NAJNOVIJE
U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok gradit će se pet objekata

U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok potpisan je ugovor za izgradnju pet objekata.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:54)
Vinkovci: objavljen natječaj za stipendiranje srednjoškolaca

Grad Vinkovci objavio je Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Vinkovaca za tekuću školsku godinu.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:49)
Samopopisano više od milijun građana

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, do sada se ukupno samopopisalo više od 1 043 000 građana.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:47)
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)

Dodijeljene nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Pored spomenika Draženu Petroviću i skulpture “Svjetlo hrvatskog sporta”, krajem svibnja održana je svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza, istaknutim pojedincima i ekipama u akademskoj godini 2018./2019. i 2019./2020., a među laureatima našli su se i pojedinci s Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru.

Za akademsku godinu 2019./20. za izbornika/trenera godine izabran je Dražen Pejić s vukovarskog Veleučilišta pod čijim su vodstvom u protekloj akademskoj godini osvojene 2 srebrne i 2 brončane medalje u četiri različita sporta što veleučilište svrstava u red najuspješnijih sportskih visokoobrazovnih institucija u RH.

Nagrada za fair-play pripala je dekanu Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željku Sudariću.

- Ovo nam je dodatni poticaj da nastavimo s kvalitetnim radom, koji prepoznaju brojni studenti i članovi akademske zajednice - rekao je Sudarić koji s ponosom ističe kako se Veleučilište s pravom posljednjih godina nalazi među najuspješnijim sportskih visokoobrazovnim institucijama u Republici Hrvatskoj. 

Za akademsku godinu 2018./19. nagradom Hrvatskog akademskog sportskog saveza za fair-play nagrađena je muška reprezentacija Veleučilišta “Lavoslav Ružička” u Vukovaru u košarci 3×3 dok se Dražen Pejić našao među troje nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture u sustavu visokog obrazovanja, zaslužnih za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj.

Pročitano 195 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija