NAJNOVIJE
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)
Vrtićki radovi u Noći muzeja

Djeca iz dječjeg vrtića Vukovar 1 postaju dio obilježavanja Noći muzeja zahvaljujući suradnji s pedagoginjom Muzeja vučedolske kulture Mirnom Levaković Lombarović koja je kroz više tjedana provodila radionice s djecom.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:11)
Predstavljena knjiga 'Kratki espresso' autora Nine Raspudića

U Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru predstavljena je knjiga 'Kratki espresso' autora Nina Raspudića.

Riječ je o zbirci kolumni koje već 10 godina u kontinuitetu svakog petka autor piše za jedan hrvatski dnevni list. Zbirka kronološki, u dvije knjige obuhvaća 186 kolumni napisanih od 2016. do 2019. godine, a koje na osebujan način obrađuju aktualne teme u društvu.

- Kada sam počeo pisati kolumnu prije 10 godina trebao sam dati nekakav naslov, u tom trenutku ispred mene je bio kratki espresso kojeg pijem, međutim nije to bio jedini razlog, da je ispred mene bio gorki pelinkovac sigurno ne bih tako nazvao kolumnu. Espresso ima talijanističku crtu koja je meni važna, a i kava je racionalističko piće koje razbuđuje i bistri um, a ja neskromno sebi utvaram da ta kolumna treba djelovati na takav način, malo bistriti i razbuđivati, rekao je Raspudić.
Uz broje građane na predstavljanju knjige nazočio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. - Činjenica da je autor kroz knjigu uspio sažeti sve svoje kolumne u posljednje četiri godine govori o tome da je riječ o autoru na kojeg treba obratiti pozornost, rekao je Penava.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 09:13)
Završena energetska obnova zgrade Vatrogasnog doma

Voditelj projekta Stjepan Draganić i direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević, kao predstavnik izvođača radova, potpisali su Ugovor o završetku radova energetske obnove zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar.

(Utorak, 21 Siječanj 2020 15:17)

Kuglači završili polusezonu

Kuglački klub „Vodovod grada Vukovara“

Posljednji vikend tekuće kalendarske godine za kuglače Vodovoda grada Vukovara završio je dvostrukim programom s polovičnim rezultatom. Prvo je u posljednjem jesenskom prvenstvenom kolu pobijeđena igrački ponajbolja ekipa lige, ekipa Donjeg Miholjca. Na domaćoj kuglani Vukovarci su u vrlo dobrom susretu slavili rezultatom 6 : 2 ( 3193 – 3151 srušeni čunj ). Za ekipu su nastupili Vučković 571, Higl 521, Baranj 498, Ivančić 532, Kaman 573 i Đumić 498, a pojedinačne poene osvojili su Vučković, Higl, Ivančić i Kaman. Od samog početka domaći kuglači bili su u maloj prednosti koja je uz veliku borbu održana do kraja. Utakmica je pružila puno toga što kuglanje čini zanimljivim.

Dva dana kasnije vukovarski kuglači u kup susretu ugostili su iskusnu drugoligašku ekipu osječkog Željezničara. Nakon jedne od lošijih izvedbi kuglači Vodovoda izgubili su rezultatom 2 : 6 ( 3106 – 3200 srušenih čunjeva ). Za ekipu su nastupili Vučković 578, Higl 487, Ivančić 487, Gregurević 526, Kaman 536 i Đumić 492, a pojedinačne poene osvojili su Vučković i Kaman. Šteta što polu sezona nije završena na ljepši način. Na nešto izmijenjenim uvjetima na kuglani bilo je previše ne snalaženja što su iskusni gosti iskoristili. Da se zaključiti da smo sami sebe pobijedili.

U kuglanju sada slijedi jednomjesečna stanka koju valja iskoristiti za što bolju pripremu za proljetni dio prvenstva.

Pročitano 107 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija