Ispiši ovu stranicu

„Golubica“ Vukovar na Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade - Abu Dhabi 2019.

Boje Vukovara i Hrvatske u Abu Dhabiju i u Dubaiju Boje Vukovara i Hrvatske u Abu Dhabiju i u Dubaiju Foto: R. Rac

Korisnici Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar koji se bave  sportom prilagođenim osobama s invaliditetom, zbog ostvarenih zapaženih rezultata na natjecanju Specijalna olimpijada Hrvatske odabrani su kao predstavnici reprezentacije Republike Hrvatske na Ljetnim specijalnim olimpijskim igrama koje će se održati u Abu Dhabiju i u Dubaiju.

- Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar u partnerstvu sa Gradom Vukovarom, JU Sportski objekti Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar već drugu godinu provodi program „Možemo i mi“ financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj provedbe programa je provođenje sportskih aktivnosti za osobe s intelektualnim oštećenjima, njihova socijalizacija i bolja integracija u zajednicu kroz sportske aktivnosti. Tijekom provedbe programa korisnici UZOSIO Golubica Vukovar ostvarili su zapažene rezultate na natjecanjima u organizaciji Specijalne olimpijade Hrvatske, a svojim ponašanjem su dokazali da mogu biti primjer drugima. Zahvaljujući tome, odlukom Specijalne olimpijade Hrvatske korisnici UZOSIO Golubica Vukovar odabrani su za predstavljanje reprezentacije Specijalne olimpijade Hrvatske u natjecanju u bowllingu na Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade koje se održavaju u Abu Dhabiju od 8. do 22. ožujka 2019. godine. Na natjecanje putuju dvoje natjecatelja, odnosno po jedan u muškoj i ženskoj kategoriji u pratnji trenera, dok kao zamjena putuje jedna korisnica u pratnji, magistre psihologije. - izjavila je Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica UZOSIO Golubica Vukovar.

02 Azenic Dubravcic
Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica UZOSIO Golubica Vukovar

Ispraćaju članova koji će braniti boje Vukovara, ali i cijele Hrvatske na Ljetnim specijalnim olimpijskim igrama nazočili su i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te njegova zamjenica Ivana Mujkić.

- Poželio bih puno uspjeha našoj reprezentaciji na natjecanjima. Ponosan sam što će ime Vukovara pronijeti do Abu Dhabija i Dubaija. Nadam se da će se u naš grad Vukovar vratiti s odličjima i zapaženim rezultatima - izjavio je Penava, poželjevši im sretan put.

03 Mahanje
Odlazak na put

Prema službenim podacima, na ovim Svjetskim ljetnim igrama specijalne olimpijade u Abu Dhabiju sudjelovat će osobe s intelektualnim oštećenjima iz 147 zemalja, pa je i sama činjenica da su korisnici  Golubice Vukovar odabrani biti dijelom nacionalne reprezentacije veliki uspjeh kako za korisnike, tako i za sve koji su na bilo koji način sudjelovali u radu s njima sve ove godine.

Iz ove udruge naglašavaju kako odlazak u Abu Dhabi ne bi bilo moguće realizirati bez podrške koju Grad Vukovar pruža kroz financiranje njihovih programa u području sporta, kao i bez donacija Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara te drugih tvrtki s područja Vukovara.

Pročitano 1248 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac