Ispiši ovu stranicu

Vukovarci triatlonci ostvaruju zapažene rezultate

Ivan Szabo osvojio drugo mjesto Ivan Szabo osvojio drugo mjesto Foto: VUTK

Na petom po redu natjecanju „Triatlon Borovik 2018“, po drugi puta su nastupili i članovi Vukovarskog triatlon kluba ostvarivši zapažene rezultate.

-Rekordni broj natjecatelja, njih 150 utrkivalo se na kišnoj i zahtjevnoj stazi prolazeći pri tome 400 metara plivanja, 21 kilometar bicikla i 5 kilometara trčanja. Od članova našeg kluba najuspješniji je bio Ivan Szabo koji je u apsolutnoj konkurenciji zauzeo drugo mjesto svladavši stazu za 1:13:15 h. Po prvi su puta u triatlon utrci nastupili i Dragan Međeši i Vladan Gora koji nisu krili zadovoljstvo svladavši ovaj osobni izazov. Triatlon kao sport iznimno je zanimljiv i pogodan za sve uzraste. Podjednako razvija muskulaturu i kardio-respiratorni sustav pa je kao rekreativni sport jedan od najzdravijih i sve popularnijih – rekao je tajnik kluba Marko Kunac, inače diplomirani kineziolog.

Vukovarski triatlon klub (VUTK) aktivan je nešto više od godinu dana, a svoje prve nastupe zabilježio je već u prošloj godini. Dvadesetak članova redovno trenira plivanje, biciklizam i trčanje a pozivaju i sve zainteresirane da im se priključe. Kao najveći izazov u ovoj godini članovi su pred sebe stavili nastup na Prvenstvu Hrvatske u Dugom triatlonu u listopadu ove godine kada bi trebali svladati stazu od 1.9 km plivanja, 92 km bicikliranja i 21 km trčanja.

 

Pročitano 1843 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar