Ispiši ovu stranicu

Ana četvrta a Hermana osma na Prvenstvu Europe u dizanju utega

Bukurešt 2019 Bukurešt 2019

Glavni grad Rumunjske Bukurešt, bio je domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Europe za uzraste U20 i U23 u dizanju utega a Hrvatsku su predstavljali natjecatelji iz mlađeg uzrasta U20 u kojem je nastupilo 303 natjecatelja iz 31 zemlje. Za Hrvatsku reprezentaciju nastupile su članice Kluba dizača utega Vukovar Hermana Dermiček i Ana Crnjac, dok je u stručnom stožeru reprezentacije bio Milan Kordić. Obje naše dizačice utega nastupile su u „A“ finalu Prvenstva Europe i svojim rezultatima doprinijele ekipnom plasmanu Hrvatske na 13 mjesto.

Ana Crnjac je nastupila u kategoriji +87 kg i rezultatima od 64 kg u trzaju, 86 kg u izbačaju i 150 kg u biatlonu, plasirala se na odlično četvrto mjesto.

Hermana Dermiček je nastupila u kategoriji do 76 kg i s rezultatima od 68 kg u trzaju, 81 kg u izbačaju i 149 kg u biatlonu, plasirala se na osmo mjesto.

Tijekom natjecanja Hermana je 4 puta pomicala granice državnih rekorda za uzrast U17 u trzaju sa 68 kg, izbačaju s 81 i biatlonu sa 147 i 149 kg, tako da je sada „vlasnica“ svih državnih rekorda u kategorijama do 71 i 76 kg.

-Više sam nego zadovoljan nastupom i plasmanima naših djevojaka u Bukureštu, ali nažalost vrijeme čini svoje i ovo je bio posljednji moj „nastup“ u stručnom Stožeru reprezentacije, jer je postalo naporno i stresno boraviti po europskim zračnim lukama čekajući let. Vrijeme je da to prepustim nekom mlađem. To ne znači da odlazim iz sporta kojem sam dao tolike godine, još ću ja biti tu u klubu i pomoći treneru Davoru Horvatu u stvaranju novih prvaka, reprezentativaca i rekordera – rekao je trener KDU Vukovar Milan Kordić

Pročitano 723 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI