NAJNOVIJE
U središtu Vukovara obilježen Dan narcisa

Povodom Dana narcisa i pod sloganom „Cvijetom narcisa protiv raka dojke“  članice Društva „Hrvatska žena“ Vukovar u suradnji s Udrugom Europa Donna i  Klubom žena liječenih na dojci prodavale su na šetnici u središtu grada narcise i dijelile promidžbene materijale želeći  upozoriti na potrebu ranog otkrivanja i kvalitetnog liječenja te bolesti.

-Rak dojke je prvi po smrtnosti među ženama stoga ih na ovaj način želimo upoznati s važnošću njegovog ranog otkrivanja i prevencije-rekla je Šima Šesto, predsjednica Društva Hrvatska žena Vukovar.

U središtu grada Dan narcisa prodajom narcisa i dijeljenjem promotivnih materijala obilježila je i Liga protiv raka dojke.
-Od ove bolesti godišnje na području županije oboli oko 80 žena, a ako se na vrijeme otkrije izliječi se u 95% slučajeva. Stoga redovito pregledavajte svoje dojke i odazivajte se pregledima, poručio je kirurg, dr Mario Begović.


Potporu humanitarnoj akciji daje i Grad Vukovar.
- Ako ova akcija skrene pozornost na važnost samopregleda i pregleda te spasi samo jedan život, puno smo napravili, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji namijenjena su kupovini aparata za intraoperativno zračenje  kojim bi se ženama oboljelima od raka dojke omogućilo jednokratno zračenje i tako olakšalo njihovu borbu s tom teškom bolešću.

 

(Subota, 23 Ožujak 2019 12:28)
Krenuo 2. Memorijalni ultramaraton "Od velikog do malog Vukovara"

Sinoć je u 20:45 sati od Križa na ušću Vuke u Dunav krenuo 2. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“.  

(Subota, 23 Ožujak 2019 11:22)
Dječji vrtić Vukovar I obilježio Svjetski dan voda

Povodom Svjetskog dana voda u svim područnim objektima Dječjeg vrtića  Vukovar I održane su brojne aktivnosti, različite od skupine do skupine.

-U svim našim objektima u Vukovaru, Sotinu i Bogdanovcima  provodili smo različite aktivnosti, eksperimentirali  smo i istraživali što tone, što ne, za što nam voda služi, što se u vodi nalazi od korisnih stvari poput biljaka i riba, a što od štetnih. Pri tome smo ukazivali na važnost ekološke dimenzije, koliko je i zašto voda onečišćena, što možemo učiniti po tom pitanju i kako ju očuvati - pojašnjava pedagoginja Olesja Beč.

Mališani Područnog objekta Mitnica, skupine Zečići, prvo su u vrtiću doznali više o biljnom i životinjskom svijetu u rijekama te pecanju, a potom su u pratnji pedagoginje, odgojiteljica Marije Jukić i Milke Kunac i roditelja otišli do obale Dunava gdje ih je dočekao predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar,  Mario Kamenjaš koji ih je upoznao s ronilačkim vještinama te upozorio na važnost očuvanja okoliša.
- Ovom prigodom apeliram na sve da probude ekološku svijest i čuvaju okoliš, ne zagađuju rijeke jer ih ostavljamo u nasljedstvo svojoj djeci, rekao je  Kamenjaš dodajući kako nekoliko puta godišnje organiziraju akcije čišćenja Dunava i uvijek iznova imaju što čistiti. 

 

 

U Dunav su simbolično pušteni i papirnati čamci s eko porukama koje su djeca izradila u vrtiću.

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka s ciljem da se diljem svijeta skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse, a ovi su mališani svoju lekciju zahvaljujući uspješnoj suradnji djelatnika vrtića, roditelja i Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar naučili.

(Petak, 22 Ožujak 2019 16:31)
Ministar turizma Gari Capelli u Vinkovcima

Ministar turizma Gari Cappelli boravi u Vinkovcima gdje će održati radne sastanke i susrete s ključnim predstavnicima turističkog sektora Republike Hrvatske te s direktorima inozemnih predstavništava Hrvatske turističke zajednice

(Petak, 22 Ožujak 2019 13:19)
Nakon obnove u internat dolaze specijalci

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su u Gradskoj vijećnici sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine u Vukovaru na adresi Rudolfa Perešina 5.

(Petak, 22 Ožujak 2019 13:14)
12. obljetnica Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vinkovcima

U Vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima upriličena je središnja svečanost 12. obljetnice ustrojstva Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

(Petak, 22 Ožujak 2019 12:58)
Ugovori s poljoprivrednicima za priključak električne energije

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić potpisao je u Vukovaru s poljoprivrednim proizvođačima Marijanom Balićem iz Ilače i Dubravkom Asićem iz Bapske ugovore za unapređenje poljoprivredne infrastrukture, a temeljem Javnog poziva za dodjelu potpora poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije, iz Programa potpora poljoprivredi za 2016.-2020.

(Petak, 22 Ožujak 2019 12:52)

Monika Zovko i sestre Kiralj najuspješnije u Samoboru

U Samoboru je 22. prosinca održano tradicionalno natjecanje u ženskoj sportskoj gimnastici,  Međunarodni Božićni turnir. Kao i svake godine odaziv natjecateljica je bio velik, a  natjecale su se gimnastičarke iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. Vukovarski gimnastički klub je imao predstavnice u B i C programu. U B programu u kategoriji kadetkinja u pojedinačnoj konkurenciji, a u C programu u kategorijama kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i seniorke u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Članice GK Vukovar su uspješno nastupile i  ostvarile slijedeće rezultate:

U B programu  samo je jedna natjecateljica predstavljala GK Vukovar i regiju Istok u kategoriji kadetkinja. Monika Zovko je opet osvojila prvo mjesto u najbrojnijoj kategoriji B programa i potvrdili plasman sa Završnice KUPA-a Hrvatske. Monika je odlično odradila natjecanje i okitila se zlatnom medaljom.

U C programu članice GK Vukovar su  nastupile u četiri kategorije:

Kadetkinje ekipno 5. mjesto, ekipu su činile: Ana Kuzmanović, Vita Panza, Atina Simić, Ela Andrašević i Mia Barac.

Mlađe juniorke ekipno 5. mjesto, ekipu su činile: Maja Kell, Valentina Mrkonja, Nika  Budim, Lana Skokić i Melani Grganić.

Juniorke ekipno 1. mjesto, ekipu su činile: Ella Kalentić, Nikolina Velikić, Miljana Poznanović, Ela Vojtkiv, Ema Rendulić i Aurora Ristović. U pojedinačnoj konkurenciji 3. mjesto i broncu je osvojila Ella Kalentić

Seniorke ekipno 1. mjesto, ekipu su činile Tena Ivanković, Ivana Kiralj, Kristina Gužvić, Vanja Kiralj, Iva Čikanović i Ivana Crnjac. U pojedinačnoj konkurenciji medaljama su se okitile sestre Kiralj: 2. mjesto i srebrnu medalju osvojila je Ivana Kiralj, a 3. mjesto i brončanu medalju Vanja Kiralj.

Natjecanjem i druženjem u Samoboru članice GK Vukovar završile s natjecateljsku sezonu. Slijedi kratak odmor i odmah zatim zimske pripreme.

Pročitano 359 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija