Ispiši ovu stranicu

Mario Zovko prvak je županije u brzopoteznom i standardnom šahu

Šahovski klub „Vukovar '91“

Mario Zovko prvak je županije u brzopoteznom i standardnom šahu

Proteklog vikenda u sklopu 1. Međunarodnog šahovskog festivala završeno je pojedinačno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u šahu. Turnir je odigran u 6 kola s tempom igre 60 minuta po igraču uz dodataka od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Nakon 6 kola prvo mjesto je zauzeo član ŠK „Vukovar '91“ Mario Zovko s 5 osvojenih bodova (4 pobjede i 2 neriješena susreta) te je tako Zovko ujedinio titulu najboljeg igrača VSŽ u brzopoteznom i standardnom šahu za 2019. godinu. Darko Raguž je s 3,5 osvojena boda zauzeo 6. mjesto, dok je Ilija Mutapčić s 2 osvojena boda zauzeo 14. mjesto.

Brzopotezno prvenstvo VSŽ u šahu

U Županji je 8. ožujka odigrano pojedinačno brzopotezno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u šahu. Turnir je odigran u 12 kola s tempom igre 5 minuta po igraču uz dodatak 3 sekunde po odigranom potezu. Nakon 12 kola treću godinu uzastopno prvo mjesto je zauzeo član ŠK „Vukovar '91“, Mario Zovko s 11 osvojenih bodova (10 pobjeda i 2 neriješena rezultata). Drugo mjesto osvojio je član ŠK „Bošnjaci“, Josip Stočko s 10 osvojenih bodova. Ilija Mutapčić je zauzeo 15. mjesto s 5,5 osvojenih bodova, koliko je osvojio i Ivan Luketić na 17. mjestu dok je Franjo Mrgan s 4,5 boda zauzeo 22. mjesto.

1. Međunarodni šahovski festival za mlade

U Županji je proteklog vikenda održan 1.Međunarodni šahovski festival za mlade na kojem je nastupilo i 6 mladih šahista iz ŠK „Vukovar '91“. Turnir je odigran kroz 6 kola s tempom igre 60 minuta po igraču uz dodatak od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Među 85 mladih igrača najbolji rezultat od vukovarskih šahista ostvario je 7 godišnji Noa Ferdebar koji je osvojio 4 boda i zauzeo 12. mjesto. Noa je i proglašen za najboljeg igrača turnira mlađeg od 8 godina. Filip Marijanović je zauzeo 14. mjesto s 3,5 osvojena boda, koliko je osvojio i Marin Neferanović na 17. mjestu. Josipa Zovko je zauzela 23. mjesto s 3 osvojena boda koliko je osvojio i Andrej Urisk na 26. mjestu. Erin Ferdebar je osvojila 2 boda i plasirala se na 37. mjesto.

Pročitano 1082 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI