Ispiši ovu stranicu

Otvoren 14.memorijalni turnir u boćanju

Sudjeluje 16 ekipa iz cijele Hrvatske Sudjeluje 16 ekipa iz cijele Hrvatske Foto: Marija Molnar

Na Š.R.C. Lijeva Bara u Vukovaru započeo je 14. tradicionalni memorijalni turnir u boćanju u organizaciji Boćarskoga kluba Mitnica, a posvećen je zapovjedniku Mitnice, pukovniku Ivici Šoljiću. Sudjeluje 16 ekipa iz cijele Hrvatske.

- Iznimno smo ponosni što već 14 godina organiziramo ovaj turnir na kojemu smo i tri puta zaredom pobijedili i osvojili pehar koji je u obliku vodotornja. Svake godine nam dođu ljudi iz cijele Hrvatske i ovdje s ponosom i tugom evociramo uspomene na Domovinski rat i one koji su nas najviše zadužili položivši svoje živote u temelje hrvatske države – istaknuo je predsjednik Boćarskoga kluba Mitnica Ivan Mišević.

 

Misevic

 

Inače, ovaj se klub bori u trećoj hrvatskoj ligi Zagreb-Slavonija i trenutno zauzima treću poziciju s tri boda zaostatka za vodećom ekipom.

Turnir je simboličnim bacanjem prve boće otvorio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

- Drago mi je zbog ovog turnira koji se već godinama održava u čast zapovjednika obrane Mitnice, pukovnika Ivice Šoljića, a posebice me raduje što okuplja ekipe iz cijele Hrvatske te često i iz Bosne i Hercegovine. Kroz ovaj vid sportskih aktivnosti promoviramo istinu o Domovinskome ratu. Većina boćarskih klubova u Vukovaru prvenstveno okuplja branitelje koji na ovaj način sudjeluju u brojnim društvenim aktvnostima i doprinose razvoju zajednice – istaknuo je Pavliček.

 

Pavlicek bocanje

 

 

Pročitano 992 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar