Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava posjetio NK Vuteks Sloga

Gradonačelnik Penava u posjetu NK Vuteks Sloga Gradonačelnik Penava u posjetu NK Vuteks Sloga Foto: Kery

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava posjetio je NK „Vuteks-Sloga“ Vukovar člana Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje. Nakon obilaska pomoćnog igrališta koji je u izgradnji, klupskih prostorija i nogometnog terena pojasnio je koliko je grad posljednjih godina sufinancirao ovaj klub.

- Tu smo na zahtjev čelnika kluba prošle godine uložili 70-ak tisuća kuna u pripremu terena za novo pomoćno igralište. Inače je Nogometni klub Vuteks Sloga po snazi i prohtjevima koje indicira prema gradu Vukovaru drugi klub u gradu koji je proteklih godina iz grada Vukovara izravno dobio 2.542.252,63 kn s tim da je u prošloj godini taj iznos bio nešto viši od 400 000,00 kn – rekao je Penava.

Radovi na pomoćnom igralištu su u tijeku no nisu dovršeni - Prvotne najave su bile da će to koštati 40 tisuća kuna pa nas je već zateklo to povećanje iznosa na 70 tisuća kuna. Evo sad doznajemo da je potrebno uložiti dodatna sredstva, tako da ćemo s upravom kluba vidjeti zapravo koji su još radovi potrebni, koliko su teški i nadam se u ovoj godini svakako da ćemo osposobiti to pomoćno igralište i staviti ga u funkciju – rekao je Penava te dodao: - Pomažemo i s oblikovanjem hortikulture, održavanjem… trudimo se iz godine u godinu unaprijediti sve sportske objekte u gradu Vukovaru odnosno podići ih na višu razinu tako i na ovom stadionu radimo onoliko koliko nam financijske situacije dopuštaju.foto 2

Đorđe Lukić, sportski direktor NK Vuteks Sloge rekao je kako je zadovoljan što je gradonačelnik našao vremena posjetiti ih. Mi dobivamo određena sredstva i kao i svatko u gradu. Smatramo da su to nedostatna sredstva u potpunosti zato što tu ima puno problema, odnosno neriješenih situacija, a sami vidite Grad se trudi da to riješi.

Politika je takva da se sve ne može odjedanput napraviti. Ja se nadam da ćemo u razgovoru s gradonačelnikom naći vremena u narednih godinu-dvije dana da se stvari stabiliziraju i da imamo ovdje uređene prostore i okoliš – zaključio je Lukić.

Pročitano 1604 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI