Ispiši ovu stranicu

Ani tri zlata na Mediteranskom kupu

Ana Crnjac, Milan Kordić, Hermana Dermiček Ana Crnjac, Milan Kordić, Hermana Dermiček

Po Kalendaru natjecanja Međunarodne dizačke federacije IWF u San Marinu je od 03.- 06. listopada, održan XII. Mediteranski Kup u dizanju utega uz sudjelovanje natjecatelja iz 19 zemalja. Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke u dresu s državnim grbom, nastupile su i dvije mlade Vukovarke, članice KDU „Vukovar“ Ana Crnjac i Hermana Dermiček, koje su u potpunosti opravdale poziv u reprezentaciju.

Ana Crnjac je nastupila u kategoriji + 87 kg i s rezultatima od 66 kg u trzaju, 85 kg u izbačaju i 151 kg u biatlonu, osvojila tri zlatna odličja a bilo je više nego ugodno slušati hrvatsku himnu u San Marinu, koja u dizanju utega na natjecanjima svjetske federacije nije izvođena puno godina, od vremena legendarnog Nikolaja Pešalova – rekao je trener KDU Vukovar Milan Kordić

Hermana Dermiček je nastupila u kategoriji do 71 kg i s rezultatom od 70 kg u trzaju je bila peta a u izbačaju s 81 kg i biatlonu sa 151 kg, ostvarila je plasmane na šesto mjesto.

Tijekom natjecanja Hermana je šest puta pomjerala granice (svojih) državnih rekorda i to sa 69 i 70 kg u trzaju za uzraste U17 i U20, u izbačaju s 81 kg za U17 i u biatlonu sa 151 kg za uzrast U17.

 Već 19. listopada Anu i Hermanu (uz ostale članove kluba) očekuje nastup u Sarajevu na Međunarodnom „Bosna“ Kupu, što će im biti kontrolno natjecanje pred odlazak u Bukurešt, gdje će od 21. - 25.listopada braniti boje Republike Hrvatske na Prvenstvu Europe za juniore.

Pročitano 1160 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI