Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Proglašeni najbolji sportaši Vukovara u 2012.

Nagrađene sportašice i sportaši Nagrađene sportašice i sportaši Foto: Dražen Bočkaj

U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Vukovara dodijeljene su nagrade i priznanja najuspješnijim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima u 2012. godini, a ceremonija svečane dodjele održana je u Hrvatskom domu Vukovar.

Za najbolju sportsku ekipu proglašen je Hrvatski veslački klub Vukovar iz kojega dolazi i najbolja sportašica u 2012. godini Ivana Krkljuš. Najbolji sportaš grada Vukovara u protekloj godini je Mario Lacić iz Nogometne škole „Mali Vukovarac“, dok su nagrade za perspektivne sportaše osvojili Tamara Ljikar, članica Šahovskog kluba Vukovar 91, te Srđan Brocić iz Hrvatskog košarkaškog kluba Vukovar.

Pohvale i priznanja primili su i Samanta Karaula (Karate klub Vukovar 91), Ivan Androšić (Boksački klub Borovo), Ivan Tomić (Muški odbojkaški klub Vukovar), Dragana Bijelić (Gimnastički klub Vukovar), Ivana Čolak (Ženski odbojkaški klub Vukovar) i Mario Hutz (Hrvatski rukometni klub Borovo). Posebno priznanje zaslužnom sportskom djelatniku za proteklu godinu uručeno je Eduardu Buliću iz Hrvatskog nogometnog kluba Vukovar 1991.

Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert u svom je uvodnom govoru naglasio kako je protekla godina za sport u Vukovaru bila vrlo uspješna, te kako ga raduje što pojedinci, ali i klubovi, iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate i plasiraju se u više rangove natjecanja.

"Svi naši klubovi sudjeluju u ligama u kojima je danas postalo uobičajeno da neki od njih doslovce nestaju sa scene, što nije slučaj s vukovarskim klubovima i sportašima i na to smo posebno ponosni. Ono što nas ohrabruje su sve bolji rezultati i sve veća zainteresiranost mladih za sport u gradu, a mi smo ovdje da im to i omogućimo kroz rad naših klubova i udruga", rekao je Polhert.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo čestitao je svim nagrađenima ali i onima koji se iznimno trude postići uspjehe, jer, kako je rekao, sport je važan za pojedinca da bi se kao osoba izgradio, ali i za naš grad da bismo mladima omogućili zdraviji, sigurniji i perspektivniji život.

"Iako su mnogi proračuni u državi trpjeli zbog recesijskih rezanja troškova kada su u pitanju sportska i društvena događanja, u Vukovaru to nije slučaj. Odlučili smo kako te troškove u našem proračunu nećemo rezati, a iz postignutih rezultata i uspješnog rada sportskih klubova vidimo kako smo učinili ono što je dobro i najbolje za Vukovar", poručio je Sabo.

Svečanu dodjelu nagrada i priznanja umjetničkim su programom uljepšale Mažoretkinje grada Vukovara i Udruga „Urbani ritam“ iz Vukovara.

Pročitano 3352 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI