NAJNOVIJE
Nasukao se brod na Dunavu

Na pješčani sprud na Dunavu kod Vukovara nasukao se teretni brod Lovnica koji je plovio pod srpskom zastavom.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 14:32)
Dječja olimpijada održana u Vinkovcima

Na stadionu Cibalije u Vinkovcima održan je  Olimpijski  festival osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:49)
Maturanti Quadrilom obilježili završetak srednjoškolskoga obrazovanja

Maturanti vukovarskih srednjih škola, Gimnazije, Ekonomske škole, Tehničke škole Nikole Tesle i Strukovne škole Marko Babić već tradicionalno su Norijadom obilježili kraj srednjoškolskoga obrazovanja.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:19)
U Lipovcu obilježena 26. obljetnica prve velike razmjene logoraša

Okupljanjem preživjelih logoraša u Lipovcu je u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) obilježena 27. godišnjica prve velike razmjene ratnih zarobljenika, kada je po načelu „svi za sve“ razmijenjeno 288 logoraša.

(Srijeda, 22 Svibanj 2019 13:15)
RH darovala Gradu Vukovaru još jednu nekretninu

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u  Gradskoj vijećnici Ugovor o darovanju nekretnine.

Republika Hrvatska  darovala je Gradu Vukovaru nekretninu vrijednosti 2,8 milijuna kuna koju je namijenio za izgradnju Poljoprivredno – prehrambenog centra „Agro Vukovar“, a koji će služiti finalizaciji poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o nekretnini na Sajmištu, površine 52.000 četvornih metara.

Ministar Marić tom je prigodom naglasio kako je najvažnije što će se ovim ugovorom darovana nekretnina staviti u funkciju.
-Imovina je klica života, a još uz to ako je u funkciji poljoprivrede koja je također najvažnija za revitalizaciju života onda je još i važnija. Veselimo se svakom projektu Grada Vukovara i gradonačelnika Penave kojega možemo poduprijeti jer on znači nove investicije, nova zapošljavanja i obnovu života grada Vukovara – naglasio je ministar Marić.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru na kvalitetnoj suradnji i predaji nekretnina, naglasivši kako građani Vukovara uistinu od njih imaju koristi.
-Zahvaljujem ministru i Vladi RH na darovanoj nekretnini i nadam se da ćemo vrlo brzo uspjeti povući sredstva iz EU fondova kako bismo izgradili Poljoprivredno – prehrambeni centar „Agro Vukovar“  na zadovoljstvo svih stanovnika Vukovara i okolice – rekao je gradonačelnik pojasnivši kako je riječ o centru u kojem će se poljoprivrednicima omogućiti stvaranje dodatnih vrijednosti, odnosno obrađivati proizvode, pakirati, skladištiti i analizirati
ih, a predviđeno je i 7 proizvodnih hala za najam po povlaštenoj cijeni.

U proteklih godinu i pol RH je Gradu Vukovaru darovala  7 nekretnina ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 15:17)
U Lovasu iduće godine grade Spomen područje Minsko polje

U Lovasu je otvorena izložba radova pristiglih na likovni i arhitektonsko-urbanističko-krajobrazni natječaj za izradu idejnoga rješenja Spomen područja Minsko polje sa spomenikom i interpretacijskim centrom u Lovasu.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:59)
Na Olajnici 172 nova parkirna mjesta

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojima zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom otvorio je novo izgrađeno parkiralište u naselju Olajnica.

(Utorak, 21 Svibanj 2019 14:26)

Mario Zovko prvak je županije u brzopoteznom i standardnom šahu

Šahovski klub „Vukovar '91“

Mario Zovko prvak je županije u brzopoteznom i standardnom šahu

Proteklog vikenda u sklopu 1. Međunarodnog šahovskog festivala završeno je pojedinačno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u šahu. Turnir je odigran u 6 kola s tempom igre 60 minuta po igraču uz dodataka od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Nakon 6 kola prvo mjesto je zauzeo član ŠK „Vukovar '91“ Mario Zovko s 5 osvojenih bodova (4 pobjede i 2 neriješena susreta) te je tako Zovko ujedinio titulu najboljeg igrača VSŽ u brzopoteznom i standardnom šahu za 2019. godinu. Darko Raguž je s 3,5 osvojena boda zauzeo 6. mjesto, dok je Ilija Mutapčić s 2 osvojena boda zauzeo 14. mjesto.

Brzopotezno prvenstvo VSŽ u šahu

U Županji je 8. ožujka odigrano pojedinačno brzopotezno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u šahu. Turnir je odigran u 12 kola s tempom igre 5 minuta po igraču uz dodatak 3 sekunde po odigranom potezu. Nakon 12 kola treću godinu uzastopno prvo mjesto je zauzeo član ŠK „Vukovar '91“, Mario Zovko s 11 osvojenih bodova (10 pobjeda i 2 neriješena rezultata). Drugo mjesto osvojio je član ŠK „Bošnjaci“, Josip Stočko s 10 osvojenih bodova. Ilija Mutapčić je zauzeo 15. mjesto s 5,5 osvojenih bodova, koliko je osvojio i Ivan Luketić na 17. mjestu dok je Franjo Mrgan s 4,5 boda zauzeo 22. mjesto.

1. Međunarodni šahovski festival za mlade

U Županji je proteklog vikenda održan 1.Međunarodni šahovski festival za mlade na kojem je nastupilo i 6 mladih šahista iz ŠK „Vukovar '91“. Turnir je odigran kroz 6 kola s tempom igre 60 minuta po igraču uz dodatak od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Među 85 mladih igrača najbolji rezultat od vukovarskih šahista ostvario je 7 godišnji Noa Ferdebar koji je osvojio 4 boda i zauzeo 12. mjesto. Noa je i proglašen za najboljeg igrača turnira mlađeg od 8 godina. Filip Marijanović je zauzeo 14. mjesto s 3,5 osvojena boda, koliko je osvojio i Marin Neferanović na 17. mjestu. Josipa Zovko je zauzela 23. mjesto s 3 osvojena boda koliko je osvojio i Andrej Urisk na 26. mjestu. Erin Ferdebar je osvojila 2 boda i plasirala se na 37. mjesto.

Pročitano 155 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija