NAJNOVIJE
Centar kompetencija VSŽ u partnerstvu s Europskom komisijom obilježio Zeleni tjedan EU

Glavna uprava Europske komisije za okoliš inicijator je organizacije Zelenog tjedna EU koji ove godine u središte stavlja prirodu i biološku raznolikost pod motom „Novi početak za ljude i prirodu“. U partnerstvu s Europskom komisijom Centar kompetencija d.o.o. obilježio je 3 godine rada, kao i 10 godina  Drvnog klastera Slavonski hrast, kroz organizaciju 3 događaja koji su dobili oznaku službenih partnerskih događaja Zelenog tjedna EU:

  1. 1.    Međunarodna znanstvena konferencija WoodEMA 2020 & ICWST 2020sa Šumarskim fakultetom, održana je u Vinkovcima (online) na kojoj je više od 50 znanstvenika s visokih učilišta iiz istraživačkih organizacija europskih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država raspravljalo o temi „Održivost drvne industrije u globalnoj ekonomiji“.Na konferenciji su predstavljena 63 znanstvena rada.
  2. 2.    Radionica Centra za jugoistočnu Europu projekta ROSEWOOD4.0 Europska mreža regija za održivo korištenje šumske sirovine spremna za digitalizaciju (financiranog u okviru programa Obzor 2020. Europske unije za istraživanje i inovacije)tijekom koje je više od 40 međunarodnih stručnjaka iz lanca vrijednosti šumarstva i drvne industrije sudjelovalo na temu primjera dobre prakse iz sektora šumarstva i drvne industrije s naglaskom na digitalna rješenja.
  3. 3.    Dvodnevna edukacija stručnog usavršavanja mentora i nastavnika u okviru projekta „Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta“, (financiranog u okviru Europskog socijalnog fonda) na kojoj je educirano više od 40 budućih mentora s fakulteta, iz srednje škole i tvrtki iz drvnog sektora, koji će pružiti mogućnost studentima Šumarskog fakulteta da steknu praktične vještine kroz provedbu stručne prakse na Fakultetu i u tvrtkama.

Organizacijom partnerskih događaja u okviru Zelenog tjedna EU Centar kompetencija d.o.o. ukazao je na važnost prirode, biološke raznolikosti, šumarstva i drvne industrije, održivog korištenja drva te važnosti spajanja gospodarstva i znanosti u cilju jačanja inovacijskog potencijala Vukovarsko-srijemske županije.

-Čast nam je bila sudjelovati u partnerstvu s Europskom komisijom u ovogodišnjem obilježavanju Zelenog tjedna EU s našim projektima za zelenu i digitalnu tranziciju. Na taj smo način obilježili 10 godina našeg Drvnog klastera Slavonski hrast i 3 godine rada našeg Centra kompetencija, koji u 2020. godini provodi 5 EU projekata, dovršavamo izgradnju i opremanje inovacijske infrastrukture „Drvno-tehnološki centar Slavonski hrast“, a do sada smo kroz odobrene projekte osigurali preko 30 milijuna kuna potpora za korisnike s područja VSŽ“ – poručio je direktor Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj Ivan Ambroš.

(Petak, 23 Listopad 2020 16:19)
Uz Dan dragovoljnih darivatelja krvi jubilarcima uručena priznanja

Prvo dragovoljno darivanje krvi u našoj zemlji organizirano je 25. listopada davne 1953.godine, a otada se ovaj datum u Hrvatskoj obilježava kao Dan dragovoljnih darivatelja krvi. Za rekordere u dragovoljnom darivanju krvi iz Gradskih društava Crvenoga križa Ilok, Vukovar, Vinkovci i Županja, žene s 35 i 50 darivanja te muškarce s 50, 75 i 100 darivanja, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić upriličio je u Vinkovcima svečani prijem kako bi im uručio priznanja odnosno zahvalnice s brončanim, srebrnim i zlatnim znakom crvenog križa.

(Petak, 23 Listopad 2020 15:50)
Od 1. studenoga na vozilima obvezna svjetla

Iz PU vukovarsko-srijemske podsjećaju vozače  kako obaveza upotrebe svjetala na vozilima danju kreće od 1. studenog.

(Petak, 23 Listopad 2020 15:40)
Razbojništvo u Vinkovcima

Jučer, 22. listopada oko 19 sati u trgovini mješovite robe u Krajiškoj ulici u Vinkovcima, nepoznati je počinitelj uz prijetnju pištoljem otuđio novac od 44-godišnje djelatnice.
Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske intenzivno tragaju za počiniteljem razbojništva.        

(Petak, 23 Listopad 2020 15:38)
Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar obilježila Dan bolnice

Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar obilježila je 163 godine postojanja. Tim povodom održana je Svečana sjednica Stručnog vijeća te su dodijeljena priznanja umirovljenim djelatnicima bolnice.

(Petak, 23 Listopad 2020 13:39)
U Osječko-baranjskoj županiji 131 osoba zaražena COVID-om 19

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 131 osobu, što je novi neželjeni rekord u jednom danu od početka epidemije., izvijestio je osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

(Petak, 23 Listopad 2020 11:34)
U Vinkovcima predstavljena knjiga Petra Eleza

U okviru programa Dani Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji u Vinkovcima je predstavljena zbirka pjesama Da tebi hvalu kažem autora Petra Eleza.

(Petak, 23 Listopad 2020 10:59)

Vuteks Sloga pobjednik je Kupa Nogometnog središta Vukovar

Na stadionu „Ivan Barun“ u Bogdanovcima odigrana je finalna utakmica Kupa Nogometnog središta Vukovar u kojoj su u regularnom dijelu Vukovar 1991 i Vuteks Sloga odigrali 1:1. Nakon izvođenja jedanaesteraca pobjeda je pripala Vuteks Slogi.

Vuteks Slogu je u vodstvo doveo Mihailo Marić u 40. minuti susreta. Izjednačio je Jose Julian Lugo Paz u '57. Vukovar je ostao s igračem manje u 82. minuti kada je isključen Blaž Tustonjić zbog drugog žutog kartona. Vukovar 1991 je u drugom poluvremenu bio puno bolji suparnik imao je nekoliko izglednih prilika ali ih nisu uspjeli realizirati.

Nakon 1:1 krenulo se u izvođenje jedanaesteraca, 1:2 Davor Bratić, 2:2 Jakov Biljan, 2:3 Aleksandar Glamočak, 3:3 Marko Ljaljić, 3:4 Njegoš Božović, 4:4 Luis Alejandro Villani, 4:5 Stefan Bingulac, 5:5 Mario Tadić, 5:6 Miroslav Vuković, 6:6 Josip Barišić, 6:7 Mihailo Marić, potom je stativu pogodio Dino Brajković te je kup pripao Vuteks Slogi.Vukovar 1991 Vuteks Sloga9 objavljeno

- Prošle godine tamo gdje smo izgubili na jedanaesterce na istom golu protiv šampiona Croatie iz Bogdanovaca, danas smo na istom tom mjestu podigli pehar, uzeli drugi trofej unazad tri godine i na neki način nam se sreća osmjehnula. Nažalost, te jedanaesterce sigurno nitko od nas ne voli ni gledati ni pratiti, jer to je čista lutrija i zalomi se nekako. Najgore je onom dečku koji na kraju promaši. Nismo bili odlični pogotovo ne drugo poluvrijeme kada je Vukovar imao više od igre i trebao zabiti 2-3 gola ali momci su se borili 90 minuta i vjerovali su da možemo do kraja ostati jedno - rekao je trener Vuteks Sloge Saša Berarević.Vuteks Sloga7 objavljenoVuteks Sloga9 objavljeno

Pehar u trajno vlasništvo kapetanu Vuteks Sloge Aleksandru Glamočaku uručio je načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun, a prijelazni pehar zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček. Medalje pobjedničkoj ekipi uručili su predsjednik Nogometnog središta Vukovar Zlatko Vrančić i član Izvršnog odbora NS Vukovar Jakov Jurčević. Ekipi Vukovara 1991medalje su uručili zamjenik predsjednika Nogometnog središta Vukovar Marko Purić i tajnik NS Vukovar Ivica Ištuk.Vuteks Sloga10 objavljenoVuteks Sloga11 objavljeno  

Pročitano 175 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija