NAJNOVIJE
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)
U Vinkovcima predstavljen Crni sendvič

U Vinkovcima upriličena promocija crnog sendviča.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:02)
Neispričane priče: Mladi o suočavanju s prošlošću

U Gradskom muzeju Vukovar završena je dvodnevna konferencija „Neispričane priče: mladi o suočavanju s prošlošću“ koju su organizirali Njemačka zaklada Friedrich Ebert  i Europski dom Vukovar u suradnji s Inicijativom mladih za ljudska prava. Konferencija je bila namijenjena mladima, njihovom pogledu na bližu prošlost te na njihovu ulogu u društvu. Tijekom konferencije razgovaralo se kako mladi vide noviju povijest, koji su im zajednički narativi te je otvorena javna rasprava. Uz interaktivne metode rada mladi su mijenjajući prostore i teme imali priliku vidjeti grad, sresti se s građanima Vukovara te osjetiti djelić života u Vukovaru.

Putem javne rasprave „Mladi i svijest o povijesti“ otvoren je prostor za dijalog mladih iz Republike Hrvatske, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine gdje se moglo čuti kako mladi nemaju mogućnosti objektivno sagledati povijesne činjenice i tako kreirati svoje stavove. Stoga se javlja potreba za upoznavanjem s više različitih narativa povijesti. Javna diskusija sastavni je dio konferencije iz ciklusa Vukovarskih konferencija (podržane od Zaklade Friedrich Ebert) te programa Društveni kapital u zajednici (podržanog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva)

– Zaključci mladih su da je vrlo važno mijenjati obrazovne politike u svim državama regije kako bi obrazovanje prošlosti nosilo neku vrstu vrijednosti koji se tiču ljudskih prava, stvaranja povjerenja, kreiranja društva povjerenja i efektivnog suočavanja s prošlošću. Mladi više ne žele da je prošlost ono što nas razdvaja, da postoje bilo kakve barijere u vidu suradnje mladih na ovim prostorima. Oni žele da zajedno rade, da surađuju, da se upoznaju, da mogu putovati i to je nekakva ideja koja stoji iza svega – rekao je Nikola Puharić programski direktor Inicijativa mladih za ljudska prava.

-Uvijek je zadovoljstvo raditi s mladima a posebno s mladima koji imaju svoju viziju, koji imaju svoje želje, koji jednostavno afirmativno razmišljaju i koji pozitivno razmišljaju kako bi doprinijeli ne samo svom osobnom razvitku nego i razvitku lokalne zajednice. Ovi mladi ljudi ne razmišljaju samo u kontekstu poboljšanja uvjeta življenja u svojoj lokalnoj zajednici nego doista žele sudjelovati na široj regionalnoj zajednici.

Jedan od zaključaka je da i dalje treba raditi na razvijanju dijaloga, da treba čuti drugu generaciju mladih. I kako često mladi kažu, oni nisu budućnost, oni su sadašnjost tako da ih treba aktivno uključiti u djelovanje i rad jer su puni ideja, puni su entuzijazma i svakako da treba spojiti međugeneracijski ideje i onda to uvijek urodi pozitivnim napretkom u zajednici – rekla je Dijana Antunović Lazić Izvršna direktorica Europskog doma Vukovar.

(Petak, 20 Rujan 2019 14:55)
Na otvaranje Vinkovačkih jeseni dolazi premijer Andrej Plenković

Svečanim otvaranjem večeras u Vinkovcima počinju tri završna dana 54. po redu Vinkovačkih jeseni dok je mimohod sudionika u nedjelju kada će posjetitelji moći vidjeti konjanike i konjske zaprege.

(Petak, 20 Rujan 2019 14:34)
Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije u radnom je posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na radnom sastanku čelnika Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije održanom u Palači Sarijem u Vukovaru  bilo je riječi o svim oblicima suradnje između dviju prijateljskih županija, posebice o povezivanju zelene i plave Hrvatske.

- Mislim da već imamo vrlo dobre rezultate i da smo počeli trasirati zeleno-plavu magistralu - rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Obojica župana vjeruju da će se uz gospodarsku razvijati i turistička suradnja za koju se, složili su se, treba poboljšati prometna infrastruktura.
-  Pokušavamo povećati broj avio-linija prema Osijeku iz Dubrovnika jer to je preduvjet za veći broj turista, a također očekujemo i izgradnju autoputa preko BiH koji će prepoloviti put od Dubrovnika do Osijeka. Ono što je objektivno moguće to i postižemo, a naravno da prostora ima još više i na tome ćemo raditi - rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić podsjetivši na ljetos otvorenu trgovinu Vrhunsko vukovarsko u Dubrovniku.
-Imamo i simboličnu suradnju, svake godine poklanjamo vašim najmlađima 10 tona mandarina i time pokazujemo da imamo osjećaje jedni za druge – dodao je Dobroslavić.

Vukovarsko-srijemska županija i Dubrovačko-neretvanska županija Sporazum o suradnji potpisale su 1996.godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 14:24)
Ministrica Vesna Bedeković održala sastanak s gradonačelnikom Ivanom Penavom

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesna Bedeković posjetila je Vukovar.

(Petak, 20 Rujan 2019 13:29)

Finalni turnir KUP-a Hrvatske za nade u vaterpolu

Od 28. kolovoza do 1. rujna na plivalištu Sportskih objekata grada Vukovara održano je vaterpolsko natjecanje - Finalni turnir Kup Hrvatske u vaterpolu za  kategoriju „Nade“ za dječake i djevojčice rođene 2007. g. Odaziv klubova je bio rekordan. Na turnir je stiglo je 18 vaterpolo klubova kao i ženska reprezentacija Hrvatske za Nade popularne  „barakudice“. Sudjelovanje svih hrvatskih prvoligaških klubova, reprezentacije i 10 drugih klubova dovoljno govori o brojnosti sudionika, jačini i vrijednosti natjecanja, te se stoga može zaključiti i o zanimljivosti natjecanja.

Nakon što je 266 vaterpolista i vaterpolistica odigralo sve svoje mečeve, što ukupno čini 71 utakmicu, pobjednički pehar i zlatne medalje dodijeljene su VK Primorje ( Rijeka) iz ruku dogradonačelnice Ivane Mujkić. Za njim slijede VK POŠK ( Split), VK Solaris (Šibenik) i VK Zadar iz Zadra.Vukovarski dječaci napravili su malo sportsko 'čudo' i s tri pobjede, jedna čak i nad Barakudicama, te su dogurali do 13. mjesta što predstavlja ogroman uspjeh i napredak u odnosu na rezultat i plasman ostvaren prošle godine.IMG 5414

Uprava VK Vukovar, iako malobrojna, uz podršku Grada Vukovara i svesrdnu pomoć djelatnika Sportskih objekata Vukovar, još jednom je s uspjehom organizirala ovako veliko natjecanje o čemu govore mnogobrojne pohvale svih sudionika, predstavnika klubova, sudaca i opunomoćenika HVS. Na kraju turnira priređena je i velika 'fešta od  noćnog kupanja' za sve natjecatelje i odrasle u njihovoj pratnji.

„ Organizacija ovakva dva velika turnira dvije godine za redom predstavlja svojevrsno priznanje našem klubu kao organizatoru i domaćinu, a također je i pokazatelj sjajne suradnje na relaciji Klub – Grad –Sportski objekti. Ovim putem čestitam našim vaterpolistima na odličnim igrama i zahvaljujem se svojim suradnicima na sjajno odrađenoj organizaciji koja u najboljem svjetlu promovira naš grad.  Kako su svi sudionici turnira, delegati, suci i drugi gosti prepuni samo riječi hvale, gotovo je izgledno da će naš klub i grad Vukovar i iduće godine biti domaćin jednog ovako velikog natjecanja“-  Ivica Šuvak predsjednik VK Vukovar.

Konačni poredak klubova

1. Primorje, Rijeka

2. POŠK, Split

3. Solaris, Šibenik

4. Zadar 1952, Zadar

5. Mornar BS, Split

6. Jug, Dubrovnik

7. Mladost, Zagreb

8. Jadran, Split

9. Medveščak, Zagreb

10. Opatija, Opatija

11. Delfin, Rovinj

12. ZPK Zagreb, Zagreb

13. VUKOVAR, Vukovar

14. Barakudice (ženska vaterpolo Reprezentacija U-12

15. Palada, Njivice

16. KPK Korčula, Korčula

17. Zagreb, Zagreb

18. Osijek, Osijek

19. Lošinj, Mali Lošinj

Pročitano 100 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija