NAJNOVIJE
Obilježena 29. obljetnica ustrojstva 204. vukovarske brigade

Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata obilježena je 29. obljetnica ustrojstva 204. vukovarske brigade.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 13:47)
Projektom Ruka podrške za bolje sutra uposleno 15 žena

Humanitarna udruga Duga održala je u Ružičkinoj kući u Vukovaru uvodnu  konferenciju projekta  Ruka podrške za bolje sutra. Konferencija je održana  u sklopu Poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II.  Projektom je uposleno 15 žena za 90 korisnika, naglasila je predsjednica Udruge Tamara Mikulić.

-Riječ je o pomoći u kući našim korisnicima dva puta tjedno, a svaka žena brine o šest korisnika. -rekla je Mikulić.

Uposlene su uglavnom osobe, samohrani roditelji, žrtve obiteljskoga nasilja ali i teže zapošljive osobe.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnoga fonda u iznosu od 1.385.800 kuna.

Police Socijalne samoposluge prazne

Mikulić je naglasila  kako na popisu potrebitih ove Udruge u okviru koje djeluje Socijalna samoposluga ukupno oko 600 obitelji s područja grada Vukovara koje se snabdijevaju osnovnim namirnicama  koje putem donacija stižu u Socijalnu samoposlugu.

-Imamo jedan trgovački lanac i jednu mljekarsku industriju kao stalne donatore koji nam šalju proizvode no veće količine namirnica nemamo za sada. Našim korisnicima podijelimo to što dobijemo,no potrebe su puno veće.- naglasila je Mikulić.

Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru potrebne su sve prehrambene namirnice kao i proizvodi za osobnu higijenu. Police u prazne, a pandemija koronavirusa nažalost uvjetovala je da već dulje vrijeme nemaju čime napuniti svoje police kako bi proizvode podijeliti potrebitim sugrađanima. Predsjednica Humanitarne udruge Duga apelira na sve ljude dobre volje da pomognu te izrazila nadu kako će se takva situacija ipak malo poboljšati u narednom razdoblju.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 12:09)
U Osječko-baranjskoj županiji 11 oboljelih

U Osječko-baranjskoj županiji 11 je osoba pozitivno na koronavirus.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:51)
U Hrvatskoj 204 nova oboljenja

U Hrvatskoj su zabilježena 204 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.268.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:37)
U samoizolaciji devet učitelja i 199 učenika

Dvije su novooboljele osobe u Vukovarsko-srijemskoj županiji, jedna iz Vinkovaca i jedna iz Vrbanje, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:13)
Capak: U Hrvatskoj je 400.000 osoba bilo u kontaktu s koronavirusom

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je kako vjeruje da je u Hrvatskoj 400 tisuća ljudi bilo u kontaktu s virusom, što još nije dovoljno za "imunitet krda" za koji bi se trebalo zaraziti daleko više ljudi.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 06:49)
Predstavljen zbornik Franjevci u Vukovaru

U Pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru predstavljen je zbornik radova „Franjevci u Vukovaru - povijest, duhovnost i baština.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 06:37)

Vukovarski veslači u pet A i B finala

30. Hrvatsko veslačko prvenstvo 30. Hrvatsko veslačko prvenstvo Foto: HVKV

Hrvatski veslački klub Vukovar prošlog vikenda nastupio je na 30. Hrvatskom veslačkom prvenstvu koje se održavalo na jezeru Jarun u Zagrebu od 10. do 13. rujna 2020. godine. Boje kluba branilo je 16 veslača u 12 disciplina u pratnji dvojice trenera. Veslači su osvojili ukupno jedno prvo i šesto mjesto te dva druga i četvrta mjesta u velikom A finalu te po jedno prvo, drugo, treće i četvrto mjesto u B finalu.

Prvu srebrnu medalju osvojile su Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski u dvojcu bez kormilara za juniorke A. Drugu srebrnu medalju klubu donijele su kadetkinje A u disciplini četverca na pariće u sastavu Nikolina Građanski, Kiara Orkić, Ella Paljušaj i Anja Vinković. Posada četverca bez kormilara za juniore B u sastavu Bruno Gašparić, Domagoj Drobac, Ivan Hardi, Borna Ivanković u finalu B stigli su četvrti. Istoga dana Matej Vukić u samcu za lake juniore zauzeo je prvo mjesto u B finalu. Finalnoj utrci prethodilo je prednatjecanje u vrlo jakoj skupini kojemu je Matej stigao treći. Po izveslanom vremenu Mateju je bilo mjesto u velikom A finalu istoga dana, nažalost Matej Maljak u samcu za kadete iz tehničkih razloga je diskvalificiran.Hrvatski veslački klub Vukovar 2

Mihaela Mihaljević u samcu za lake juniorke trećim mjestom u kvalifikacijama plasirala se u finale A u kojem je osvojila odlično četvrto mjesto. Za Karla Bendru možemo reći da se na ovom prvenstvu naveslao. U disciplini samca za kadete u četvrtfinalu stigao je drugi, u polufinalu šesti da bi u B finalu zauzeo treće tj. ukupno deveto mjesto. U velikom A finalu izvrsno četvrto mjesto zauzeli su Matej Vukić i Matko Gašparić u dvojcu bez za lake seniore. Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski svoju snagu su okušali u starijoj skupini dvojca bez za seniorke. Četvrtim mjestom u kvalifikacijama ostvarile su plasman u B finale u kojem su potom stigle druge, ukupno osme.

Mladi seniori Ivan Kolar i Filip Marošičević u dvojcu na pariće trećim mjestom u kvalifikacijama izborili su veliko A finale u kojem su u velikoj seniorskoj konkurenciji stigli šesti. Boje kluba branila je i jedna veteranska posada koja se sastojala od trenera Krešimira Džalte i veterana Mirka Benakovića, u dvojcu bez kormilara kroz cilj su prošli treći, ali u svojoj dobnoj „C“ kategoriji imali su najbrže vrijeme te su time osvojili zlatnu medalju za HVK Vukovar.Hrvatski veslački klub Vukovar 1

Veslačice i veslači natjecali su se pod stručnim vodstvom svojih trenera Damira Barišića i Krešimira Džalte koji su ih ujedno i prevozili i brinuli o njima. Samo natjecanje proteklo je po iznimno lijepim vremenskim uvjetima, sunčano i gotovo bez vjetra, a organizator Hrvatski veslački savez pobrinuo se da sve protekne pod strogim uputama HZJZ-a.

Trenutno traju upisi u školu veslanja te HVK Vukovar poziva sve djevojčice i dječake u dobi od 10 do 13 godina da se okušaju u veslanju na besplatnim probnim treninzima do kraja rujna.Hrvatski veslački klub Vukovar 4

Pročitano 165 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija