NAJNOVIJE
Održana izložba Kreativnost iz školskih klupa

U okviru projekta Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama, koji za cilj ima unaprijediti znanja kod učenika u području održivog razvoja i poduzetništva kroz otkrivanje njihovih talenata, izgradnje vrlina i poticanja kreativnosti i stvaralaštva, otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom Kreativnost iz školskih klupa.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 15:20)
Tribina o nestalim osobama

Tribina o nestalim osobama pod nazivom „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“, održana je u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 13:36)
Gradu Vukovaru nogometni stadion i zemljište u Borovu naselju

Održana je 13. sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, kojom je predsjedao ministar državne imovine i ujedno predsjednik UV CERP-a, Mario Banožić. Upravno vijeće usvojilo je pet odluka, među kojima je i Odluka o darovanju Gradu Vukovaru nekretnina u k.o. Vukovar. Riječ je o nekretninama u vlasništvu CERP-a, odnosno o nogometnom igralištu i zemljištu u Borovu naselju, a koje su osobitog značaja za sportski i društveni život u gradu Vukovaru. 

-Vjerujem da će ova vijest ipak najviše razveseliti članove nogometnog kluba HNK „VUKOVAR 1991“, jer osim seniorske momčadi, na stadionu trenira više od stotinu djece - rekao je ministar Mario Banožić.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 12:23)
HDLSKL poziva sve logoraše da se jave radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora poziva sve logoraše da se jave u udrugu radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije pred sudovima u Srbiji i Hrvatskoj i obeštećenja odnosno naknade nematerijalne štete prouzročene zatočenjem, teškim fizičkim i psihičkim maltretiranjem.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:59)
Tvrtka Tehnostan primjer je dobre prakse u obnovljivim izvorima energije

Vukovarska tvrtka Tehnostan trenutno je vodeća u Hrvatskoj kada je u pitanju korištenje obnovljivih izvora energije te prva tvrtka za daljinsko grijanje.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:53)
Dva šesta mjesta s Otvorenog prvenstva Hrvatske u ergometrima

U organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Hrvatskog veslačkog saveza održano je otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima pod nazivom „Croatia Indoor 2020“. Ovo natjecanje označava početak veslačke sezone gdje veslači pokazuju svoju fizičku spremnost i utreniranost a kompletna organizacija Hrvatskog veslačkog saveza analizira rezultate i pravi selekcije za veslačku reprezentaciju.

I ove je godine Hrvatski veslački klub „Vukovar“ nastupio na natjecanju s ukupno 8 veslača. Po kategorijama: kadeti muški B – Karlo Bendra, kadeti muški A- Matej Maljak, kadeti ženski A- Ella Paljušaj i Anja Vinković, juniori muški B- Ivan Hardi, juniori ženski A- Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski te je za veterane nastupio Krešimir Đalto.

Iako nije osvojena medalja, uspjeh Karla Bendre (6. od 23 natjecatelja u kategoriji) i Mateja Maljka (6. od  je 68 natjecatelja u kategoriji) te ukupni rezultati svih veslača pokazuju dobru utreniranost i spremnost za nadolazeću veslačku sezonu.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 08:53)
Obilježen Dan ružičastih majica

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Vinkovcima obilježen je Dan ružičastih majica.

(Srijeda, 26 Veljača 2020 15:43)

Gradonačelnik Penava primio mlade atletičare

Gradonačlnik Penava i suradnici s atletičarima Gradonačlnik Penava i suradnici s atletičarima Foto: Kery

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima primio je mlade vukovarske atletičare koji su na velikom dječjem atletskom natjecanju u Republici Hrvatskoj „Erste plava liga“ ostvarili zapažene rezultate. Već sedmu godinu za redom organizira se veliko dječje atletsko natjecanje u Republici Hrvatskoj pod nazivom „Erste plava liga“. Ova jedinstvena dječja atletska liga namijenjena je učenicima osnovnih škola, a ovogodišnja kvalifikacijska natjecanja „Erste plave lige“ održala su se u 8 gradova diljem Hrvatske (Zagreb, Osijek, Makarska, Rijeka, Zadar, Pula te po prvi puta Vukovar i Knin).

Učenici osnovnih škola s područja grada Vukovara plasirali su se i sudjelovali u završnici održanoj 3. rujna 2019. godine na stadionu „Mladost“ u Zagrebu, a u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala. Na natjecanju je sudjelovalo 45 djece iz Vukovara, a neka od njih su postigla zapažene rezultate: Milan Glodić osvojio je zlato u skoku u dalj, Jovan Brković zlato u bacanju kugle, Ella Paljušaj srebro u bacanju kugle i Tomislav Paljušaj broncu u skoku u dalj.

Organizator kvalifikacijskog natjecanja bio je Atletski klub Vukovar o čemu predsjednica kluba Miljana Šljukić kaže – Mi smo ove godine imali čast organizirati kvalifikacijsko natjecanje u sklopu Erste plave lige pored sedam gradova u Republici Hrvatskoj. Okupili smo zavidan broj djece, odazvalo ih se više od 350. Na završno natjecanje plasiralo se 57 i postignuti su značajni rezultati, osvojena su dva zlata, srebro i bronca – rekla je Šljukić.

Jovan Brković učenik OŠ Nikole Andrića osvojio je zlato u bacanju kugle – Natjecao sam se u bacanju kugle i postigao sam uspjeh od 9 metara i 18 centimetara. Ne treniram ali sam bio pozvan na natjecanje u Zagreb. Konkurencija nije bila toliko jaka, bio sam jedino jači i bilo mi je lakše. Ne planiram trenirati jer idem u glazbenu školu (svira harmoniku) te imam puno obveza i natjecanja.

Zlato je osvojio i Milan Glodić iz OŠ Siniše Glavašević – Natjecao sam se u skoku u dalj sedmih razreda, ostvario sam rezultat od 4 metra i 92 cm i sada treniram u Osijeku.

Srebrnu medalju u bacanju kugle osvojila je Ella Paljušaj iz OŠ Antuna Bauera – Osvojila sam drugo mjesto u bacanju kugle, hitac je bio preko 10 metara. Treniram nogomet a trenirala sam mažoretkinje. Dosta mi dobro ide tako da ćemo vidjeti.

Brončanu medalju osvojio je Tomislav Paljušaj iz OŠ Dragutina Tadijanovića.foto 2

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zahvalio se školama i udruzi kineziologa – Lijepa je sportske priča prije svega zbog ovog impozantnog broja za Vukovar djece koja su se uključila u ovaj projekt. Dakle 350 djece s područja grada Vukovara zahvaljujući osnovnim školama koje su se uključile a sve su se uključile. Naravno, nečemu što već radimo dugi niz godina prije svega koristeći Sportske objekte grada Vukovara kao bazu i Udrugu kineziologa grada Vukovara u kojoj smo okupili kineziologe, stručnjake s područja grada Vukovara koji svojim znanjem stvaraju zapravo osnovu za uključivanje što je moguće većeg broja općenito građana grada Vukovara, pogotovo našim najmlađih sugrađana u sport, u bavljenje sportom.

Sasvim nevažno dali na rekreativnoj bazi ili na nekoj bazi koja znači ozbiljno bavljenje sportom i postizanje nekakvih vrhunskih sportskih rezultata. I ono što radimo zapravo u sinergiji a doslovno je u pitanju jedan mukotrpan posao koji traje niz godina je ne samo stvaranje osnove koja je izrazito zahtjevna u smislu stvaranja stručnog kadra, jednako tako institucija kroz koje će moći djelovati ne samo Ustanova za sportske objekte koja je bila jedan od najznačajnijih i ključnih, ne samo udruga kineziologa. Imali smo mogućnost vidjeti i gospođu Šljukić koja je predsjednica novoosnovanog atletskog kluba u gradu Vukovaru koji je također jedan od bitnih karika u tom lancu kojeg nastojimo oformiti kako bi cijela stvar profunkcionirala. Naravno da ono što svjedočite posljednjih godina da izuzetno puno energije, vremena i novca trošimo na podizanje infrastrukture na području grada Vukovara tako da se svi zajedno nakon najvažnijeg i najkapitalnijeg objekta Plivališta u Borovu naselju ovih dana radujemo što će atletska staza u gradu Vukovaru konačno biti napravljena i otvorena za javnost za nekih mjeseca dana. Korak po korak kroz finaliziranja fragmenata nastojim stvoriti, oformiti tu jednu sliku Vukovara kao grada koji ima kompletnu infrastrukturu ali jednako tako i mlade, stručne, sposobne ljude koji će moći građanima omogućiti da se na jedan kvalitetan i siguran način bave sportom kojim žele – rekao je Penava.

Pokušavamo osiguranjem osnovne sportske infrastrukture uključiti što veći broj građana u sportske aktivnosti koje će njima predstavljati i kulturu i kvalitetu života. To generalno pokušavamo potencirati kod najmlađih, ovo je samo jedna jako dobra priča u kojoj se vidjelo da čak i bez osnovne sportske infrastrukture kao što je atletski stadion interes mladih postoji. Mi se nadam da ćemo završetkom atletskog stadiona i atletske staze moći uključiti veliki broj građana a naglasak staviti na mlade.

Atletika spada u bazične sportove uz plivanje i gimnastiku i ona zapravo predstavlja osnovu kretanja u svim drugim sportovima. To je otprilike nekakav naglasak koji mi stavljamo u osnovi pogotovo u radu s mladim i pazeći na to želimo mladima dati osnovne motoričke informacije, onim najmlađima to su vrtićke dobi od 1 do 4 razreda. Želimo da se što veći broj uključi a hoće li oni nastaviti rekreativno trenirati ili aktivno, natjecateljski to ovisi o njima. Želimo stvarati pozitivne navike kod naših građana jer mislimo da je sport idealna poveznica koja može građane povezati i dati im i kulturu i kvalitetu života – rekao je ravnatelj Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar“ Ivan Szabo.

U organizaciji kvalifikacijskog natjecanja sudjelovali su novoosnovani Atletski klub Vukovar, Udruga kineziologa grada Vukovara te JU Sportski objekti Vukovar, a sve s ciljem razvijanja sportskog duha među mladim Vukovarcima

Pročitano 236 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija