz devet kola u dva dana ostvarili sljedeće rezultate: u kategoriji kadetkinja do 12 godina Tena Babić osvojila je 9. mjesto, Dunja Uzelac 10. te Lorena Roša 13. mjesto. U kategoriji kadetkinja do 14 godina Monika Babić osvojila je 11. mjesto.

U kategoriji kadeta do 8 godina Filip Jonjić osvojio je 12., a Alek Stanivuković 16.mjesto. Petar Marušić osvojio je 27.mjesto u kategoriji do 10 godina, Boško Cvetojević 34. , a Miran Kovač 35.mjesto. U kategoriji kadeta do 12 godina Borna Radić osvojio je 1.mjesto u konkurenciji od 27 natjecatelja, dok je Matko Špehar zauzeo 19.mjesto. U kategoriji do 14 godina Nikola Konjević zauzeo je 17.mjesto.

Petar Kovač, Nikola Konjević, Borna Radić i Petar Ristanić plasirali su se na finale kadetske lige Hrvatske koje će se održat u Crikvenici od 17. do 21.prosinca ove godine u organizaciji Hrvatskoga šahovskog saveza.

Uz pojedinačne rezultate, kadeti su i na ovom natjecanju pokazali duh zajedništva, potpore i podrške te pravi timski rad i to je njihova vrlina na koju su klubu posebno ponosni i što je za Klub također jedan od najvećih uspjeha.

U malo više od godinu dana od reaktiviranja, klub ima oko 40 upisane djece, podjednako djevojčica i dječaka, a broj upisanih se redovno povećava. Na svim lokalnih, regionalnih, a i državnim natjecanjima djeca postižu izvanredne rezultate što je klubu još veći motiv i poticaj za daljnji rad i razvoj kako bi djeca imala optimalne uvjete za napredak u ovoj drevnoj plemenitoj igri.

Pročitano 471 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija