NAJNOVIJE
U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima održan Dan otvorenih vrata posebnih odjela

U Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima održan je Dan otvorenih vrata posebnih odjela.

Učenici i djelatnici škole priredili su prigodnu priredbu na kojoj su pokazali što su u prethodnom razdoblju učili i naučili. Pripremili su razne recitacije, nastupe u kostimima, prigodne pjesme i slično.

Ispred Grada Vinkovaca obilježavanju je nazočio zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić koji je naglasio kako je ova škola jedna od primjera stručnog, kvalitetnog i predanog rada.
- Ovo je prilika da se uvjerimo u vještine učenika, ali i da vidimo što su nam pripremili i što su sve uvježbavali za veliki nastup koji su dugo iščekivali i vjerujem kako će biti odlični – rekao je uoči početka priredbe Romić.

Prema riječima ravnatelja Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Vinkovci Daria Draguna posebne odjele ove škole trenutno pohađa 61 učenik, ukupno imaju 13 razrednih odjela, 8 skupina, 5 kombiniranih razrednih odjela i 1 produženi stručni postupak, a imaju i 8 učenika na nastavi u kući koji se školuju u dva programa. 
- U školu dolaze i učenici s bivšeg područja općine Vinkovci, od Vinkovaca prema Županji - rekao je Dragun te pojasnio kako su u prostore posebnih odjela škole, u zadnjih nekoliko godina, uložena značajna sredstva, što im je olakšalo rad.
- Zajedno s Gradom i Županijom prije dvije godine završili smo uređenje tri učionice, male dvorane i radionice, ugradili lift, tako da trenutno imamo otprilike 80% potrebitih kapaciteta za odrađivanje nastave – naglasio je Dragun.

 

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 15:00)
Jučer prijavljene tri provale

Jučer, 24. travnja, policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske prijavljene su tri provale, priopćeno je iz policije.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 14:36)
U Osijeku otvoren Eco City Waste Fest, prvi festival otpada u Hrvatskoj

Prvi festival otpada u Hrvatskoj, Eco City Waste Fest, otvorio je svoja vrata za građane u četvrtak u osječkom Gospodarskom centru. Festival se održava 25. i 26. travnja, a posjetitelje uz zabavan sadržaj očekuje i mnoštvo interaktivnog i edukativnog sadržaja za sve uzraste.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 13:53)
Toni Milun sutra će u Vukovaru održati predavanje za mlade na temu financijske pismenosti

U oranizaciji Grada Vukovara, sutra u Hrvatskom domu Vukovar gostuje nagrađivani profesor matematike i financijski vloger Toni Milun koji će održati predavanje i radionicu na temu financijske pismenosti za mlade, a u okviru projekta „Obogti se znanjem”.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 13:03)
U Vukovaru odigrana "Tri praščića" beogradskog kazališta "Veliki mali princ"

U organizaciji Odbora za kulturu i sport Zajedničkog vijeća općina Vukovar, u Srpskom domu u Vukovaru odigrana je predstava „Tri praščića” u izvođenju kazališta „Veliki mali princ” iz Beograda.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 11:59)
Vježbali u središtu Vukovara

U organizaciji Udruge za rekreaciju „Fit Infinity Fitness”, a u suradnji s udrugom Djeca za bolji svijet i pod pokroviteljstvom Grada Vukovara jučer je u našem gradu održan sat vježbanja, povodom Svjetskoga dana činjenja dobrih djela. U pješačkoj zoni u središtu Vukovara vježbale su članice ove udruge iz skupine 55 +, djeca vukovarskih dječjih vrtića, ali i zainteresirani građani.

- Cilj je ovoga događaja promicanje zdravlja i organizirali smo ga u okviru našega projekta „Vježbanjem s osmjehom do zdravlja”, a fotografije s ovog događaja odaslane su u 110 zemalja svijeta jer je naša suradnička udruga Djeca za bolji svijet dio svjetske organizacije inicijatora i pokretača Svjetskoga dana činjenja dobrih djela Good Deeds Day kojim povdom smo se i okupili u ovoj aktivnosti – pojasnila je Sanja Manojlović, predsjednica udruge „Fit Infinity Fitness”.

U ime Grada Vukovara satu vježbanja nazočio je pročelnik Upravnoga odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić koji je istaknuo podršku gradske uprave ovakvim događajima, posebice jer ovaj promiče s jedne strane zdravlje, a s druge činjenje dobrih djela.

- Uvijek ukazujemo na važnost vježbanja i bavljenja sportom, međutim rekreacija poput ove je također sastavni dio zdravoga života među svim generacijama. Stoga i podržavamo događaje i udruge kojima je cilj promicanje zdravlja, kako u rekreativnom tako i u sportskom smislu. Također, danas smo dio i obilježavanja Svjetskoga dana činjenja dobrih djela što nam je posebice drago – istaknuo je Dimić.

Diljem svijeta ovaj se dan obilježava 14.travnja ili bilo koji drugi dan tijekom tog mjeseca.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 11:39)
Sindikat umirovljenika Hrvatske prikupio 33 540 potpisa za peticiju „Veće mirovine odmah!

Peticiju „Veće mirovine odmah!“ Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) pokrenuo je 28. veljače, a u mjesec i pol dana prikupljeno je 33 540 potpisa. Predsjednica ovoga sindikata Jasna A.Petrović u priopćenju tim povodom ističe da je riječ o zavidnoj brojci posebice jer su se potpisi prikupljali u predizborno vrijeme kada je pažnja cjelokupne javnosti bila usmjerena na političke stranke.

(Četvrtak, 25 Travanj 2024 10:44)

Nogometni klubovi konačno treniraju

Zlatko Vrančić Zlatko Vrančić Foto: Kery

Nogometni klubovi su konačno dobili zeleno svjetlo da mogu trenirati, tako da su počeli priprema za nastavak sezone. Međutim, poteškoće im predstavlja što u nepovoljnim vremenskim uvjetima ne smiju trenirati u dvoranama, ne smiju koristiti svlačionice i tuševe. Poseban je problem što ne smiju niti odigravati prijateljske utakmice, pa je upitno koliko će se moći uigrati posebice one ekipe koje imaju više novih igrača. Ono što je poznato je da bi  Prva županijska nogometna liga trebala krenuti 6. ožujka 2021., a završiti 9. lipnja 2021. Novina u ovoj natjecateljskoj sezoni je da će tri prvaka županijskih nogometnih središta Vukovar, Vinkovci i Županja igrati kvalifikacije za ulazak u Prvu ŽNL.

Tako će Nogometno središte Vukovar s prvenstvom početi u obje lige najvjerojatnije 14.ožujka, da bi se natjecanje završilo do 23. Svibnja 2021., kako to traži Županijski nogometni savez, a potom slijede kvalifikacije. Treća ŽNL NS Vukovar nema neke posebne obveze što se tiče datuma ali bi se prvenstvo trebalo također završiti 23. svibnja. O početku natjecanja konačna će se odluka donijeti na Plenumu klubova jer  je praksa NS Vukovar da se uvijek u dogovoru s klubovima rješavaju pitanja početka prvenstva i ostalih natjecanja.

Sporne kvalifikacije za ulazak u 1. ŽNL

Kvalifikacije za ulazak u Prvu županijsku nogometnu ligu su sporne za mnoge klubove. Predsjednik Nogometnog središta Vukovar Zlatko Vrančić pojašnjava zašto - Radi se o tome da je u propozicijama natjecanja navedeno da će tri prvaka drugih županijskih liga Nogometnih središta Vukovar, Vinkovci i Županja igrati kvalifikacije za ulazak u 1. ŽNL i od njih će samo jedan klub ući. Odluka je jako sporna. Tu je odluku je prema onome što smo mi doznali donio odbor za hitnost. Odbor za hitnost ne može vršiti izmjene propozicija natjecanja, tu odluku je morao potvrditi Izvršni odbor.

Izvršni odbor tu odluku nije potvrdio tako da je jako upitno koliko je ona pravosnažna kada su u pitanju te kvalifikacije. Čini mi se da ŽNS koristi ovu situaciju s korona krizom da bi donijela odluke na mala vrata za koje bi bilo upitno i dali bi prošli na Izvršnom odboru, a pogotovo dali bi ih klubovi prihvatili. Jer jednostavno su se pojavile propozicije na stranicama ŽNS i igrom slučaja je naš tajnik gledao propozicije i primijetio je taj detalj. Na klubovima je da oni odluče žele li ili ne žele igrati kvalifikacije. Moje osobno mišljenje je da klubovi imaju puno pravo da kažu da ne žele igrati kvalifikacije jer odluka nije punosnažna, ali kažem mi ćemo to prepustiti klubovima – rekao je Vrančić te dodao - Za te kvalifikacije također treba donijeti propozicije. U propozicije se mora uvesti po kojim kriterijima se igraju kvalifikacije. Ako se igraju kvalifikacije za 1. ŽNL, a u prvoj ŽNL moraju igrati dva mlađa igrača, moraju započeti utakmicu, onda bi se i kvalifikacije morale igrati na takav način.

ŽNS je prošle godine uveo kvalifikacije, ne znam zašto, s obzirom da se liga ionako povećavala na 18 klubova, ali su drugoplasirani klubovi igrali kvalifikacije, ja ne znam zašto. Od tri prvaka Nogometnih središta bi samo jedan ulazio u 1. ŽNL, i vi sada možete doći u situaciju da bi godinama samo iz jednog središta ulazile ekipe u 1. ŽNL a iz ostalih središta da ne uđu. Kvalifikacije su na žalost uvijek upitne kada je u pitanju regularnost jer postoji jedno nepisano pravilo da u kvalifikacijama ne prolazi bolji nego spretniji – rekao je Vrančić

Kup utakmice

Konačnu odluku o nadnevku odigravanja Kup utakmica donijeti će natjecateljska komisija NS Vukovar. Plan je da bi se tjedan dana prije početka natjecanja u 2. ŽNL odigralo pretkolo Kupa. Ukupno središte ima 22 seniorska kluba koja trebaju odigrati kup natjecanje po pravilniku koji je na snazi. Dva prošlogodišnja finalista, a to su Vuteks Sloga i Vukovar 1991 izravno ulaze u završnicu kupa, odnosno 1/8 finala kada ostane 16 klubova.  - Međužupanijska i 1. Županijska liga neće igrati pretkolo kvalifikacija, igrati će klubovi 2. i 3.ŽNL, gdje će nam, kada se sve to odigra, ostati 16 klubova i tada bi se po završetku prvenstva odigralo još dva kola kupa, tako da bi za jesenski dio ostalo da se odigra polufinale i finale. Naša želja je da to odigramo prije nego što počne prvenstvo tako da klubovi mogu odigrati utakmice vikendom što je bolje i za njih i za gledatelje – rekao je Vrančić

Lige mladeži počinju prvenstvo po planu

Liga mladeži bi treba početi s natjecanjem kada i seniori, no to ovisi o Plenumu klubova. – Mi već dugi niz godina izlazimo u susret klubovima da imaju što manje troškove pa im se prvo, drugo kolo prvenstva računa ujedno i kao kup. Po završetku prvenstvenog djela odigrat će se i sve kup utakmice gdje će se u natjecanje uključiti i klubovi koji igraju viši rang a to su Vuteks Sloga i Vukovar 1991 . Isto nam je želja da završimo taj kup dok traju školski praznici tako da djeca ne moraju izlaziti s nastave da bi odigravali kup utakmice.

Planiramo da se sva finala odigraju isti dan samo što se ne bi igralo na istom terenu jer imamo šest utakmica. Budući da imamo dosta terena u našem gradu, onda bi se u Vukovaru na terenima svih klubova odigrala po jedna finalna utakmica i nakon toga bi svi pobjednici finala došli na stadion u Borovu naselju gdje bi se trebalo igrati Seniorsko finale. Tamo bi napravili jedan svečaniji dio kada je u pitanju dodjela pehara, medalja i proglašenje pobjednika – kaže Vrančić.

Pročitano 987 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija