Ispiši ovu stranicu

"Vukovarska kuća Cerera-agro" pobjednik 11. Memorijala Marko Babić

Pobjednici 11. Memorijala Marko Babić Pobjednici 11. Memorijala Marko Babić hrv

Nakon četiri dana turnira, jedanaesto izdanje malonogometnog Memorijala „Marko Babić 2018.“, koji se igra u spomen na heroja obrane Vukovara, dobilo je pobjednika – ekipu „Vukovarska kuća Cerera-agro“, koja je u finalu slavila protiv favorizirane momčadi „Đavo tapu Dental centar Čes“ nakon udaraca sa sedam metara (nakon regularnog dijela bilo je 1:1).

U susretu za treće mjesto ekipa „Auto servis Nikica“ bila je bolja od Borovo grafa sa 3:1. Osim u seniorskom dijelu, posebnost ovogodišnjeg Memorijala bila je u nastupu mladih nogometaša lokalnih klubova, a prema riječima organizatora, iduće godine želja je osnažiti taj dio turnira i privući djecu iz cijele Hrvatske.

„Marko je jako volio sport i od malih nogu je išao na utakmice sa starijim dečkima. Bio je u Francuskoj '98. sa našim Vatrenima, a još čuvam ulaznice iz Koreje i Japana 2002. godine. Obožavao je nogomet i Hajduka i kao dečko je putovao na utakmice u Split. Sigurna sam kako nas gleda od gore i uživa u ovom Memorijalu.“ – istaknula je Kata Lozančić, sestra Marka Babića, prilikom dodjele pehara najuspješnijim ekipama. „Cijeli dan je u znaku Marka Babića, junaka Domovinskog rata. Počeli smo imenovanjem strukovne škole u jutarnjim satima, a sada uživamo u nogometu na ovom tradicionalnom Memorijalu. U žaru borbe i silnoj energiji možda i padnu pokoje grube riječi, ali je lijepo vidjeti stisak ruke nakon susreta i druženje mladih nogometaša. Bitno je ovo prenositi na mlađe generacije i drago nam je biti dijelom te priče. Siguran sam kako će ovaj Memorijal trajati još godinama i pronositi vrijednosti i vrline koje je hrvatski narod iznjedrio u Domovinskom ratu.“ – naglasio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava prilikom dodjele pehara pobjedničkoj ekipi.

Ovogodišnji Memorijal igrao se u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Trpinjske ceste, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Vukovara.

Pročitano 1618 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac