Ispiši ovu stranicu

Nakon 18 godina igra se županijski derbi

Stadion HNK Cibalia u Vinkovcima Stadion HNK Cibalia u Vinkovcima Foto: Sportilus

U subotu 8. rujna s početkom u 17 sati, nakon punih 18. godina odigrat će se županijski derbi, a snage će odmjeriti nogometaši Vukovara i Vinkovaca.

Nogometaši HNK Vukovar 1991. gostuju kod vinkovačke Cibalie u utakmici trećega kola 3. HNL Istok.

U ovom susretu Cibalia je favorit prvenstva, a mogu li odabranici trenera Ivice Radoša pobijediti vinkovačko nebesko plave upitali smo trenera Radoša.

- Imamo velikih problema jer ćemo igrati bez naša dva standardna igrača, a možda i bez trećega. Sigurno ćemo igrati bez Dominika Marinčića i Relje Mihajlovića kojima su ozlijeđene loža i koljeno. Treći igrač, Vuk Ceranić je na utakmici zadobio vrlo jak i neugodan udarac u članak i šepajući je napustio teren. Vidjet ćemo koliko će se uspjeti oporaviti do susreta - ispričao je Radoš, naglašavajući kako su to trojica igrača udarne postave.

Radoš je ispričao kako će biti prilično teško jer je Cibalia pretedent za prvo mjesto, a Vinkovčani su u dodatnoj prednosti i iz razloga što utakmicu igraju na domaćem terenu.

- Dat ćemo svoj maksimum da ostanemo ne poraženi, a konačni rezultat neka bude onakav kakav zaslužimo - zaključio je trener HNK Vukovar 1991. Ivica Radoš, dodajući kako im je cilj ostaviti dobar dojam, jer iza dosadašnjih polučenih rezultata stoji veliki trud, a naša je ekipa jedna od najmlađih ekipa u 3. HNL Istok.  

A nogometaši Cibalie na teren bit trebali izaći oslabljeni za Vitaića, Tadića, Karaljevića i Bajića. Trener Cibalie Petar Tomić je rekao kako su pred subotnju utakmicu s Vukovarom na istom kadru igrača kao i protiv Mladosti iz Ždralova.

- Odigrali smo prijateljsku utakmicu u Osijeku u kojoj sam dao nekim igračima svih 90 minuta, a nekima po poluvrijeme, tako da su svi imali minutažu. Bilo je dosta dobrih stvari, ali i onih loših. Pokušat ćemo zaboraviti one loše i više ih ne prakticirati, a one dobre pokušati što više koristiti. Vukovarce maksimalno respektiramo, ali ipak igramo na svom travanjaku. Oslanjamo se na svoju igru i želimo je što više unaprijediti protiv svakog suparnika. Mislim da smo spremni ostvariti pobjedu i nastaviti pozitivan niz.-  rekao Tomić.

Pročitano 1336 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac