NAJNOVIJE
Održana izložba Kreativnost iz školskih klupa

U okviru projekta Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama, koji za cilj ima unaprijediti znanja kod učenika u području održivog razvoja i poduzetništva kroz otkrivanje njihovih talenata, izgradnje vrlina i poticanja kreativnosti i stvaralaštva, otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom Kreativnost iz školskih klupa.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 15:20)
Tribina o nestalim osobama

Tribina o nestalim osobama pod nazivom „Pravo obitelji na istinu – pravo nestalih na identitet“, održana je u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 13:36)
Gradu Vukovaru nogometni stadion i zemljište u Borovu naselju

Održana je 13. sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, kojom je predsjedao ministar državne imovine i ujedno predsjednik UV CERP-a, Mario Banožić. Upravno vijeće usvojilo je pet odluka, među kojima je i Odluka o darovanju Gradu Vukovaru nekretnina u k.o. Vukovar. Riječ je o nekretninama u vlasništvu CERP-a, odnosno o nogometnom igralištu i zemljištu u Borovu naselju, a koje su osobitog značaja za sportski i društveni život u gradu Vukovaru. 

-Vjerujem da će ova vijest ipak najviše razveseliti članove nogometnog kluba HNK „VUKOVAR 1991“, jer osim seniorske momčadi, na stadionu trenira više od stotinu djece - rekao je ministar Mario Banožić.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 12:23)
HDLSKL poziva sve logoraše da se jave radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora poziva sve logoraše da se jave u udrugu radi podizanja pojedinačnih tužbi protiv Republike Srbije pred sudovima u Srbiji i Hrvatskoj i obeštećenja odnosno naknade nematerijalne štete prouzročene zatočenjem, teškim fizičkim i psihičkim maltretiranjem.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:59)
Tvrtka Tehnostan primjer je dobre prakse u obnovljivim izvorima energije

Vukovarska tvrtka Tehnostan trenutno je vodeća u Hrvatskoj kada je u pitanju korištenje obnovljivih izvora energije te prva tvrtka za daljinsko grijanje.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 11:53)
Dva šesta mjesta s Otvorenog prvenstva Hrvatske u ergometrima

U organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Hrvatskog veslačkog saveza održano je otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima pod nazivom „Croatia Indoor 2020“. Ovo natjecanje označava početak veslačke sezone gdje veslači pokazuju svoju fizičku spremnost i utreniranost a kompletna organizacija Hrvatskog veslačkog saveza analizira rezultate i pravi selekcije za veslačku reprezentaciju.

I ove je godine Hrvatski veslački klub „Vukovar“ nastupio na natjecanju s ukupno 8 veslača. Po kategorijama: kadeti muški B – Karlo Bendra, kadeti muški A- Matej Maljak, kadeti ženski A- Ella Paljušaj i Anja Vinković, juniori muški B- Ivan Hardi, juniori ženski A- Mihaela Mihaljević i Lara Edelinski te je za veterane nastupio Krešimir Đalto.

Iako nije osvojena medalja, uspjeh Karla Bendre (6. od 23 natjecatelja u kategoriji) i Mateja Maljka (6. od  je 68 natjecatelja u kategoriji) te ukupni rezultati svih veslača pokazuju dobru utreniranost i spremnost za nadolazeću veslačku sezonu.

(Četvrtak, 27 Veljača 2020 08:53)
Obilježen Dan ružičastih majica

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Vinkovcima obilježen je Dan ružičastih majica.

(Srijeda, 26 Veljača 2020 15:43)

Vuteks Sloga – Osijek 0:8

Vuteks Sloga - Osijek Vuteks Sloga - Osijek Foto: Kery

NK VUTEKS SLOGA: Vuković, Jelečki, Glamočak, Marić, Utvić, Spasić, Mirosavljević, Bingulac, Rist, Križanović, Bratić (Dujmović, Tunjić, Bokan, Vuksanović, Božović, Nedić, Bijelović)

NK OSIJEK: Ivušić, Silva, Kleinheisler, Majstorović, Mance, Alves, Žaper, Škorić, Marić, Pilj, Šutalo (Malenica, Tomelin, Lopa, Dugandžić, Mioč, Lončar, Mbakogu,).   

U šesnaestini finala Kupa Hrvatske Vuteks Sloga je ugostila prvoligaša Osijek. U prvom poluvremenu Vuteks Sloga je parirala Osijeku i imala prigode, no pogocima Marića u '15 i Mancea u '44. minuti na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:2. U drugom je poluvremenu dominirao Osijek i utakmica je završila rezultatom 0:8. Strijelci za Osijek bili su Mance tri pogotka, a po jedan Marić, Škorić, Lopa, Mbakogu i Dugandžić.

- Nismo se niti nadali da u ovoj utakmici možemo nešto napraviti pa samim tim nismo niti razočarani. Malo je prevelik rezultat i nikad nije ugodno toliko golova primiti ali to je realnost i odnos snaga. Prva dva gola smo primili po malo naivno i to mi je jedino žao jer smo mogli još malo ostati netaknute mreže i tako pokazati da i mi nešto radimo i učimo. Za drugo poluvrijeme nemam zamjerke, mi smo se raspali i svaki napad je bio prilika za gol. Nije smak svijeta, mi se okrećemo prvenstvu koje nam je prioritet - rekao je trener Vuteks Sloge Saša Berarević.

- Jedna korektna utakmica. Najviše što se može napraviti u Kupu je proći dalje i mi smo to i napravili. Zadovoljan sam s drugim poluvremenom. Idemo sada dalje, u subotu imamo važnu utakmicu sa Slaven Belupom u prvenstvu“, rekao je Ivica Kulešević koji je zamijenio Dinu Skendera do imenovanja novog trenera. Utakmica je protekla u fer i korektnom ozračju.

Pročitano 179 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija