NAJNOVIJE
Požar u obiteljskoj kući u Vukovaru

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je oko 17 sati 15. ožujka izbio požar u obiteljskoj kući u Vukovaru.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Vukovar, a policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavili očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan kvarom na električnim instalacijama perilice za rublje. Požar se nije proširio izvan prostorije u kojoj se nalazila perilica za rublje. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je nastala materijalna šteta.

O događaju će policija dostaviti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 15:31)
Prijetio i pokušao ozlijediti dvojicu muškaraca

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Gundinaca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Ubojstvo u pokušaju - izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske. 

Osumnjičenik je u petak, 15. ožujka, u ugostiteljskom objektu u Babinoj Gredi, prvo verbalno prijetio smrću 55- i 54-godišnjaku, a potom ispred ugostiteljskog objekta i odvijačem napao 55-godišnjaka te zatim oštrim predmetom napao 37-godišnjaka i verbalno mu prijetio smrću, a kako su ga nazočni u tome spriječili, udaljio se s mjesta događaja. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Ubrzo su ga uhitili policijski službenici te je po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, osumnjičenom 45-godišnjaku je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u Zatvor u Osijeku.

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 15:29)
Ustavni sud: Predsjednik RH ne može biti kandidat na izborima

Ustavni sud u ponedjeljak je zaključio da predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović dok obavlja tu dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke, objavio je u ponedjeljak predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović - prenosi HINA. 

To isključuje bilo kakvu mogućnost da predsjednik Republike u kontekstu raspisanih parlamentarnih izbora bude kandidat na listi za izbor zastupnika ili istican kao kandidat za dužnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske i da u tom svojstvu sudjeluje u političkoj izbornoj kampanji. Dodaju da je Milanovićevo kandidiranje dok obnaša dužnost predsjednika, na listi bilo koje političke stranke ili nezavisne liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor te isticanje njega kao kandidata za predsjednika vlade ili neku drugu dužnost, nespojivo s njegovim ustavnim položajem i ovlastima te načelom diobe vlasti. 

- Ako se, polazeći od njegovih izjava, predsjednik Republike za vrijeme obnašanja te dužnosti kandidira za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, ili istupa u javnosti kao budući kandidat za predsjednika Vlade, mora odmah podnijeti ostavku predsjedniku Ustavnog suda, u kojem slučaju dužnost privremenog predsjednika Republike po sili Ustava preuzima predsjednik Hrvatskog sabora - zaključio je Ustavni sud.

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 14:21)
Održana druga redovna sjednica Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije

Dan nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije obilježit će se 11. svibnja 2024. godine u Gunji, a domaćin će biti bošnjačka nacionalna manjina, odlučeno je tako na drugoj sjednici Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije održanoj u maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru.

- Dogovoreno je da po principu rotacije domaćin Dana nacionalnih manjina bude bošnjačka nacionalna manjina i da se ovaj dan obilježi u Gunji. To je prilika da sve nacionalne manjine pokažu na koji način čuvaju tradiciju i kulturu naroda iz kojeg dolaze. Ovo je važna svečanost za sve nacionalne manjine na području naše županije, ali i za pripadnike većinskog naroda jer njome nacionalne manjine pokazuju šta rade tijekom godine, na koji način djeluju, po čemu su specifične te koje potrebe i probleme imaju - rekao je zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Srđan Jeremić dodajući kako Županija vodi računa o nacionalnim manjinama naše županije i godišnje izdvaja određena sredstva za rad i djelovanje i manjinskih Vijeća i predstavnika.

Predsjednik Koordinacije Svetislav Mikerević podnio je Izvješće o radu i Financijski izvještaj za 2023. godinu. Usvojena je i odluka o raspodjeli odobrenih sredstava za 2024. godinu. Mikerević je govorio i o projektu „Dunav nas spaja”.
- U Koordinaciji djeluje osam nacionalnih manjina i mi ovdje stvaramo zajedničku sliku manjina. Nastavit ćemo sa izradom projekta prekogranične suradnje “Dunav nas spaja” u kojem sudjeluju Savjet za nacionalne manjine Autonomne pokrajine Vojvodina i Vijeće i predstavnici nacionalnih manjina naše županije. Nažalost, taj projekt je bio raspisan u vrijeme manjinskih izbora u Hrvatskoj i nismo se uspjeli prijaviti. I dalje ćemo raditi na njemu, a kad bude sljedeći natječaj prijavit ćemo se i vjerujem proći – rekao je Mikerević.

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 14:16)
Grad Vukovar brine o sugrađanima u potrebi, osigurane uskrsnice i prigodni poklon paketi

Grad Vukovar je i ove godine osigurao uskrsnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom i poklon pakete za korisnike Pučke kuhinje, najavio je na konferenciji za medije vukovarski gradonačelnik Ivan Penava istaknuvši kako će uskrsnica iznositi 35 eura za ukupno 250 korisnika.
- Osim uskrsnica osigurali smo i 80 poklon paketa koje će dobiti korisnici Pučke kuhinje u Vukovaru. S ovom mjerom, kao i s mjerom Grad koji brine, želimo osigurati našim građanima dostojanstvene uskršnje blagdane i trpezu s nadom i vjerom da će ih provesti u lijepom i toplom ambijentu rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac objasnio je gdje će se odvijati isplata uskrsnica te podjela poklon paketa.
- Isplata uskrsnica odvijat će se u poslovnici FINA-e u razdoblju od 25. ožujka do 30. travnja 2024. godine, a podjela poklon paketa bit će u prostorijama Pučke kuhinje i to na na dvije lokacije – u prostoru GDCK Vukovar te Tržnom centru u Borovu naselju od 25. do 29. ožujka 2024. godine.

Podjela poklon paketa bit će u prostorijama Pučke kuhinje i to na na dvije lokacije – naveo je Sušac.

 

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 13:23)
Prvi simpozij o pedijatrijskoj radiologiji okupio više od 70 stručnjaka

U organizaciji Doma zdravlja Županja, Opće županijske bolnice Vinkovci i Lige protiv raka Vinkovci u dvorani pastoralnog centra župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja Županja, pod visokim pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Županje, održan je 1. Simpozij na temu „Pedijatrijska radiologija“ - izvijestili su iz Vukovarsko-srijemske županije. 

Radiologija je jedna od zasigurno najpopularnijih medicinskih specijalnosti, širokog raspona užih specijalnosti koja zadiru u gotovo sva druga područja medicine naglašeno je na Simpoziju.

Simpozij je okupio više od 70 stručnjaka iz radiologije, a uz druge eminentne predavače, događaju je nazočio i ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb prof.dr.sc. Goran Roić i dr.sc. Ana Tripalo Batoš, također iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

U ime Vukovarsko-srijemske županije nazočne je pozdravio i obratio se prigodnim riječima pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović.

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 12:49)
Poziv poduzetnicima na radionicu

Iz VSŽ pozivaju na radionicu Javnog poziva za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje poslovanja gospodarskih subjekata na području Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godinu.

(Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 10:07)

Odbojkašice Enne Vukovar odličnom partijom završile natjecanje

Enna Vukovar - Marina Kaštela Enna Vukovar - Marina Kaštela Foto: Kery

Enna Vukovar – Marina Kaštela 2:3

Odličnu su utakmicu punu neizvjesnosti, preokreta i lijepih poena odigrale su odbojkašice Enne Vukovar i Marine Kaštele. Enna je bila korak do pobjede. Prvi set su dobile domaće odbojkašice 27:25, u drugom setu su gošće došle do pobjede 25:16. Treći set ponudio je dramu gdje su odbojkašice Enne imale dvije set lopte ali ih nisu iskoristile i set je otišao na stranu Marine Kaštele za vodstvo od 1:2. Četvrti set pripao je Vukovaru 25:23. Odlučujući peti set dobile su gošće 20:22. Odbojkašice Enne Vukovar pokazale su da se mogu nositi s drugoplasiranom ekipom Marine Kaštele u Superligi i aktualnim prvacima države a za pobjedu ima je nedostajalo malo više koncentracije i sreće. Ovim porazom odbojkašice Enne Vukovar završile su službeno natjecanje no u pogonu će ostati još neko vrijeme – Ja sam zaista zadovoljna s današnjim trudom mojih cura jer ovo je ipak viceprvak Hrvatske i mi smo danas pokazali da pripadamo gornjem dijelu doma i da ćemo se sljedeće godine sigurno ravnopravno boriti sa svim ekipama. Mislim da Marina Kaštela ima prednost jer imaju više jakih utakmica ove sezonu i dosta iskusnih igrača koji već godinama igraju u ligi kao Danica Uljević i Vukić  koje su u biti na kraju završavale utakmice i mislim da su nijanse danas odlučivale. Mi smo se stvarno potrudili da zadovoljimo ovu publiku koja je danas došla da nas podrži i ja sam izuzetno zadovoljna – rekla je trenerica Enne Vukovar Ivana Đamarija, te na pitanje kako u trećem setu nisu iskoristile dvije set lopte odgovorila – Nismo imali petlje da završimo utakmicu kad smo trebali, nitko nije mogao preuzeti odgovornost kada dođemo na servis ali to su stvari na kojima ćemo raditi, radit ćemo i na samopouzdanju. Mi smo svoj cilj ove godine ostvarili i mislim da ova utakmica pokazuje da je ovo ekipa za budućnost, da možemo igrati s najjačima. Mi ćemo sljedeće godine pojačati ovu ekipu i ja se iskreno nadam da ćemo se sljedeće godine boriti ne za ostanak nego za gornji dom – rekla je Đamarija te dodala – Sada ćemo curama dati odmor da se odmore nekakvih 15 – 20 dana a radit će se do kraja školske godine, tada slijedi pauza od mjesec dana i 1. kolovoza su pripreme. Do tada ćemo složiti ekipu za sljedeću godinu – zaključila je trenerica Ivana Đamarija. Enna Vukovar Marina Kaštela2

Zadovoljna uspjehom je i predsjednica i kapetanica Enne Vukovar Marijeta Majer koja je razmišljala o završetku karijere, a hoće li tako bi biti Marijeta kaže – Još iskreno razmišljam. Nakon ove utakmice sam definitivno za, vidim kako je dobro igrati odbojku i kvalitetne utakmice…svake godina kažem vrijeme je pružiti priliku mlađima ali razmislit ćemo… Večeras smo bili odlični, čestitam curama, trenerima, publici, svi su bili sjajni danas, ostavili smo srce na parketu pokazali smo da zaslužujemo Superligu, da smo ove godine zasluženo prve u Prvoj ligi. Sada idemo u Superligu i drago mi je da smo pokazali da tamo imamo što raditi. Marina Kaštela je završila druga u Superligi ako smo se mi dobro „pofajtali“ s njima mislim da s ostalim ekipama također možemo. Dobili smo Olimpik ove godine koji su završili na 4-5 mjestu. Ove sezone je sve započelo novim stvarima, novi trener, nova Uprava, novi naziv kluba, nismo znali kako će sve to ići ali evo, pokazali smo da se uz trud, rad, disciplinu, prijateljski odnos sve može napraviti – rekla je Majer, te na pitanje kako je spojiti dvije dužnosti predsjednice kluba i tehničara odgovorila – Karolina Kovač drugi tehničar je stvarno dobila veliku priliku ove godine, ja nisam išla na gostujuće utakmice, odigrala je dobru sezonu, nadam se da će tako i nastaviti, a ova predsjednička uloga… bilo je teško, nešto sasvim novo za mene ali mislim da sam se dobro snašla i cure su zadovoljne i mislim da ćemo ići dalje na dva kolosijeka – zaključila je predsjednica i igračica Enne Vukovar Marijeta Majer. - Čestitam Vukovaru na povratku u Super ligu i na današnjoj utakmici. Stvarno, držale su nas u konopima cijelo vrijeme. Ja sam upozoravao cure, rekao sam im da operu dresove i spreme za sutrašnju utakmicu jer znao sam da će ovdje biti teško, Vukovar ima dosta iskusnu ekipu pogotovo kada igra kući, kada je u sastavu Marijeta Majer. Igračice su pune iskustva i bez obzira što su ušle iz Prve lige, ovako odigrati protiv nas koje su aktualne prvakinje zaslužuju samo čestitke – rekao je Milorad Krunić – trener Marine Kaštela. Na konstataciju da bi se u slučaju pobjede Enne Vukovar (subota) sljedeća utakmica igrala već u nedjelju i to u Kaštelama, Krunić kaže – Zamislite da se cure nakon današnjih pet setova moraju pakirati i za 20 sati početi treću utakmicu. Pogotovo za starije tu bi bilo čak i krajeva karijere. To je zaista jedna loša odluka ali sreća da je nema dok Olimpik i Rijeka igraju treću utakmicu. Mi idemo na Rijeku koja je bila treća u Superligi, dosta nas je namučila ali vidi se da je Rijeka u Rijeci jedna ekipa a van Rijeke druga ekipa. Mladost je favorit ali dođe li do finala… Vidjeli ste danas koliko je Marina Kaštela skromna i mlada ekipa s dvije djevojčice 2002. godište u postavi mi smo završili ligu na drugom mjestu i tu svi ostali klubovi trebaju staviti prst na čelo koji su, recimo Osijek, koji je ispao a ja tvrdim da ima bolju i iskusniju ekipu od nas. Znači mi smo jedan uspjeh već napravili osvojili smo Superkup, drugi uspjeh smo ostvarili osvojivši drugo mjesto i sada možemo biti treći samo ako Rijeka osvoji prvenstvo – zaključio je trener Marine Kaštele Milorad Krunić. U ostalim susretima: Brda – Mladost 0:3, Poreč – Kaštela Cemex 0:3, Olimpik – Rijeka CO 3:1 i u trećoj utakmici Rijeka CO – Olimpik 3:1.Enna Vukovar Marina Kaštela3

Pročitano 1375 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija