NAJNOVIJE
U proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna

Nakon preuzimanja vođenja Grada Županje gradonačelnik Damir Juzbašić angažirao je u lipnju neovisnu revizorska tvrtka Crowe Horwath Revizija d.o.o. Zagreb kako bi obavila dubinsku analizu proračuna Županje radi dokumentiranja činjeničnog stanja i eventualnih odstupanja i nepravilnosti. Uz pregled posljednjeg nalaza Državnog ureda za reviziju i provjeru otklanjanja utvrđenih nedostataka, obavljena je revizija proračunskih rashoda za 2020. i prvih šest mjeseci ove godine, revizija proračunskih prihoda za isto razdoblje, osim prihoda poslovanja po osnovi poreza i doprinosa te analiza izvršenja proračuna za prvih šest mjeseci 2021.Izvješće revizorske tvrtke potvrdilo je kako u proračunu Grada Županje nije iskazan manjak od 3 milijuna kuna, a riječ je o dugu nešto većem od 1.500.000 kuna iz 2020. i beskamatnom kreditu od 1.400.000 kuna.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 20:29)
Milić: Netočno je da se od 1. studenoga širi primjena covid potvrdi

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić opovrgnuo je pisanje pojedinih medija u srijedu da Hrvatska od 1. studenoga širi primjenu covid potvrda na sve ugostiteljske objekte, trgovačke centre i na veći broj društvenih djelatnosti, pozvavši sve u društvu na promoviranje cijepljenja, prenosi Hina.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:55)
U e-savjetovanju Program potpore proizvođačima šećerne repe vrijedan 30 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Program potpore proizvođačima šećerne repe zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, kojim će se pružiti financijska pomoć proizvođačima šećerne repe uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom tržišnim poremećajima, stoji u priopćenju ministarstva.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 18:14)
Glumici vinkovačkog kazališta Matei Marušić nagrada „Zoranov brk”

Na 30. “Danima Zorana Radmilovića” održanom sinoć u Zaječaru, u natjecateljskoj konkurenciji izvedena je zajednička predstava Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku "Gospođica Julija" redateljice Aide Bukvić.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:18)
U Vukovaru dobri turistički rezultati

U okviru projekta integriranog upravljanja destinacijom IQM Destination kojeg Vukovar implementira već više od godinu dana, provodi se između ostalog i aktivnost mjerenja on-line reputacije destinacije koja će dati povratne informacije o kvaliteti usluge i proizvoda te u konačnici o imidžu Vukovara kao turističke destinacije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 17:05)
Potpisan Sporazum za osnivanje FLAG-a u VSŽ

Dugogodišnja razvojna suradnja Vukovarsko–srijemske županije i Lokalnih akcijskih grupa Bosutski niz, Srijem i Šumanovci u cilju jačanja integriranog razvoja putem provedbe lokalnog razvoja, rezultirala je osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ( FLAG) na području naše županije.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:45)
Dani mađarskog filma

U dvorani Mikro kina u Belom Manastiru u povodu120 godina Mađarske kinematografije, održavaju se Dani mađarskog filma.

(Srijeda, 20 Listopad 2021 16:32)

Vodovod grada Vukovara – Obrtnik Torbar 2:6

Vodovod - Požega Vodovod - Požega Foto: Kery

U trećem kolu 1.HKL – sjever kuglači Vodovoda grada Vukovara na svojoj su kuglani poraženi od ekipe zagrebačkog Obrtnika – Torbara rezultatom 2 : 6 ( 3128 – 3191 srušeni čunj ). Za ekipu Vodovoda su nastupili Higl 102, Gregurević 400, Vučković 523, Ivančić 507, Đumić 520, Kaman 569 i Kljajić 507 srušenih čunjeva, a pojedinačne poene osvojili su Ivančić i Kaman.

- Od početka susreta vidjelo se da to neće biti dan kakav su priželjkivali vukovarski kuglači. Puno više loše no dobre igre, što iskusni gosti koriste i u ne baš uvjerljivoj igri, ali igri bez većih oscilacija, osvajaju oba boda. Vukovarci su morali ponuditi puno više u svojoj igri i iskoristiti prigodu koju su gosti ponudili. Žal za propuštenom prigodom je tim veći jer gosti iz Zagreba sigurno spadaju u gornji dio kvalitete u ligi ali koju to u ovom susretu nisu i pokazali. Stoga i u ovom slučaju vrijedi ona sportska da veliki pobjeđuju i kad ne igraju dobro. Kod kuglača Vodovoda očito je da još dosta toga nije posloženo kako u ekipi tako i oko ekipe – rekao je trener kuglača Vodovoda Ivan Vučković

Predaha za kuglače nema jer već iduće subote dočekuju ekipu Lepoglave, a potom idu u goste Fortuni u Đakovo. Ljubitelji kuglanja te susrete mogu u živo, a kasnije i na snimkama pratiti preko You Tube kanala

Pročitano 103 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija