Ispiši ovu stranicu

Dodijeljeni Trofeji HNS-a najboljim nogometašima, nogometašicama, trenerima i sucima

Luka Modrić najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić najbolji hrvatski nogometaš Foto: Kery

Hrvatski nogometni savez organizirao je prvu dodjelu Trofeja HNS-a u Hrvatskom domu u Vukovaru. Trofej Hrvatskog nogometnog saveza dodjeljuje se u devet kategorija. Proces nominacija odvijao se kroz komisije HNS-a, dok je glasovanje  prepušteno struci: trenerima, nogometašima te izbornicima hrvatskih reprezentacija. Glasovanje za Trofej HNS-a započelo je 28. svibnja a trajalo je do 31. svibnja. 

Prije svečane dodjele trofeja u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nazočne je pozdravio domaćin, gradonačelnik Ivan Penava  - Svi smo svjesni da su se u ovome gradu udarili prvi temelji u Domovinskom ratu kada je bilo najpotrebnije. Kao što je predsjednik Šuker rekao, ovaj grad osjećamo i ispromovirali smo ga kao simbol hrvatskog zajedništva. Ja želim Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji jedno istinsko zajedništvo na predstojećem nogometnom prvenstvu jer sam siguran da će kroz to zajedništvo u pobjedi, naravno ne bih volio, ali za pretpostaviti nekada i porazu, hrvatski narod prepoznati tu esenciju koja nas sve skupa okuplja i sigurno dati vam potporu da ostvarite najveći rezultat. Stoga još jednom dobro došli u Vukovar grad svih Hrvata, naš Vukovar. - Došli smo. Svi znamo što znači Vukovar i drago nam je što je Hrvatski nogometni savez napravio ovu prekrasnu feštu i u mom rodnom gradu Osijeku za najvažniju sporednu stvar na svijetu a to je nogomet. Želim da grad Vukovar, znamo što je save propatio, da bude sretan. Jeste da je danas vruć dan ali bilo je puno nogometašica, nogometaša na ulicama, u školama i na igralištu – rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Počasni građanin grada Vukovara i gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić – Vi ćete vidjeti da Istok ima prave emocije za svoju  Hrvatsku. Zašto ? Zato što je bio najviše ugrožen. I moja poruka na kraju bez obzira na sve priče o Nogometnom savezu. Jedina je poruka: budemo li mi političari igrali jednako dobro na svom terenu kao što to naši reprezentativci igraju u reprezentaciji gdje će nam biti kraj. Nakon toga krenulo se u predstavljanje nominiranih i dodjelu trofeja.penava

Najboljim hrvatskim nogometašem proglašen je Luka Modrić  - Hvala svima što su glasali za mene i omogućili mi da dođem do ove nagrade. Konkurencija je bila velika, stvarno su igrači koji su nominirani imali odlične sezone iza sebe. Drago mije da je ova nagrada za prvi puta došla u moje ruke. Bilo je lijepo večeras i nadam se da će ovo u budućnosti prerasti u jednu lijepu tradiciju. Nadam se da ćemo u odnosu na utakmicu protiv Brazila biti dosta bolji, da ćemo popraviti stvari koje nisu bile dobre protiv Brazila i priuštiti publici da uživa – rekao je Modrić

Listu petorice kandidata sastavila je Stručna komisija HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi HT Prve lige i Druge HNL, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije. Nominirani su: Andrej Kramarić (Hoffenheim), Dejan Lovren (Liverpool), Mario Mandžukić (Juventus), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona)

2.    Najbolji mladi hrvatski nogometaš (do 21 godine) je Lovro Majer

Listu petorice kandidata sastavila je Stručna komisija HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi HT Prve lige i Druge HNL, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije. Nominirani su: Filip Benković (Dinamo), Josip Brekalo (Wolfsburg), Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Lovro Majer (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo)

3.    Najbolji nogometaš HT Prve lige je El Arabi Hilal Soudani

Listu petorice kandidata sastavila je Komisija za profesionalni nogomet HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi HT Prve lige, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije Nominirani su: Borna Barišić (Osijek), El Arabi Hilal Soudani (Dinamo), Heber Araujo Dos Santos (Rijeka), Lovro Majer (Lokomotiva), Zoran Nižić (Hajduk).

4.    Najbolji vratar HT Prve lige je Dominik Livaković

Listu trojice kandidata sastavila je Komisija za profesionalni nogomet HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi HT Prve lige, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije. Nominirani su: Karlo Letica (Hajduk), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Rijeka)Trofej

5.    Najbolji trener HT Prve lige je Matjaž Kek

Listu trojice kandidata sastavila je Komisija nogometnih trenera HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi HT Prve lige, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije. Nominirani su: Matjaž Kek (Rijeka), Goran Tomić (Lokomotiva), Zoran Zekić (Osijek)

6.    Najbolji nogometaš Druge HNL je Domagoj Drožđek

Listu trojice kandidata sastavila je Stručna komisija HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi Druge HNL, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije Nominirani su: Iyayi Atiemwen (Gorica), Domagoj Drožđek (Varaždin), Dinko Horkaš (Dinamo II), Kristijan Lovrić (Kustošija), Mario Marina (Gorica).

7.    Najbolji hrvatski malonogometaš je Dario Marinović

Listu petorice kandidata sastavila je Komisija za mali nogomet i nogomet na pijesku HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi Prve HMNL i izbornici malonogometnih reprezentacija. Nominirani: Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Žarko Luketin (Split Tommy), Dario Marinović (ElPozo Murcia), Tihomir Novak (Split Tommy), Josip Suton (Split Tommy)

8.    Najbolja hrvatska nogometašica je Iva Landeka

Listu pet kandidatkinja, uključujući i malonogometašice, sastavila je Komisija za ženski nogomet HNS-a, a birale su kapetanice i treneri/ce seniorskih ekipa Prve HNLŽ i izbornici/e ženskih reprezentacija. Nominirane: Leonarda Balog (Split), Isabella Dujmenović (St. Pölten), Maja Joščak (Osijek), Iva Landeka (Rosengard), Ivana Rudelić (USV Jena)

9.    Najbolji nogometni sudac HT Prve lige je Ivan Bebek

Listu trojice kandidata sastavila je Komisija nogometnih sudaca HNS-a, a birali su kapetani i treneri seniorskih momčadi Prve HNL, svi izbornici muških reprezentacija i svi bivši izbornici muške A-reprezentacije. Nominirani su: Ivan Bebek, Fran Jović, Duje Strukan.

Najbolja obrana pripala je Karlu Letici (Hajduk) dok je za najbolji gol proglašen gol Petra Bočkaja (Osijek).

Najboljih 11 HT lige su: Dominik Livaković, Zoran Nižić, Dario Župarić, Borna Barišić, Josip Juranović, Arijan Ademi, Filip Bradarić, Lovro Majer, Al Arabi Hilal Soudani, Heber Araujo Dos Santos, Mirko Ivanovski.

Prije dodjele Trofeja HNS-a održan je trening u Bogdanovcima pred ispunjenim stadionom.Trening u Bogdanovcima

Pročitano 1494 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI