Ispiši ovu stranicu

Početak prvenstva 6. ožujka ?

Vuteks Sloga - Vukovar 1991 Vuteks Sloga - Vukovar 1991 Foto: Kery

Članovi 3. Hrvatske nogometne lige Istok pripremaju se za početak prvenstva u nesvakidašnjim okolnostima. Nemaju mogućnost odigravanja prijateljskih utakmica, korištenja svlačionica, sportskih dvorana…a ne znaju točno ni nadnevak početka prvenstva jer Plenum klubova još nije održan.

- Pripreme smo počeli 1. veljače i pripremamo se koliko to vremenski uvjeti dozvoljavaju. Nisu baš uvjeti idealni za treniranje ali se snalazimo, improviziramo na razne načine i pokušavamo što je moguće bolje i spremnije ući u nastavak prvenstva koje je za sada zakazano za 6. ožujak 2021. – rekao je sportski direktor HNK Vukovar 1991 Dražen Pernar te naglasio - Na žalost to je datum s kojim se barata (6. ožujak) jer Plenum klubova nije održan zbog epidemioloških mjera, a već je nekoliko puta došlo do prolongiranja početka prvenstva. Nadamo se da je ovo sada konačno, ali vidjet ćemo, ne ovisi o nama, ovisi o Stožeru civilne zaštite.Pernar2

Pripreme u lošim uvjetima

Pripreme će svim klubovima trajati kraće nego što su željeli, a loše vrijeme do sada je stvaralo dodatne teškoće - Sigurno da to neće biti idealno i onako kako smo htjeli, kako je to trener zacrtao u svom planu i programu. Kako drugima tako i nama i zbilja su vremenske prilike bile dosta loše. Na samom početku nas je dočekao snijeg, pa jako ružno vrijeme i kiša, sad je to jako otišlo u minus. Imamo jaka oštećenja na terenu koji koristimo u Petrovcima, tako da se snalazimo na razne načine… trčimo po parkovima, na stadionu na atletskoj stazi.

Svašta koristimo da bi se pripremili što je moguće bolje u ovim uvjetima, kaže Pernar te dodaje -  Službeno se prijateljske utakmice ne mogu igrati, a mi smo do sada odigrali samo jednu. To su više neke trening utakmice i to je za sada sve. Bez obzira što nešto pokušavamo opet je jako teško s obzirom na ove vremenske prilike. Utakmice koje smo trebali igrati smo otkazali, baš nekako ne ide kako bi htjeli.

U klub stižu novi nogometaši

Došli: Iz Osijeka II 21. godišnji desni bek Kristijan Pavičić i 20. godišnji vezni igrač Dino Bognar, 18. godišnji Matej Pavlaka obrambeni igrač iz sarajevskog Željezničara, 18. godišnji Fabrizio Omar Zaupa argentinski stoper, 21 godišnji Valent Jara krilni napadač Argentinac hrvatskih korijena, 21. godišnji obrambemi igrač Martin Robain i Kolumbijac Albin.

Otišli: Argentinci Matias Laime i Luis Alejandro Villani, te vratar Noa Mečić.

 - Prijelazni rok traje do kraja veljače i mi još osluškujemo što se događa na tržištu i što je moguće još dovesti da bi osnažili momčad na određenim pozicijama na kojima smo još uvijek deficitarni. Planiramo još nešto pa ćemo vidjeti što će biti. – rekao je Dražen Pernar.

NK Vuteks Sloga

Sve se svodi na improvizaciju

Problema s pripremama za predstojeće prvenstvo imaju i nogometaši Vuteks Sloga, o tome nam je više rekao trener Saša Berarević. – Sve ide nekako čudno i neprirodnim putem i sve se svodi na neku improvizaciju, tako da su ove pripreme specifične jer nije kao do sada i gotovo je nemoguće provesti plan i program. Mislim da nisam jedini koji ima taj problem. Uvjeti za trening su nemogući i loši, s druge strane ta situacija sa zabranama diktira da ništa ne znamo, niti datum prvenstva, sve se nagađa, odgađa i pomjera i jako je teško odlučiti što napraviti.

Mnoge prijateljske utakmice su nam odgođene jer ne možemo igrati, stadion nismo mogli koristiti i mislim da ćemo ga u petak koristiti prvi dan i igrati s loptom. Veći dio priprema proveli smo u Adici. Što se tiče igračkog kadra, nas je jako malo, tanka je kvaliteta, premlada je ekipa. Mi smo našli 4 igrača za koje mislim da bi nam mogli pomoći u borbi za ostanak, ali oni još nisu registrirani i dok god ne dobiju papire ne mogu niti planirati – rekao je Berarević.Berarević

Pročitano 760 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI