NAJNOVIJE
Obavijest o prekidu isporuke plina

Iz HEP PLINA d.o.o. izvijestili su o planiranoj obustavi isporuke plina na cijelom distribucijskom području Pogona Vukovar.

(Utorak, 19 Ožujak 2024 08:17)
U subotu, 6. travnja istječe rok za dopune i promjene podataka u registru birača

 U subotu, 6. travnja istječe rok do kojega birači, uoči saborskih izbora raspisanih 17. travnja, mogu pregledati, dopuniti i promijeniti podatke upisane u registar birača, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Do toga roka mogu podnijeti i zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju. 

 Podatke upisane u registar birača može se provjeriti na poveznici: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/ .
 Zahtjevi se mogu predati neposredno u nadležnom upravnom tijelu ili putem sustava e-Građani. 

 Ministarstvo poziva birače, pripadnike nacionalnih manjina, koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti neposredno u nadležnom upravnom tijelu županije odnosno Grada Zagreba koje vodi registar birača ili putem sustava e-Građani.

 Birače podsjeća i da se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti osim onih koji nisu upisani u registar birača.

 Izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora u Hrvatskoj će se održati u srijedu, 17. travnja, a u inozemstvu u utorak, 16. i srijedu, 17. travnja. 

(Utorak, 19 Ožujak 2024 08:10)
Požar u obiteljskoj kući u Vukovaru

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je oko 17 sati 15. ožujka izbio požar u obiteljskoj kući u Vukovaru.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vukovar, a policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavili očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan kvarom na električnim instalacijama perilice za rublje. Požar se nije proširio izvan prostorije u kojoj se nalazila perilica za rublje. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je nastala materijalna šteta.

O događaju će policija dostaviti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 15:31)
Prijetio i pokušao ozlijediti dvojicu muškaraca

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Gundinaca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Ubojstvo u pokušaju - izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske. 

Osumnjičenik je u petak, 15. ožujka, u ugostiteljskom objektu u Babinoj Gredi, prvo verbalno prijetio smrću 55- i 54-godišnjaku, a potom ispred ugostiteljskog objekta i odvijačem napao 55-godišnjaka te zatim oštrim predmetom napao 37-godišnjaka i verbalno mu prijetio smrću, a kako su ga nazočni u tome spriječili, udaljio se s mjesta događaja. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Ubrzo su ga uhitili policijski službenici te je po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, osumnjičenom 45-godišnjaku je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u Zatvor u Osijeku.

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 15:29)
Ustavni sud: Predsjednik RH ne može biti kandidat na izborima

Ustavni sud u ponedjeljak je zaključio da predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović dok obavlja tu dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke, objavio je u ponedjeljak predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović - prenosi HINA. 

To isključuje bilo kakvu mogućnost da predsjednik Republike u kontekstu raspisanih parlamentarnih izbora bude kandidat na listi za izbor zastupnika ili istican kao kandidat za dužnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske i da u tom svojstvu sudjeluje u političkoj izbornoj kampanji. Dodaju da je Milanovićevo kandidiranje dok obnaša dužnost predsjednika, na listi bilo koje političke stranke ili nezavisne liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor te isticanje njega kao kandidata za predsjednika vlade ili neku drugu dužnost, nespojivo s njegovim ustavnim položajem i ovlastima te načelom diobe vlasti. 

- Ako se, polazeći od njegovih izjava, predsjednik Republike za vrijeme obnašanja te dužnosti kandidira za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, ili istupa u javnosti kao budući kandidat za predsjednika Vlade, mora odmah podnijeti ostavku predsjedniku Ustavnog suda, u kojem slučaju dužnost privremenog predsjednika Republike po sili Ustava preuzima predsjednik Hrvatskog sabora - zaključio je Ustavni sud.

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 14:21)
Održana druga redovna sjednica Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije

Dan nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije obilježit će se 11. svibnja 2024. godine u Gunji, a domaćin će biti bošnjačka nacionalna manjina, odlučeno je tako na drugoj sjednici Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije održanoj u maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru.

- Dogovoreno je da po principu rotacije domaćin Dana nacionalnih manjina bude bošnjačka nacionalna manjina i da se ovaj dan obilježi u Gunji. To je prilika da sve nacionalne manjine pokažu na koji način čuvaju tradiciju i kulturu naroda iz kojeg dolaze. Ovo je važna svečanost za sve nacionalne manjine na području naše županije, ali i za pripadnike većinskog naroda jer njome nacionalne manjine pokazuju šta rade tijekom godine, na koji način djeluju, po čemu su specifične te koje potrebe i probleme imaju - rekao je zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Srđan Jeremić dodajući kako Županija vodi računa o nacionalnim manjinama naše županije i godišnje izdvaja određena sredstva za rad i djelovanje i manjinskih Vijeća i predstavnika.

Predsjednik Koordinacije Svetislav Mikerević podnio je Izvješće o radu i Financijski izvještaj za 2023. godinu. Usvojena je i odluka o raspodjeli odobrenih sredstava za 2024. godinu. Mikerević je govorio i o projektu „Dunav nas spaja”.
- U Koordinaciji djeluje osam nacionalnih manjina i mi ovdje stvaramo zajedničku sliku manjina. Nastavit ćemo sa izradom projekta prekogranične suradnje “Dunav nas spaja” u kojem sudjeluju Savjet za nacionalne manjine Autonomne pokrajine Vojvodina i Vijeće i predstavnici nacionalnih manjina naše županije. Nažalost, taj projekt je bio raspisan u vrijeme manjinskih izbora u Hrvatskoj i nismo se uspjeli prijaviti. I dalje ćemo raditi na njemu, a kad bude sljedeći natječaj prijavit ćemo se i vjerujem proći – rekao je Mikerević.

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 14:16)
Grad Vukovar brine o sugrađanima u potrebi, osigurane uskrsnice i prigodni poklon paketi

Grad Vukovar je i ove godine osigurao uskrsnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom i poklon pakete za korisnike Pučke kuhinje, najavio je na konferenciji za medije vukovarski gradonačelnik Ivan Penava istaknuvši kako će uskrsnica iznositi 35 eura za ukupno 250 korisnika.
- Osim uskrsnica osigurali smo i 80 poklon paketa koje će dobiti korisnici Pučke kuhinje u Vukovaru. S ovom mjerom, kao i s mjerom Grad koji brine, želimo osigurati našim građanima dostojanstvene uskršnje blagdane i trpezu s nadom i vjerom da će ih provesti u lijepom i toplom ambijentu rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac objasnio je gdje će se odvijati isplata uskrsnica te podjela poklon paketa.
- Isplata uskrsnica odvijat će se u poslovnici FINA-e u razdoblju od 25. ožujka do 30. travnja 2024. godine, a podjela poklon paketa bit će u prostorijama Pučke kuhinje i to na na dvije lokacije – u prostoru GDCK Vukovar te Tržnom centru u Borovu naselju od 25. do 29. ožujka 2024. godine.

Podjela poklon paketa bit će u prostorijama Pučke kuhinje i to na na dvije lokacije – naveo je Sušac.

 

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 13:23)

Đakovo uvjerljivo protiv Borova

Mlada ekipa rukometaša Borova nije uspjela parirati iskusnijim Đakovčanima. Utakmica je počela vodstvom gostiju 1:4, Borovo je okrenulo rezultat na 6:5, no tada dolazi serija od pet pogodaka Đakova za 6:10. Od tada Đakovo povećava prednost i na odmor se odlazi rezultatom 10:19. U drugom poluvremenu rukometaši Borova nisu imali snage ugroziti vodstvo Đakova i konačan rezultat je 23:37 za Đakovo.

Najbolji strijelac utakmice je gostujući igrač Marin Božičević koji je postigao 8 pogodaka a slijedili su ga Damir Tomašević sa 7 te Luka Omrčanin i Luka Matačić sa 6 pogodaka. Kod domaćeg sastava po 5 su pogodaka postigli Marin Vuković i Ivan Pinjuh a po 3 Josip Žulj i Marko Naletilić.

– Krenuli smo dobro, malo smo se kasnije pogubili, što zbog mladosti, ludosti. Ekipa Đakova je došla s iskusnijim igračima, starijima koji su već prošli nešto. Mi se nismo snašli. Imali smo neke planove ali sve je propalo i sve čestitke Đakovu – rekao je pomoćni trener Borova i trener vratara Milivoje Barić.

Sljedeću utakmicu Borovo gostuje kod drugoplasiranog Nexe 2 – Idemo se boriti, mlada smo ekipa i moramo što više raditi i to je to. Očekivanja od ovog prvenstva je da ove mlade dečke, podignemo, naučimo ih nešto i pripremimo za sljedeću sezonu kada će ciljevi biti nešto veći nego ove sezone – rekao je Barić.Borovo Đakovo 11 objavljeno

U ostalim susretima 10. kola: Nexe 2 – Valpovka 25:24, Slatina – Županja 27:22, Osijek 2 – Feniks Osijek 27:19. Brod – Nova Gradiška 34:22.

Poredak:

  1. Slatina 18

  2. Nexe 2 17

  3. Đakovo 14

  4. Valpovka 10

  5. Osijek 2 9

  6. Brod 8

  7. Nova Gradiška 8

  8. Borovo 8

  9. Županja 6

  10. Feniks 2

Parovi 11. kola: Nexe 2 – Borovo, Valpovka – Slatina, Županja – Brod, Nova Gradiška – Osijek 2, Feniks Osijek – Đakovo.

Pročitano 874 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija