Ispiši ovu stranicu

Vukovarski dizači utega ekipno najbolji

Dizači utega Vukovar Dizači utega Vukovar

Održano je VII. Međunarodno „Otvoreno prvenstvo Vukovara“, u dizanju utega kojega povodom rođendana kluba, već tradicionalno organizira Klub dizača utega „Vukovar“. Na ovom natjecanju mladih dizača utega, nastupili su natjecatelji iz 3 zemlje i šest klubova : „Šoroksar“ klub iz Budimpešte, KDT „Radnički“ iz Sombora, KDT „Herkules“ iz Bača, DK „Metalac“ iz Zagreba, KDU „Rječina“ iz Dražica i KDU „Vukovar“. Nažalost, izostali su natjecatelji iz Ljubljane zbog natjecanja u Sloveniji i natjecatelji iz Sarajeva iz zdravstvenih razloga.

Uz osvojene medalje za ostvareni plasman organizator je sve natjecatelje nagradio zahvalnicama, djevojke su dobile po ružu a svi natjecatelji do 12 godina po čokoladu, podijeljeno je i 13 pehara najuspješnijima.

Pehare su osvojili Chiara Reljac („ Rječina“ Dražice) i David Miljković (Vukovar) kao najuspješniji do 12 god. Nataša Dermiček i Nikola Todorović oboje iz Vukovara, najbolji iz U15., Paula Žagar (Rječina) i Filip Bertran (Bač), najuspješniji u U17 i Hermana Dermiček (Vukovar) i Andrej Rang („Radnički“ Sombor) kao najuspješniji iz U20.

Preostalih 5 pehara, podijeljeno je najuspješnijim ekipama a ekipni pobjednik ovog natjecanja je KDU „Vukovar“, ispred „Šoroksar“ kluba iz Budimpešte, KDU „Rječina“ iz Dražica, KDT „Herkules“ iz Bača i „Radnički“ iz Sombora.

Ni ovo natjecanje nije prošlo bez novih državnih rekorda a za to su se pobrinuli mladi Vukovarci Nataša Dermiček i Nikola Todorović.

Nataša je postavila novi državni rekord u izbačaju za kategoriju do 45 kg podigavši 57 kg a rekord je to za uzraste U15, U17 i U20, dok je Nikola s rezultatima u trzaju od 91 kg, izbačaju od 111 kg i biatlonu od 202 kg postavio nove rekorde u uzrastu U15 i kategoriju do 67 kg.

Pročitano 1226 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI