Ispiši ovu stranicu

Finalni turnir KUP-a Hrvatske za nade u vaterpolu

Od 28. kolovoza do 1. rujna na plivalištu Sportskih objekata grada Vukovara održano je vaterpolsko natjecanje - Finalni turnir Kup Hrvatske u vaterpolu za  kategoriju „Nade“ za dječake i djevojčice rođene 2007. g. Odaziv klubova je bio rekordan. Na turnir je stiglo je 18 vaterpolo klubova kao i ženska reprezentacija Hrvatske za Nade popularne  „barakudice“. Sudjelovanje svih hrvatskih prvoligaških klubova, reprezentacije i 10 drugih klubova dovoljno govori o brojnosti sudionika, jačini i vrijednosti natjecanja, te se stoga može zaključiti i o zanimljivosti natjecanja.

Nakon što je 266 vaterpolista i vaterpolistica odigralo sve svoje mečeve, što ukupno čini 71 utakmicu, pobjednički pehar i zlatne medalje dodijeljene su VK Primorje ( Rijeka) iz ruku dogradonačelnice Ivane Mujkić. Za njim slijede VK POŠK ( Split), VK Solaris (Šibenik) i VK Zadar iz Zadra.Vukovarski dječaci napravili su malo sportsko 'čudo' i s tri pobjede, jedna čak i nad Barakudicama, te su dogurali do 13. mjesta što predstavlja ogroman uspjeh i napredak u odnosu na rezultat i plasman ostvaren prošle godine.IMG 5414

Uprava VK Vukovar, iako malobrojna, uz podršku Grada Vukovara i svesrdnu pomoć djelatnika Sportskih objekata Vukovar, još jednom je s uspjehom organizirala ovako veliko natjecanje o čemu govore mnogobrojne pohvale svih sudionika, predstavnika klubova, sudaca i opunomoćenika HVS. Na kraju turnira priređena je i velika 'fešta od  noćnog kupanja' za sve natjecatelje i odrasle u njihovoj pratnji.

„ Organizacija ovakva dva velika turnira dvije godine za redom predstavlja svojevrsno priznanje našem klubu kao organizatoru i domaćinu, a također je i pokazatelj sjajne suradnje na relaciji Klub – Grad –Sportski objekti. Ovim putem čestitam našim vaterpolistima na odličnim igrama i zahvaljujem se svojim suradnicima na sjajno odrađenoj organizaciji koja u najboljem svjetlu promovira naš grad.  Kako su svi sudionici turnira, delegati, suci i drugi gosti prepuni samo riječi hvale, gotovo je izgledno da će naš klub i grad Vukovar i iduće godine biti domaćin jednog ovako velikog natjecanja“-  Ivica Šuvak predsjednik VK Vukovar.

Konačni poredak klubova

1. Primorje, Rijeka

2. POŠK, Split

3. Solaris, Šibenik

4. Zadar 1952, Zadar

5. Mornar BS, Split

6. Jug, Dubrovnik

7. Mladost, Zagreb

8. Jadran, Split

9. Medveščak, Zagreb

10. Opatija, Opatija

11. Delfin, Rovinj

12. ZPK Zagreb, Zagreb

13. VUKOVAR, Vukovar

14. Barakudice (ženska vaterpolo Reprezentacija U-12

15. Palada, Njivice

16. KPK Korčula, Korčula

17. Zagreb, Zagreb

18. Osijek, Osijek

19. Lošinj, Mali Lošinj

Pročitano 666 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI