NAJNOVIJE
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)
U Vinkovcima predstavljen Crni sendvič

U Vinkovcima upriličena promocija crnog sendviča.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:02)
Neispričane priče: Mladi o suočavanju s prošlošću

U Gradskom muzeju Vukovar završena je dvodnevna konferencija „Neispričane priče: mladi o suočavanju s prošlošću“ koju su organizirali Njemačka zaklada Friedrich Ebert  i Europski dom Vukovar u suradnji s Inicijativom mladih za ljudska prava. Konferencija je bila namijenjena mladima, njihovom pogledu na bližu prošlost te na njihovu ulogu u društvu. Tijekom konferencije razgovaralo se kako mladi vide noviju povijest, koji su im zajednički narativi te je otvorena javna rasprava. Uz interaktivne metode rada mladi su mijenjajući prostore i teme imali priliku vidjeti grad, sresti se s građanima Vukovara te osjetiti djelić života u Vukovaru.

Putem javne rasprave „Mladi i svijest o povijesti“ otvoren je prostor za dijalog mladih iz Republike Hrvatske, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine gdje se moglo čuti kako mladi nemaju mogućnosti objektivno sagledati povijesne činjenice i tako kreirati svoje stavove. Stoga se javlja potreba za upoznavanjem s više različitih narativa povijesti. Javna diskusija sastavni je dio konferencije iz ciklusa Vukovarskih konferencija (podržane od Zaklade Friedrich Ebert) te programa Društveni kapital u zajednici (podržanog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva)

– Zaključci mladih su da je vrlo važno mijenjati obrazovne politike u svim državama regije kako bi obrazovanje prošlosti nosilo neku vrstu vrijednosti koji se tiču ljudskih prava, stvaranja povjerenja, kreiranja društva povjerenja i efektivnog suočavanja s prošlošću. Mladi više ne žele da je prošlost ono što nas razdvaja, da postoje bilo kakve barijere u vidu suradnje mladih na ovim prostorima. Oni žele da zajedno rade, da surađuju, da se upoznaju, da mogu putovati i to je nekakva ideja koja stoji iza svega – rekao je Nikola Puharić programski direktor Inicijativa mladih za ljudska prava.

-Uvijek je zadovoljstvo raditi s mladima a posebno s mladima koji imaju svoju viziju, koji imaju svoje želje, koji jednostavno afirmativno razmišljaju i koji pozitivno razmišljaju kako bi doprinijeli ne samo svom osobnom razvitku nego i razvitku lokalne zajednice. Ovi mladi ljudi ne razmišljaju samo u kontekstu poboljšanja uvjeta življenja u svojoj lokalnoj zajednici nego doista žele sudjelovati na široj regionalnoj zajednici.

Jedan od zaključaka je da i dalje treba raditi na razvijanju dijaloga, da treba čuti drugu generaciju mladih. I kako često mladi kažu, oni nisu budućnost, oni su sadašnjost tako da ih treba aktivno uključiti u djelovanje i rad jer su puni ideja, puni su entuzijazma i svakako da treba spojiti međugeneracijski ideje i onda to uvijek urodi pozitivnim napretkom u zajednici – rekla je Dijana Antunović Lazić Izvršna direktorica Europskog doma Vukovar.

(Petak, 20 Rujan 2019 14:55)
Na otvaranje Vinkovačkih jeseni dolazi premijer Andrej Plenković

Svečanim otvaranjem večeras u Vinkovcima počinju tri završna dana 54. po redu Vinkovačkih jeseni dok je mimohod sudionika u nedjelju kada će posjetitelji moći vidjeti konjanike i konjske zaprege.

(Petak, 20 Rujan 2019 14:34)
Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije u radnom je posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na radnom sastanku čelnika Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije održanom u Palači Sarijem u Vukovaru  bilo je riječi o svim oblicima suradnje između dviju prijateljskih županija, posebice o povezivanju zelene i plave Hrvatske.

- Mislim da već imamo vrlo dobre rezultate i da smo počeli trasirati zeleno-plavu magistralu - rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Obojica župana vjeruju da će se uz gospodarsku razvijati i turistička suradnja za koju se, složili su se, treba poboljšati prometna infrastruktura.
-  Pokušavamo povećati broj avio-linija prema Osijeku iz Dubrovnika jer to je preduvjet za veći broj turista, a također očekujemo i izgradnju autoputa preko BiH koji će prepoloviti put od Dubrovnika do Osijeka. Ono što je objektivno moguće to i postižemo, a naravno da prostora ima još više i na tome ćemo raditi - rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić podsjetivši na ljetos otvorenu trgovinu Vrhunsko vukovarsko u Dubrovniku.
-Imamo i simboličnu suradnju, svake godine poklanjamo vašim najmlađima 10 tona mandarina i time pokazujemo da imamo osjećaje jedni za druge – dodao je Dobroslavić.

Vukovarsko-srijemska županija i Dubrovačko-neretvanska županija Sporazum o suradnji potpisale su 1996.godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 14:24)
Ministrica Vesna Bedeković održala sastanak s gradonačelnikom Ivanom Penavom

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesna Bedeković posjetila je Vukovar.

(Petak, 20 Rujan 2019 13:29)

Enna Vukovar – Poreč 3:1

Enna Vukovar - Poreč Enna Vukovar - Poreč Foto: Kery

U 8. kolu Superlige za odbojkašice, Enna Vukovar na svom je terenu pobijedila odbojkašice Poreča 3:1. Bila je to neizvjesna i izjednačena utakmica što najbolje govori rezultat po setovima 25:20, 25:27, 26:24 i 25:23. Ovom pobjedom Enna Vukovar je na petom mjestu prvenstvene ljestvice. – Niz poteškoća nas vječito prate, drago mi je da smo izvukli tri boda u utakmici koja nam je izuzetno bitna jer to je u biti derbi začelja i ta tri boda nas vode ka ljestvici gore i cure su se stvarno potrudile bez obzira što smo psihološki „down“. Izgubili smo pet utakmica u nizu i danas smo išli na sve ili ništa i hvala Bogu izvukli smo tri boda. Mi već niz utakmica imamo totalno drugu postavu, totalno nešto što nismo ni planirali da igramo jer nas je ozljeda Jelene Ćirić vratila tri koraka unazad tako da se još i nalazimo u toj postavi. Marijeta Majer malo igra, malo ne igra radi svojih obveza, tako da malo igramo s jednim tehničarom malo s drugom tehničarom i sve to malo remeti ekipu u ritmu ali snalazimo se kako  možemo, improviziramo i bitna su ova tri boda – rekla je trenerica Enne Vukovar Ivana Đamarija.Enna Vukovar Poreč objavljeno - Bilo je neizvjesno, mi smo imali svoje šanse koje nismo iskoristili to je bio veliki problem. Znamo s čime se nosimo i kakvu ekipu imamo i s pravom možemo reći uvjerljivo najmlađa ekipa u Prvoj ligi. Zadovoljni smo što smo odigrali pristojnu partiju ali na žalost nismo iskoristili šanse. Čestitke domaćinu za ovu pobjedu jer je jedna i druga ekipa igrala u određenom grču jer znamo koliko i jednima i drugima znače bodovi – rekao je trener odbojkašica Poreča Miodrag Stojaković te dodao – Mi smo išli striktno da moram pomladiti ekipu. Nama je kada smo osvojili državno prvenstvo otišlo 34 cure, skoro tri ekipe po 12 igrača u tri godine. To puno veći gradovi, puno veći klubovi ne bi izdržali. Ovo je praktički sve naš kadar iz jedne škole i tu se držimo i pokušavamo opstati. Pokušat ćemo se izboriti ili kroz repesaž ili da pokušamo biti sedmi. Ništa više od toga ne želimo ali ako možemo odigrati odigrat ćemo da svaki dan napredujemo i da vidimo što ćemo od toga napraviti za drugi dio sezone – zaključio je Stojaković. U sljedećem kolu odbojkašice Enne Vukovar igraju u Rijeci, trećeplasiranoj ekipi prvenstva – Pokušat ćemo izvući neke bodove da bi sebe osigurali za daljnji nastavak prvenstva. Rijeka je izuzetno jaka ekipa za naše pojmove ali dat ćemo sve od sebe – rekla je trenerica Enne Vukovar Ivana Đamarija.Enna Vukovar Poreč2 objavljeno

Poredak:

  1. Mladost 23

  2. Olimpik 18

  3. Rijeka CO 17

  4. Kaštela Cemex 11

  5. Enna Vukovar 9

  6. Brda 8

  7. Poreč 6

  8. Marina Kaštela 4

Enna Vukovar je u prvoj polufinalnoj utakmici kupa izgubila u Rijeci 3:0 – Mi smo u Rijeku išli bez Marijete i Jelene, uzvratnu utakmicu igramo u Vukovaru 12. prosinca, Jelena će se opraviti do tada, Marijeta je tu i mi ćemo ovdje ići na sve ili ništa, važna nam je pobjeda od 3:0 ili 3:1 da bi igrali taj zlatni set. Zašto ne, igramo utakmicu kući i pokušat ćemo dobiti i proći dalje u finale kupa – rekla je Ivana Đamarija

Pročitano 275 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija