NAJNOVIJE
U Vinkovcima započeli Dani UHPA 2019.

Slavonija ima ogroman turistički potencijal, ali bez sinergije i udruženog djelovanja na razini regije kao jedinstvenog turističkog tržišta teško će se polučiti očekivani turistički rezultati. Naglašeno je to na Danima Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), koji se od četvrtka do subote održavaju u Vinkovcima. Sudionike su na otvorenju skupa pozdravil vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

 Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Kristijan Staničić ustvrdio je kako Slavonija ima ogroman potencijal koji se sve više prepoznaje. On je najavio za jesen završetak rada na strategiji turističkog brendiranja Slavonije.

Godišnji susret koji organizira UHPA, najveća nacionalna strukovna udruga turističkih agencija, okuplja više od 150 sudionika, turističke agencije - UHPA članice, predstavnike Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, strukovnih udruženja u turizmu i ostale dionike hrvatskog turističkog sektora.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:47)
U Lovasu komemoracija za 79 žrtava

Kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu izaslanstvo Općine Lovas predvođeno načelnicom Tanjom Cirbom položilo je vijenac i upalilo svijeće u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice i 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:19)
Igor Gavrić ponovo član Upravnog vijeća

Vlada je na današnjoj sjednici zbog isteka mandata razriješila člana Upravnog vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" Igora Gavrića.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 13:57)
Zbog razmirica oko navijačkih skupina, potukla se dvojica srednjoškolaca u Vukovaru

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, jučer, 20. ožujka, oko 7,45 sati, ispred Strukovne škole u Vukovaru u ulici Domovinskog rata dogodio se verbalni, a potom i fizički sukob između 15-godišnjaka iz Čakovaca i 16-godišnjaka iz Borova, u kojem je 16-godišnjak lakše ozlijeđen.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:22)
Otvorena izložba slika Vukovarke Marine Radman

U predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba Vukovarke Marine Radman. Izloženo je  40 djela nastalih u protekle dvije godine koja pokazuju autoričinu ljubav prema Vukovaru i Slavoniji.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:20)
Vlada RH predlaže novi Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu

Kako bi se jedinstvenim zakonom regulirala nematerijalna prava osoba nestalih u Domovinskom ratu i njihovih obitelji da saznaju sudbinu svojih nestalih članova te se na jednom višem stupnju zaštitila temeljna prava nestalih osoba i njihovih obitelji, Vlada je u saborsku proceduru s današnje sjednice u uputila prijedlog zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu, javlja HINA.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:08)
Privremena regulacija prometa

U središtu Vukovara na snazi je privremena regulacija prometa zbog izvođenja radova.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 10:48)

Mario Zovko prvak je županije u brzopoteznom i standardnom šahu

Šahovski klub „Vukovar '91“

Mario Zovko prvak je županije u brzopoteznom i standardnom šahu

Proteklog vikenda u sklopu 1. Međunarodnog šahovskog festivala završeno je pojedinačno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u šahu. Turnir je odigran u 6 kola s tempom igre 60 minuta po igraču uz dodataka od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Nakon 6 kola prvo mjesto je zauzeo član ŠK „Vukovar '91“ Mario Zovko s 5 osvojenih bodova (4 pobjede i 2 neriješena susreta) te je tako Zovko ujedinio titulu najboljeg igrača VSŽ u brzopoteznom i standardnom šahu za 2019. godinu. Darko Raguž je s 3,5 osvojena boda zauzeo 6. mjesto, dok je Ilija Mutapčić s 2 osvojena boda zauzeo 14. mjesto.

Brzopotezno prvenstvo VSŽ u šahu

U Županji je 8. ožujka odigrano pojedinačno brzopotezno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u šahu. Turnir je odigran u 12 kola s tempom igre 5 minuta po igraču uz dodatak 3 sekunde po odigranom potezu. Nakon 12 kola treću godinu uzastopno prvo mjesto je zauzeo član ŠK „Vukovar '91“, Mario Zovko s 11 osvojenih bodova (10 pobjeda i 2 neriješena rezultata). Drugo mjesto osvojio je član ŠK „Bošnjaci“, Josip Stočko s 10 osvojenih bodova. Ilija Mutapčić je zauzeo 15. mjesto s 5,5 osvojenih bodova, koliko je osvojio i Ivan Luketić na 17. mjestu dok je Franjo Mrgan s 4,5 boda zauzeo 22. mjesto.

1. Međunarodni šahovski festival za mlade

U Županji je proteklog vikenda održan 1.Međunarodni šahovski festival za mlade na kojem je nastupilo i 6 mladih šahista iz ŠK „Vukovar '91“. Turnir je odigran kroz 6 kola s tempom igre 60 minuta po igraču uz dodatak od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Među 85 mladih igrača najbolji rezultat od vukovarskih šahista ostvario je 7 godišnji Noa Ferdebar koji je osvojio 4 boda i zauzeo 12. mjesto. Noa je i proglašen za najboljeg igrača turnira mlađeg od 8 godina. Filip Marijanović je zauzeo 14. mjesto s 3,5 osvojena boda, koliko je osvojio i Marin Neferanović na 17. mjestu. Josipa Zovko je zauzela 23. mjesto s 3 osvojena boda koliko je osvojio i Andrej Urisk na 26. mjestu. Erin Ferdebar je osvojila 2 boda i plasirala se na 37. mjesto.

Pročitano 98 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija