Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Humanitarna utakmica veterana Vukovara i Hrvatske

Humanitarna utakmica Humanitarna utakmica Foto: Vedran Vuleta

U sklopu održavanja 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ na gradskom stadionu u Vukovaru odigrana je nogometna utakmica veteranskih selekcija Hrvatske i Hrvatskog nogometnog kluba Vukovar 1991.

Utakmica je bila humanitarnog karaktera, a sav prihod prikupljen od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć rada Socijalne samoposluge u Vukovaru. Utakmicu su organizirali Grad Vukovar, Hrvatski nogometni savez i kao sportski direktor kluba Ivan Lukić ispred HNK Vukovar 1991.

- Htio sam nakon 20 godina skupiti bivše nogometaše Vukovara koji su ovaj grad zadužili svojim igrama, koji su davali sebe za boje ovoga kluba i napokon sam u tome uspio. Žao mi je što imamo puno otkaza od igrača koji su trebali doći, tako da smo malo osiromašeni s nekim imenima. Neki nisu mogli doći zbog ozljeda, a neki zbog sportskih obveza - rekao je Lukić i naglasio kako je najvažniji uspjeh ove humanitarne akcije te da su se oni samo s prijateljima sportski zabavili.

Vukovar Reprezentacija

Najavio je kako će organizirati još jednu utakmicu kada se veteranskoj reprezentaciji priključe još zvučnija imena poput Srne, Vukojevića, Olića, Šimunića, Buljata, Veića i ostalih, iako su po njegovim riječima ozbiljan nogomet igrali i dečki koji su nastupili u ovoj utakmici.  

- Prikupljena sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su za Socijalnu samoposlugu, za ljude kojima je pomoć potrebna, a sve kako bi im se osigurao mirniji život i barem one osnovne namirnice. Nažalost teško se živi, naročito oni koji su na margini društva. Barem skromnim dijelom pokušali smo pomoći, a svi koji su kupili ulaznicu napravili su dobro djelo – poručio je Lukić.

Da su se rado odazvali pozivu organizatora rekao nam je predsjednik komisije za veteranski nogomet HNS-a Davor Ivić.

- Često sudjelujemo na humanitarnim utakmicama. Posebno nam je drago biti u Vukovaru koji je simbol Hrvatske i hrvatske pobjede. Nazočio sam i u sportskoj dvorani u Borovu naselju kada je službeno otvoren Festival i drago mi je što svojim dolaskom možemo pridonijeti uspjehu ove humanitarne akcije – rekao je Ivić. Po njegovim riječima dostojno su prezentirali ugled HNS-a i status veteranske reprezentacije.

Vukovar Reprezentacija3

Za gostujuću ekipu nastupio je kao vratar HNS-ov povjerenik za ulaznice Nikša Martinac, koji nam je rekao kako veteranska reprezentacija postoji već 20 godina te da je uglavnom namijenjena za odigravanje revijalnih i humanitarnih utakmica.

- Svojim dolaskom htjeli smo iskazati počast gradu Vukovaru, kao i uveličati manifestaciju SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ koju smo prepoznali kao nešto što predstavlja Hrvatsku u svijetu, upravo kao i naš dres koji je jedan od najprepoznatljivijih simbola Hrvatske. Nadam se kako će manifestacija postati tradicionalna. Također, drago mi je što smo s vršnjacima iz HNK Vukovara 1991. imali priliku odigrati utakmicu humanitarnog karaktera i nadam se da nije zadnji put - rekao je Martinac i dodao kako mu je drago što reprezentacija može uveseliti Hrvate gdje god se utakmice odigravale.

Utakmica je završila pobjedom veteranske reprezentacije Hrvatske s rezultatom 3:2.

Vukovar Reprezentacija4

Vukovar Reprezentacija1

Pročitano 3315 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI