Ispiši ovu stranicu

Sportsko-rekreativni-zdravstveni kamp Vir 2019

UZOSIO Golubica Vukovar UZOSIO Golubica Vukovar

Članovi UZOSIO Golubica  Vukovar na otoku Viru uspješno su proveli sportsko-rekreativno-zdravstveni  kamp. U kampu je sudjelovalo ukupno 35 osoba s intelektualnim oštećenjima  s područja Grada Vukovara i prijateljskih udruga sa područja grada Osijeka. Pored osoba s intelektualnim oštećenjima u kampu su sudjelovali stručni djelatnici, volonteri, roditelji i skrbnici.

Tijekom boravka u kampu provodile su se aktivnosti sadržane u programu „Možemo i mi“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Svakodnevno su se provodile jutarnje tjelovježbe, ali i razgibavanje uz plesne koreografije. Uz kupanje, uživanje u toplom moru i sunčanom vremenu uspješno je provedena škola plivanja koja se pokazala odličnom. Neki su postali odlični plivači, drugi pak naučili osnove tehnika plivanja, a sve to uz zabavu i smijeh. Kako bi boravak na plaži bio još zabavniji organizirana su i razna natjecanja i sportske aktivnosti u kojima su korisnici rado sudjelovali.

Provodile su se i kreativne radionice na kojima su se izrađivali plakati ljetovanja, radovi s tematikom mora i ljeta, kao i razne likovne radionice.

U večernjim satima zabava je bila zagarantirana plesom i pjesmom, kao i organiziranim natjecanjima u zabavnim i sportskim igrama. Organizirana su natjecanja u pikadu i društvenoj igri „Čovječe ne ljuti se“, a najzabavniji dan bio je posvećen karaokama „Golubica ljetni hit“.

Boravak u kampu ispunio je svoju svrhu u cilju pozitivnog utjecaja na cjelokupno stanje svih korisnika (zdravstveni, rekreacijski), a sve je to doprinijelo povećanju sigurnosti i samopouzdanja svih korisnika.

Pročitano 742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI