NAJNOVIJE
Nasukao se brod na Dunavu

Na pješčani sprud na Dunavu kod Vukovara nasukao se teretni brod Lovnica koji je plovio pod srpskom zastavom.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 14:32)
Dječja olimpijada održana u Vinkovcima

Na stadionu Cibalije u Vinkovcima održan je  Olimpijski  festival osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:49)
Maturanti Quadrilom obilježili završetak srednjoškolskoga obrazovanja

Maturanti vukovarskih srednjih škola, Gimnazije, Ekonomske škole, Tehničke škole Nikole Tesle i Strukovne škole Marko Babić već tradicionalno su Norijadom obilježili kraj srednjoškolskoga obrazovanja.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:19)
U Lipovcu obilježena 26. obljetnica prve velike razmjene logoraša

Okupljanjem preživjelih logoraša u Lipovcu je u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) obilježena 27. godišnjica prve velike razmjene ratnih zarobljenika, kada je po načelu „svi za sve“ razmijenjeno 288 logoraša.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:15)
RH darovala Gradu Vukovaru još jednu nekretninu

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u  Gradskoj vijećnici Ugovor o darovanju nekretnine.

Republika Hrvatska  darovala je Gradu Vukovaru nekretninu vrijednosti 2,8 milijuna kuna koju je namijenio za izgradnju Poljoprivredno – prehrambenog centra „Agro Vukovar“, a koji će služiti finalizaciji poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o nekretnini na Sajmištu, površine 52.000 četvornih metara.

Ministar Marić tom je prigodom naglasio kako je najvažnije što će se ovim ugovorom darovana nekretnina staviti u funkciju.
-Imovina je klica života, a još uz to ako je u funkciji poljoprivrede koja je također najvažnija za revitalizaciju života onda je još i važnija. Veselimo se svakom projektu Grada Vukovara i gradonačelnika Penave kojega možemo poduprijeti jer on znači nove investicije, nova zapošljavanja i obnovu života grada Vukovara – naglasio je ministar Marić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru na kvalitetnoj suradnji i predaji nekretnina, naglasivši kako građani Vukovara uistinu od njih imaju koristi.
-Zahvaljujem ministru i Vladi RH na darovanoj nekretnini i nadam se da ćemo vrlo brzo uspjeti povući sredstva iz EU fondova kako bismo izgradili Poljoprivredno – prehrambeni centar „Agro Vukovar“  na zadovoljstvo svih stanovnika Vukovara i okolice – rekao je gradonačelnik pojasnivši kako je riječ o centru u kojem će se poljoprivrednicima omogućiti stvaranje dodatnih vrijednosti, odnosno obrađivati proizvode, pakirati, skladištiti i analizirati
ih, a predviđeno je i 7 proizvodnih hala za najam po povlaštenoj cijeni.

U proteklih godinu i pol RH je Gradu Vukovaru darovala  7 nekretnina ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 15:17)
U Lovasu iduće godine grade Spomen područje Minsko polje

U Lovasu je otvorena izložba radova pristiglih na likovni i arhitektonsko-urbanističko-krajobrazni natječaj za izradu idejnoga rješenja Spomen područja Minsko polje sa spomenikom i interpretacijskim centrom u Lovasu.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:59)
Na Olajnici 172 nova parkirna mjesta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojima zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom otvorio je novo izgrađeno parkiralište u naselju Olajnica.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:26)

VI. Međunarodno „Otvoreno prvenstvo Vukovara

Klub dizača utega Vukovar Klub dizača utega Vukovar

U nedjelju 10. ožujka održano je VI. Međunarodno „Otvoreno prvenstvo Vukovara“, kojeg Klub dizača utega „Vukovar“, već tradicionalno organizira povodom rođendana kluba.  

Natjecanje je okupilo mlade dizače utega iz Hrvatske i susjednih zemalja Srbije i Mađarske a organizator je dodijelio ružu svim natjecateljicama, zahvalnice za sudjelovanje, medalje za najuspješnije i 13 pehara.

 U ekipnom dijelu natjecanja najviše uspjeha imali su natjecatelji KDU „Vukovar“ s osvojenih 1616 bodova ispred KDU „Rječina“ iz Dražica s 1486 bodova, treća je ekipa iz Budimpešte s 1129 bodova,, četvrti je KDT  „Radnički“ iz Sombora s 999 bodova i peti KDT „Herkules“ iz Bača s osvojena 824 boda.

 Pehare u pojedinačnoj konkurenciji su osvojili Željka Miljković i David Miljković iz KDU „Vukovar“ kao najbolji do 12 godina, Nataša Dermiček iz KDU „Vukovar“ i Csongor Molnar iz Budimpešte kao najbolju iz U15,

 Hermana Dermiček iz KDU „Vukovar“ i Filip Bertran iz KDT „Herkules“ Bač najbolji iz U17 i Erika Csipkes iz Budimpešte i Jovan Krnajac iz KDT „Herkules“ Bač najboljima iz U20.

 Rezultati KDU „Vukovar“ : Željka Miljković U12 s 34 kg u trzaju, 43 kg u izbačaju i 77 kg u biatlonu, Nataša Dermiček do 45 kg s 34+49=83 kg, Hermana Dermiček do 71 kg sa 60+75=135 kg, Mirela Čanak +76 k. s 37+45=82 kg, Ana Crnjac +76 kg sa 65+84=149 kg, David Miljković U12 s 28+34=62 kg, David Todorović do 61 kg s 45+60=105 kg. Nikola Todorović do 61 kg sa 75+90=165 kg, Stjepan Topolovec do 81 kg s 40+52=92 kg.

Pročitano 121 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija