NAJNOVIJE
Božinović najavio kazne zbog nepoštivanja novih mjera protiv koronavirusa

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je strožu kontrolu provedbe novih mjera protiv koronavirusa, koje stupaju na snagu u ponoć, što uključuje i kazne za nenošenje maski.

(Petak, 27 Studeni 2020 12:54)
Školski praznici u siječnju produljit će se za tjedan dana

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) pripremilo je izmjene u kalendaru školske godine po kojima će se praznici u siječnju produljiti za tjedan dana, čime će se odustati od drugoga dijela praznika koji su bili predviđeni u veljači.

(Petak, 27 Studeni 2020 12:36)
Online Ženska sindikalna škola

U organizaciji udruge Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju – BRID, od 14.studenoga do 12.prosinca održava se ženska sindikalna škola za predstavnice sindikata. Sedma je po redu, a ove godine, sukladno epidemiološkim uvjetima, održava se online. Namijenjena je predstavnicama sindikata iz cijele Hrvatske, doznajemo od Marije Čačić iz BRID-a, jedne od organizatorica škole.

(Petak, 27 Studeni 2020 12:27)
Tijekom vikenda pojačani nadzor provođenja epidemioloških mjera u Osječko-baranjskoj županiji

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 611 uzoraka od kojih je 222 bilo pozitivno na koronavirus, priopćeno je iz osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite.

(Petak, 27 Studeni 2020 12:17)
Nova turistička signalizacija barokne jezgre Vukovara

S ciljem stvaranja novog vizualnog identiteta barokne jezgre i njezine prezentacije, podizanjem kvalitete informiranja gostiju i unaprjeđenja kvalitete njihova boravka te podizanjem kvalitete turističke ponude, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktorica TZ grada Vukovara Marina Sekulić predstavili su kod Bećarskog križa novu turističku signalizaciju barokne jezgre grada Vukovara.

(Petak, 27 Studeni 2020 11:53)
U Hrvatskoj novi crni rekord: 4080 slučajeva zaraze koronom, 48 preminulih

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno rekordnih 4080 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Umrlo je 48 osoba, izvijestio je  Nacionalni stožer civilne zaštite, a prenosi HINA.

(Petak, 27 Studeni 2020 11:26)
Obilježena 10. godišnjica smrti Miroslava Tunjića, žrtve vršnjačkog nasilja

Kako bi potaknuli mlade na osobni angažman u promicanju kulture nenasilja, policijske službenice za prevenciju Policijske uprave vukovarsko-srijemske jučer su, 26. studenog, održale prigodni online program kojim je obilježena  10. godišnjica smrti Miroslava Tunjića, žrtve vršnjačkog nasilja.

Program pod nazivom „In memoriam Miroslav Tunjić“ proveden je u okviru  Nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ i u organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske i partnera te uz potporu Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova, Županije vukovarsko-srijemske i Grada Županje. U programu je sudjelovao i frontmen grupe Adastra, Jeronim Marić, utemeljitelj i predsjednik Društva za promicanje glazbe – Zvuk svjetlosti koja se uspješno bori protiv “vjetrenjača” zvanih cipelarenje, šaka, šamar, hladno i vatreno oružje. Potporu projektu dali su i članovi obitelji Tunjić.

-U okviru „16 dana aktivizma“ u suradnji sa šest osnovnih i jednom srednjom školom na području  PU vukovarsko-srijemske proveden je niz preventivnih aktivnosti uoči obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja, svih oblika nasilja, s ciljem senzibiliziranja javnosti za problematiku obiteljskog nasilja, nasilja nad ženama, među djecom i mladima, poticanje prijavljivanja nasilja i upoznavanja žrtava nasilja s njihovim pravima, kao i davanje informacija o svim mogućnostima koje stoje na raspolaganju žrtvi unutar različitih institucija.
Sve aktivnosti provode se u spomen na tragično preminulog Miroslava Tunjića kao i sve ostale žrtve vršnjačkog nasilja. U okviru programa „In memoriam Miroslav Tunjić predstavljeni su izabrani promotori nenasilja. Naime, iz ukupno 6 osnovnih i jedne srednje škole sa županjskog područja, učenici su među sobom odabrali po jednog „promotora nenasilja“.  Odabrane mlade osobe, ove godine uključile su se u obilježavanje „16 dana aktivizma“ na način da su, zbog epidemiološke situacije, izradili video uratke, putem kojih su, uz pomoć novih medija, pozvali mlade da se aktivno uključe u izgradnji ozračja nenasilnog okruženja. Promotori koji  su svojim srčanim radom, nesebičnim zalaganjem, djelima i ponašanjem od svojih vršnjaka odabrani za „promotora nenasilja“ i ove godine će biti simbolično nagrađeni, zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Županje i Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droge i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske Županije.

Kad je riječ o obilježavanju ovogodišnjih „16 dana aktivizma“, ovo je prvi put da su nas epidemiološki uvjeti zbog pandemije Covid-19, potaknuli na drugačiji način rada, koji nije dopuštao odlazak policijskih službenika u školu te su se cjelokupne aktivnosti odvijale pred manjim brojem sudionika. Međutim iskreno se nadamo da će provedene aktivnosti imati potreban edukativni karakter kako bi se mladima ukazalo na važnost razvijanja i njegovanja kulture nenasilja i dijaloga – poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.

(Petak, 27 Studeni 2020 11:18)

Sinđelić prvi u Skupini za prvaka, Sremac u skupini za ostanak

2. Županijska nogometna liga Nogometnog središta Vukovar

Skupina za prvaka

Rezultati 9. kola: Hajduk (T) – Croatia 1:0, Sloga (B) – Sinđelić 3:5.

Rezultati 10. kola: Croatia – Sloga (B) 3:2, Sinđelić – Mitnica 10:0.

Poredak:

  1. Sinđelić, Trpinja 37

  2. Croatia, Bogdanovci 30

  3. Hajduk, Tovarnik 24

  4. Mitnica, Vukovar 14

  5. Sloga, Borovo 11

 

Skupina za ostanak

Rezultati 9. kola: Radnički – Hajduk (B) 4:1, Sremac – Dunav 7:1.

Rezultati 10. kola: Dunav – Radnički 1:1, Hajduk (B) – Sokol 7:2.

Poredak:

  1. Sremac, Ilača 27

  2. Hajduk, Bapska 25

  3. Sokol, Berak 24

  4. Dunav, Sotin 20

  5. Radnički, Vukovar 16

Pročitano 356 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija